Szombathelyi Egyházmegye

Ciszter szerzetesek látogatása Szentgotthárdon

Ciszter látogatás2020. június 22-én a heiligenkreuz-i ciszterci apátság novíciusmagisztere és két növendéke látogatott el Szentgotthárdra.  

Plébániai búcsú Zalaegerszegen

búcsú2020. június 20-án tartotta búcsúnapját a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia Zalaegerszegen. 

Plébániai napközis tábor Szentgotthárdon

HittantáborJúnius 22-én, hétfőn a reggel 1/2 9 órakor bemutatott szentmisével kezdetét vette plébániánk 2020. évi hittantábora. 

Szlovén mise Szentgotthárdon

Szlovén miseA koronavírus-járvány okozta nehézségek után június 21-én újra szlovén nyelvű szentmisére gyűltek össze a szentgotthárdi és környékbeli szlovén katolikus hívek a helyi Nagyboldogasszony templomban.

Katekumenátus indul Szombathelyen 2020 őszén - Jelentkezés

katekumenatus-szoro-1Szentségek felvételére való felkészülést, katekumenátust indít a Szombathelyi Egyházmegye Szombathelyen. Jelentkezni 2020. szeptember 15-ig lehet, bármelyik szombathelyi plébánián. A plakát letölthető itt, szórólap pedig ide kattintva. 

Nyáron se hanyagoljuk el lelki életünket – Székely János ajánlja megújulást segítő kötetünket

szekely-janosAz elmúlt évben adtuk ki Martos Levente Balázs, a Központi Papnevelő Intézet rektora, a Pápai Biblikus Bizottság tagja Szelíd fény című kötetét. Sokan kérdeztetek bennünket, melyik könyvünk segít, hogy nyáron se hanyagoljuk el lelki életüket. A kötet által mindig meríthetünk az evangéliumok kifogyhatatlan gazdagságából, sőt felfrissülésünket, megújulásunkat is szolgálja.

Jézus Szíve tisztelet

7671-2014-03-26-28-stacios-szentmise-a-jezus-szive-es-a-szent-norbert-templomban-szombathely

Az első gimnáziumi ballagás a Brenner Gimnáziumban

BallagásNagy izgalommal vártuk 2020. június 13-át, hiszen ezen a napon tudtunk elbúcsúzni a végzős 12.n osztályos diákjainktól. A 2019-2020-as tanév nemcsak abból a szempontból volt számunkra különös, hogy az első rendes érettségi vizsgaidőszakot szerveztük meg, hanem azért is, mert közben a járványügyi helyzet miatt bevezetett digitális oktatással az érettségire való felkészítés utolsó hajrája nem a megszokott módon zajlott. 

Ballagás a jánosházi Szent Imre Általános Iskolában

BallagásAz általános iskolai ballagás fontos, szép állomása a diákéveknek. Még akkor is, ha az nem a hagyományos helyszínen történik, hiszen ebben a tanévben ez nem volt lehetséges. Örülünk, hogy június 12-én a jánosházi plébániatemplomban lehetőségük volt hálát adni az elmúlt nyolc évért végzős diákjainknak és szüleiknek.

Digitális oktatás kihívásai

https://www.youtube.com/embed/Y1G28PfsN6Y

Te Deum a római Pápai Magyar Intézetben

Te DeumA római Pápai Magyar Intézet (PMI) június 11-én, Szent Barnabás apostol ünnepén tartotta tanév végi hálaadó szentmiséjét a Falconieri-palota falai közt működő kápolnájában. A szertartás keretében megáldották az intézet új orgonáját is.

Úrnapja ünnepe a Letenyei Plébánián

Úrnapja Letenyén2020. június 14-én ünnepelte egyházunk Krisztus Testének és Vérének ünnepét. A Letenyei Plébánián Bázakerettyén és Letenyén készült fényképekből látható válogatás. 

Álljunk meg egy (könyvtári) látnivalóra! - Állóóra a könyvtárban

Állóóra a könyvtárbanMivel a jelen helyzetben sajnos nincs lehetőség könyvtáraink személyes felkeresésére, úgy gondoltuk, hogy válogatunk érdekességeinkből, látnivalóinkból. 12 héten keresztül egy-egy kincsünket ajánljuk figyelmükbe, mely tükrözi gyűjteményeink sokszínűségét, gazdagságát. Reméljük, hogy amint lehetőség lesz rá, személyesen is üdvözölhetjük Önöket intézményünkben, s egy tárlatvezetés keretében alkalmuk nyílik majd megtekinteni nemcsak a most bemutatott tárgyakat, hanem felfedezhetik könyvtárunk egyéb értékeit is. Addig is ajánljuk figyelmükbe honlapunkat, amely a következő címen érhető el: https://konyvtar.martinus.hu/

Úrnapja Szentgotthárdon

Úrnapja Szentgotthárdon2020. június 14-én, Úrnapján, Jézus Krisztus Szent Teste és Vére főünnepén plébániai családunk nagyon szépen köszöntötte a szentségi Jézust.

Otthonról is kereshetővé vált a Szent Márton Kölcsönkönyvtár állománya

KölcsönkönyvtárAz elmúlt időszakban végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően otthonról is kereshetővé vált a Szent Márton Kölcsönkönyvtár állománya.

Országos karitászos tábornyitót tartottak Nardán

Karitász tábornyitó 2020. június 16-án újra megnyílt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nyári tábora Nardán. A következő 8 hétben számos kikapcsolódás várja a vakációzó gyermekeket.