Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Nardai tagintézménnyel bővült a Boldog Brenner János Óvoda

Nardai óvoda2020. augusztus 15-én megáldotta Székely János megyéspüspök az új nardai óvodát. Az intézmény a Boldog Brenner János Óvoda tagintézményeként működik.

Nagyboldogasszony búcsú Vasváron - 2020. augusztus 15-16.

mennybevetel2020. augusztus 15-16-án az 1Úton Zarándoknapra és a Nagyboldogasszony búcsúi ünnepre hívja a híveket a Vasvári Plébánia.

Legyen nehéz az iskolatáska - A Szent Márton Köpenye Alapítvány felhívása

fb-img-1595255135584A Szent Márton Köpenye Alapítvány jótékonysági felhívásában arra kér minden jó szándékú adakozót, hogy segítse tanszerekkel rászoruló gyerekek iskolakezdését. A plakát letölthető itt. 

Nagyboldogasszony búcsú Celldömölkön

Celldömölk2020. augusztus 15-én tartják Celldömölkön a Nagyboldogasszony-templom búcsúi ünnepét. 

Keresztény közösségi tér megáldása és Magyar-Olasz Nap Olaszfán 2020. augusztus 16-án

olaszfa-szent-miklos-templomOlaszfa község önkormányzata, valamint az egyházközségi képviselőtestület szeretettel hív mindenkit 2020. augusztus 16-án Olaszfára, az egykori plébániaház és a benne kialakított keresztény közösségi tér megáldására.

A cserkésztábor most nem annyira nomád, mint tavaly

lcserkesz1-scaledTófejen táborozott a 387. számú Szily János Cserkészcsapat. (www.zaol.hu)

Az alap: mondjunk igent Krisztusra – Országos cigánypasztorációs lelkigyakorlat Nagykállón

CigánypasztorációAugusztus 7. és 9. között Nagykállón, a Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola és Gimnázium és Kollégiumban körülbelül 130 fő részvételével rendezték meg a II. Cigánypasztorációs Lelkigyakorlatot, „Az Eucharisztia ajándéka” mottóval.

A függetlenség szentje - II. János Pál pápa élete bélyegeken - Könyvbemutató Szombathelyen

a-fuggetlenseg-szentje-meghivoMindenkit szeretettel hív a Szülőföld Kiadó 2020. augusztus 17-én tartandó könyvbemutatójára. 

Önismereti tréning bérmálásra készülő fiataloknak Tótszerdahelyen

Önismereti tréningBérmálásra készülő fiataloknak szerveztek önismereti tréninget Tótszerdahelyen augusztus 3-5. között.

Közösségfejlesztő tréning Tótszerdahelyen

FelnőttképzésKözösségfejlesztő tréninget szerveztek Tótszerdahelyen. 

Önkéntes beteglátogatók találkozója Szombathelyen

TalálkozóHosszabb kihagyás után ismét lelki nap volt a Szombathelyi Egyházmegye önkéntes beteglátogatói számára 2020. augusztus 1-én, szombaton, a szombathelyi Püspöki Palotában.

Megjelent a Martinus 2020/8. száma

2020-08-aug-promoMegjelent egyházmegyénk havilapja a Martinus augusztusi száma. Ajánljuk figyelmükbe!

Fogadalomtétel Kőszegen

FogadalomtételA noviciátusi idő befejeztével került sor 2020. augusztus 6-án Kőszegen Eszter nővér, Jácinta nővér, Johanna nővér ideiglenes fogadalom tételére. 

Szent Márton Esték - Székely János megyéspüspök volt a vendég

szent-marton-estek-szombathely2020. augusztus 1-jén dr. Székely János megyéspüspök volt a vendége a Szent Márton Esték programnak. A beszélgetés meghallgatható itt. 

Búcsúi szentmise Nagykutason

Nagykutasi búcsú„Zeng a harang hívó szóval  e szép ünnep reggelén...”- így kezdődött a búcsúi szentmise Nagykutason 2020. július 26-án, hogy a templom védőszentjét idősebb Szent Jakabot, az első vértanú apostolt ünnepelték.  

Halljuk meg a kirekesztő szavakat! – Imádság a roma holokauszt és a kislétai gyilkosság évfordulóján

Roma holokausztA budapest-terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-templomban tartottak ökumenikus imádságot augusztus 3-án a Sant’Egidio közösség szervezésében a roma holokauszt (pharrajimos) és a kislétai gyilkosság évfordulóján. Az imaórát Székely János püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottságának elnöke vezette. (www.magyarkurir.hu)

Orgonák éjszakája - koncert Szombathelyen

dsc-00372020. augusztus 8-án rendezik meg hazánkban az Orgonák Éjszakája programot. Ennek keretében Szombathelyen a Székesegyházban és Szentgotthárdon, a Nagyboldogasszony-templomban hallható majd koncert. 

Orgonapont 2020 Szombathelyen is

erikamiklosa-portrait-ff-lr2020. augusztus 6-án 20 órától Miklósa Erika koloratúrszoprán énekesnő, Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész és Tóth László trombitaművész ad közös koncertet Szombathelyen a Székesegyházban.  

White Party másképp

White PartyIsmét White Party-t rendezett a Női Vállalkozói Klub Egyesület a szombathelyi Püspöki Palota kertjében. A felajánlásoknak köszönhetően idén is több százezer forinttal támogatták a Mindszenty Alapítványt.