Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Száz éve született Szent II. János Pál – Bélyegkiállítással emlékeznek a pápára Szombathelyen

2020630belyegkiallitas2Sokan voltak kíváncsiak a Szent II. János Pál pápaságának története bélyegeken és képeslapokon című kiállítás megnyitójára a Püspöki Palotában kialakított látogatóközpontban. (www.vaol.hu)

Te szoktál adakozni a hajléktalanoknak? – Székely János atya tanácsai - www.777blog.hu

dreamstime-m-92940425-1080x721Fontos társadalmi kérdés a szegények támogatása, de vajon milyen formában érdemes tenni? Ebben a nagyon nehéz témában írt lélekemelő cikket a 777-re Székely János szombathelyi megyéspüspök!

Ódor Imre atya július 4-én mutatja be aranymiséjét Szepetneken

AranymiseJúlius 4-én, szombaton mutatja be aranymiséjét pappá szentelésének 50. évfordulóján Ódor Imre plébános úr a szepetneki templomban. Negyven éve szolgálja a híveket ezen állomáshelyén. Foglaljuk őt imáinkba.

Napközis tábor a Szent Imre Általános Iskolában

Napközis táborHárom hónap hosszú szünet után újra gyerekzsivajtól volt hangos az iskola udvara. A tanulmányi időszak után, június 15-én kezdetét vette a kéthetes napközis tábor. Minden nap tartalmas, változatos programok várták a gyerekeket, akik szép számmal, közel 60-an vettek részt a táborban. Jó volt kiszabadulni a karanténból, megint találkozni, és aktív pihenéssel eltölteni az időt egészen június 26-áig.

Álljunk meg egy (könyvtári) látnivalóra! - Szent Márton Kölcsönkönyvtár

103290678-731529524329477-4442154910082019784-n12 héten keresztül egy-egy kincsünket ajánljuk figyelmükbe, mely tükrözi gyűjteményeink sokszínűségét, gazdagságát. Nagy örömünkre szolgál, hogy a héten már személyesen is üdvözölhetjük Önöket intézményünkben, s így újra alkalmuk nyílik megtekinteni nemcsak a most bemutatott tárgyakat, hanem felfedezhetik könyvtárunk egyéb értékeit is. Nyitva tartásunkról, jegyárainkról honlapunkon tájékozódhatnak, amely a következő címen érhető el: https://konyvtar.martinus.hu/

Három évtizeden át volt Zalaháshágy plébánosa Kovács Miklós - www.zaol.hu

lgyemant1-scaledÁldozópappá szentelésének hatvanadik évfordulóját ünnepelte vasárnap délelőtt a zalai község templomában Kovács Miklós, aki 1981-től három évtizeden keresztül szolgált plébánosként a településen. A gyémántmisén Mikolás Attila salomvári plébános volt a jubiláns pap segítségére.

"Az igazi vitézség nem az erőszak" - Püspöki szentmise Sitkén az Ideiglenes Hadifogoly tábor emlékhelyen

Püspöki szentmise Sitkén2020. június 27-én Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét Kissitkén, a 1915-ben itt működött Ideiglenes Hadifogoly tábor emlékhelyen a Kalapos-kútnál. 

Meglátogattuk Varga Bernadett textilművészt Vasszécsenyben - www.vaol.hu

03vargabernadettkiall200617csg20791Ars Sacra címmel látható Varga Bernadett iparművész kiállítása a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémián, ennek apropóján kerestük fel Vasszécsenyben, ahol a férjével, Tóth Csaba festőművésszel és gyermekeivel él.

Csiszér László ad koncertet Szombathelyen július 6-án

csiszer-laszlo2020. július 6-án, hétfőn ad koncertet Szombathelyen a Székesegyház előtti téren – rossz idő esetén a templomban – Csiszér László. Részletek a plakáton. 

„Nem modern és nem is konzervatív az evangéliumi üzenet, hanem örök” - SZÉKELY JÁNOS PÜSPÖK SZERINT AZ EMBERSÉG, A HITELES ÉS JÓ ÉLET ÁRA MINDENKI SZÁMÁRA MAGAS

dr-szekely-janosA magyar családok jó részének még fontos, hogy a ­gyermekeik olyan társadalmi és iskolai közegben nőhessenek fel, ahol a lányokat segítik a nővé, a fiúkat a férfivá válásban – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjúban Székely János katolikus püspök, annak az Országgyűlés által elfogadott törvényjavaslatnak a kapcsán, amelynek egyik paragrafusa kimondja: az anyakönyvi kivonatba ezentúl a kromoszóma alapján meghatározott biológiai nemet kell bejegyezni. De vajon keresztényként hogyan gondolkodjunk ebben a kérdésben? Támogassuk vagy ellenezzük a nemi identitásukban bizonytalan személyek kiteljesedését? Mennyire értelmezhető tágan a keresztény szabadság fogalma? Erről is beszélgettünk az egyházi vezetővel.

Emlékmise a sitkei hadifogoly temetőben

Mise A Kissitkei Ideiglenes Hadifogolytábor Emlékhelyen 2020. június 27-én, szombaton 17 órakor a Kalapos-kútnál Dr. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét. Az élő közvetítés megtekinthető itt. 

Záróvizsga a Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjában

ÁllamvizsgaA Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja 2020. június 24-én, Keresztelő Szent János születésének ünnepén tartotta a végzős hallgatók záróvizsgáját.

Újra megnyílt a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont

LátogatóközpontAz egészségügyi rendelkezések módosulásával 2020. június 23-án újra megnyílt a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont. Keddtől szombatig 9-17 között várja az érdeklődőket. 

Szent II. János Pál pápaságának története bélyegeken és képeslapokon - Kiállítás megnyitó 2020. június 30-án

Bélyegkiállítás2020. június 30-án Szent II. János Pál pápaságának története bélyegeken és képeslapokon címmel kiállítás nyílik a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpontban. A kiállítás dr. Székely János megyéspüspök nyitja meg. A tárlatot bemutatja Steindl Rezső. 

Tanév végi hálaadás Zalaegerszegen

hálaadás2020. június 21-én a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániához tartozó templomokban hálát adtak az idei tanévért. 

Álljunk meg egy (könyvtári) látnivalóra! - Térkép Mikes püspök 1928-as világkörüli útjáról

Mikes térkép12 héten keresztül egy-egy kincsünket ajánljuk figyelmükbe, mely tükrözi gyűjteményeink sokszínűségét, gazdagságát. Nagy örömünkre szolgál, hogy a héten már személyesen is üdvözölhetjük Önöket intézményünkben, s így újra alkalmuk nyílik megtekinteni nemcsak a most bemutatott tárgyakat, hanem felfedezhetik könyvtárunk egyéb értékeit is. Nyitva tartásunkról, jegyárainkról honlapunkon tájékozódhatnak, amely a következő címen érhető el: https://konyvtar.martinus.hu/