Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Közlekedési eszközök megáldása Zalaegerszegen

áldásSzent Kristóf napjához kapcsolódóan közlekedési eszközöket áldottak meg Bazitán és a Kertvárosban. 

Véget ért az egy hétig tartó Imatábor Zalaegerszegen

ImatáborKülönlegesre sikeredett a 20. jubileumi alkalom. A koronavírus-járvány miatt ugyanis az idei esztendőben napközis jelleggel rendezhették meg a 170 főt számláló tábort. És ezúttal a plébánia adott helyt a programnak.

Nagyszülők megáldása az Ikervári Plébánia településein

Nagyszülők megáldásaJúlius 26-án ünnepli Egyházunk Szent Joakimot, és Szent Annát, Jézus Krisztus nagyszüleit. Ehhez az ünnephez kapcsolódóan Tóth András plébános megáldotta a nagyszülőket az Ikervári Plébániához tartozó településeken bemutatott szentmisékben. 

Megtapasztalni a szeretet boldogságát - Nagyszülők megáldása Szombathelyen

Nagyszülők megáldásaSzent Joachim és Szent Anna ünnepén a szombathelyi Székesegyházban Székely János megyéspüspök megáldotta a nagyszülőket. 

Nagyszülők megáldása - Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde

20200726-195744Szent Anna ünnepén áldotta meg Székely János megyéspüspök a nagyszülőket a szombathelyi Székesegyházban bemutatott szentmisén. Szentbeszéde meghallgatható itt. 

Gépjárművek megáldása

Áldás2020. július 19-én, a Szentgotthárdi Nagyboldogasszony Plébániához tartozó templomokban bemutatott szentmisék után áldást kértek a hívek járműveire.

Legyen nehéz az iskolatáska - A Szent Márton Köpenye Alapítvány felhívása

fb-img-1595255135584A Szent Márton Köpenye Alapítvány jótékonysági felhívásában arra kér minden jó szándékú adakozót, hogy segítse tanszerekkel rászoruló gyerekek iskolakezdését. A plakát letölthető itt. 

Ódor Imre atya aranymiséje Oszkóban

Aranymise2020. július 19-én mutatta be aranymiséjét Ódor Imre atya szülőfalujában, Oszkóban.

Ifjúsági lelkigyakorlat a Martineumban-Jelentkezés

109494414-2246107378866626-5700826246645797579-o2020. augusztus 12-14. között Ifjúsági Lelkigyakorlatot szervez a Martineum Felnőttképző Akadémia. Részletek a plakáton ami letölthető itt. 

"Ciklus-show" interaktív felvilágosító foglalkozás 10-12 éves lányoknak Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián-Jelentkezés


ciklus-show-plakat-2020-aug"Ciklus-show" címmel, interaktív felvilágosító foglalkozást szerveznek 10-12 éves lányoknak Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián.

Brenner-imaest Szentgotthárdon

Brenner-imaest2020. július 15-én ismét Brenner-imaestet tartottak Szentgotthárdon. Az imaest kiemelkedő programja volt a vértanúság útján elhelyezett stációs képek megáldása. 

Gyermeknap Ikerváron

Gyermeknap2020. július 11-én gyereknapot tartottak Ikerváron. A szülők sütöttek, főztek, emellett a gyerekeknek játékos programot állítottunk össze.

HEGY (Hittel az Egyetemen) Keresztény Gólyatábor Bodajkon, 2020. augusztus 6-10. Bodajk - Jelentkezés

hegy-2020-plakatAz idei évben Bodajkon kerül megrendezésre a HEGY (Hittel az Egyetemen) Keresztény Gólyatábor. 

Bérmálás, plébániaépület megáldása, fénykereszt fesztivál Salomváron

FelújításMozgalmas vasárnapon vannak túl a Salomvári Plébánia hívei. Július 19-én Székely János megyéspüspök 18 fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét a salomvári templomban, majd megáldotta a felújított plébániaépületet, majd közösen imádkozott a hívekkel a fénykeresztnél.

Megáldották a felújított bérbaltavári templomot

MegáldásCsászár István általános helynök áldotta meg a Szent Miklós tiszteletére szentelt és az elmúlt években felújított bérbaltavári templomot.

Házaspárok lelkigyakorlata

lelkigyakorlat2020. július 3-tól július 5-ig Ipacs Bence atya vezetésével házaspároknak tartottak lelkigyakorlatot a Martineum Felnőttképző Akadémián a Szent Márton Társaság szervezésében.

Hirschberg Ernő esperes plébánosra emlékeztek Alsóberkiben

búcsúünnepAz Alsóberki templom búcsúnapján, Sarlós Boldogasszony ünnepén emlékeztek a hívek Hirschberg Ernő esperes plébános atyára, aki 110 évvel ezelőtt született. Tíz éven keresztül volt lelkipásztora az alsóberki templomnak.