Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Megtapasztalni a szeretet boldogságát - Nagyszülők megáldása Szombathelyen

Nagyszülők megáldásaSzent Joachim és Szent Anna ünnepén a szombathelyi Székesegyházban Székely János megyéspüspök megáldotta a nagyszülőket. 

Nagyszülők megáldása - Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde

20200726-195744Szent Anna ünnepén áldotta meg Székely János megyéspüspök a nagyszülőket a szombathelyi Székesegyházban bemutatott szentmisén. Szentbeszéde meghallgatható itt. 

Gépjárművek megáldása

Áldás2020. július 19-én, a Szentgotthárdi Nagyboldogasszony Plébániához tartozó templomokban bemutatott szentmisék után áldást kértek a hívek járműveire.

Ódor Imre atya aranymiséje Oszkóban

Aranymise2020. július 19-én mutatta be aranymiséjét Ódor Imre atya szülőfalujában, Oszkóban.

Ifjúsági lelkigyakorlat a Martineumban-Jelentkezés

109494414-2246107378866626-5700826246645797579-o2020. augusztus 12-14. között Ifjúsági Lelkigyakorlatot szervez a Martineum Felnőttképző Akadémia. Részletek a plakáton ami letölthető itt. 

"Ciklus-show" interaktív felvilágosító foglalkozás 10-12 éves lányoknak Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián-Jelentkezés


ciklus-show-plakat-2020-aug"Ciklus-show" címmel, interaktív felvilágosító foglalkozást szerveznek 10-12 éves lányoknak Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián.

Brenner-imaest Szentgotthárdon

Brenner-imaest2020. július 15-én ismét Brenner-imaestet tartottak Szentgotthárdon. Az imaest kiemelkedő programja volt a vértanúság útján elhelyezett stációs képek megáldása. 

Gyermeknap Ikerváron

Gyermeknap2020. július 11-én gyereknapot tartottak Ikerváron. A szülők sütöttek, főztek, emellett a gyerekeknek játékos programot állítottunk össze.

HEGY (Hittel az Egyetemen) Keresztény Gólyatábor Bodajkon, 2020. augusztus 6-10. Bodajk - Jelentkezés

hegy-2020-plakatAz idei évben Bodajkon kerül megrendezésre a HEGY (Hittel az Egyetemen) Keresztény Gólyatábor. 

Bérmálás, plébániaépület megáldása, fénykereszt fesztivál Salomváron

FelújításMozgalmas vasárnapon vannak túl a Salomvári Plébánia hívei. Július 19-én Székely János megyéspüspök 18 fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét a salomvári templomban, majd megáldotta a felújított plébániaépületet, majd közösen imádkozott a hívekkel a fénykeresztnél.

Megáldották a felújított bérbaltavári templomot

MegáldásCsászár István általános helynök áldotta meg a Szent Miklós tiszteletére szentelt és az elmúlt években felújított bérbaltavári templomot.

Házaspárok lelkigyakorlata

lelkigyakorlat2020. július 3-tól július 5-ig Ipacs Bence atya vezetésével házaspároknak tartottak lelkigyakorlatot a Martineum Felnőttképző Akadémián a Szent Márton Társaság szervezésében.

Hirschberg Ernő esperes plébánosra emlékeztek Alsóberkiben

búcsúünnepAz Alsóberki templom búcsúnapján, Sarlós Boldogasszony ünnepén emlékeztek a hívek Hirschberg Ernő esperes plébános atyára, aki 110 évvel ezelőtt született. Tíz éven keresztül volt lelkipásztora az alsóberki templomnak.

Lelki adoptálás Zalaegerszegen

13663-lelki-adoptalasÜnnepélyes fogadalom újításra jöttek össze a zalaegerszegi Kertvárosi-templomba azok, akik 9 hónapon keresztül imádkoznak egy megfogant életért.

Megújul a zalaegerszegi Mária Magdolna plébániatemplom

megújul a mária magdolna templomMegújul a megyeszékhelyi Mária Magdolna-plébániatemplom külseje, és hangversenyre alkalmas orgonát is kap; a munkálatokról csütörtökön a helyszínen sajtótájékoztatón számoltak be. (www.zaol.hu) 

Egy ország szimbóluma - Jó ütemben halad a jáki Szent György-templom és épületegyüttes felújítása

Jáki templomMár az építőipari kivitelezésnél, a restaurálási munkáknál tart a jáki Szent György-templom, a mellett álló Szent Jakab-kápolna, az Apáti-ház és a egykori kolostori gazdasági épületek felújítása. Minderről sajtótájékoztatón számoltak be 2020. július 9-én.