Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

A Szentírás üzenete - 2020. szeptember 2.


https://www.youtube.com/embed/PxTT9k1dFAg

Nyárbúcsúzató Játékok a zalaegerszegi Kertvárosi Plébánián

JátákA júniusban oly nagyon várt vakáció végéhez érkezve felejthetetlen élményekkel gazdagodtak azok, akik részt vettek a zalaegerszegi Kertvárosi Plébánia által szervezett Plébániai Nyárbúcsúztató Játékokon.

Szűz Mária búcsú a Rábel-hegyen

Rábel-hegy2020. augusztus 23-án ünnepi szentmisét mutattak be Rábagyarmaton, a Rábel család birtokán fekvő kápolnában. 

Hitoktatók Veni Sancte ünnepsége

Veni Sancte2020. augusztus 28-án tartották a szombathelyi Székesegyházban az egyházmegye hitoktatóinak Veni Sancte ünnepét. A zalaegerszegi Szűz Mártia Szeplőtelen Szíve Plébánia hitoktatói is részt vettek az eseményen. 

Premontrei Gimnázium Tanárainak látogatása Zalaegerszegen

LátogatásA tanévkezdés nemcsak a diákok életében hoz változásokat, hanem a nevelőknek tanároknak is. Talán ezért is fontos, hogy egy nevelőtestület „csapatépítő” jelleggel töltsön együtt egy napot. Így látogattak el a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániára a szombathelyi Premontrei rendi Szent Norbert Gimnázium nevelői testületének tagjai.

Önismereti és alkotótábor a sárvári katolikus iskolában - "Tanítsd meg gyermekedet az állatok tiszteletére, ezzel tehetsz legtöbbet az állatkínzás ellen."

csoportkep-menedekEz volt az indíttatása és célja annak az Önismereti és alkotótábornak, ami a közelmúltban került megrendezésre a sárvári Szent László Katolikus Iskolában. A tábor a nevét Assisi Szent Ferencről kapta. A természetszeretetéről ismert szent Ferenc az állatok védőszentje, aki a legenda szerint értette az állatok nyelvét, már a 13. század elején hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körül vesz minket, legyen az élő vagy élettelen. 

Isten szeretete hatalmas forrás - A felújított kiskutasi iskolakápolna megáldása

KápolnamegáldásJézus arra tanít minket, hogy Isten szeretete olyan mint egy hatalmas forrás: soha ki nem apadó forrásvíz, örök életre szökellő vízforrás, kimeríthetetlen kút, mondta a felújított kiskutasi iskolakápolna megáldásakor Székely János megyéspüspök. 2020. augusztus 30-án került sor az ünnepségre.

Bérmálás, szobor-és oltármegáldás Pákán

Ünnep Pákán2020. augusztus 29-én dr. Székely János megyéspüspök szolgáltatta ki a bérmálás szentségét Pákán. A szertartás keretében került sor a felújított Szentháromság-szobor, és Mária-oltár megáldására.

Család mint hivatás - Lelkinap a Martineumban

csalad-mint-hivatas2020. szeptember 05-én 9:00 órától "Család mint hivatás" címmel lelkinapot szervez a Martineum Felnőttképző Akadémia pároknak, jegyeseknek, fiatal házasoknak. Részletek a plakáton!

Plébániai kirándulás

kirándulásAugusztus 22-én Zalacsébre és Pusztacsatárra kirándultak a zalaegerszegi Kertvárosi Plébánia hívei. 

Isten dícséretére - Elkezdődött a Vár a Püspökvár! koncertsorozat Szombathelyen

KoncertAugusztus 24-én megkezdődött a Vár a Püspökvár! koncertsorozat a szombathelyi Püspöki Palota kertjében. A Zsoltározó zsiványok előadásában Lackfi János verses zsoltárait hallgathatta meg a közönség, ezúttal megzenítésve.

Vár a Püspökvár! - Jegyek a mai - augusztus 24-i - koncertre a helyszínen kaphatók!

1Augusztus 24-én 19 órától Békesség-hívogató Zsoltározó zsiványok címmel Lackfi János  verses zsoltárait hallgathatják meg az érdeklődők, ezúttal megzenésítve. Jegyek a mai koncertre a helyszínen még kaphatók! Várunk mindenkit szeretettel! 

Szent István napja Szentgotthárdon

Szent István király ünnepe2020. augusztus 20-án Szent István király főünnepén - megemlékezve az államalapításról és hálát adva az új kenyérért is - ünnepelték a szentgotthárdi hívek apostoli nagy királyunk szenttéavatásának 937., és a város III. Béla király általi alapításának 837. évfordulóját.

Vár a Püspökvár - Koncertek a szabad ég alatt!

Vár a Püspökvár2020. augusztus 24-én, augusztus 26-án és augusztus 29-én Vár a Püspökvár – Koncertek a szabad ég alatt! címmel zenei programot rendeznek Szombathelyen, a Püspöki Palota kertjében. Részletek a plakáton ami letölthető itt. 

Szent István király ünnepe Zalaegerszegen

image00001-1Augusztus 20-án, Szent István király ünnepén a zalaegerszegi Kertvárosi templomban és Bazitán is összegyűltek a hívek, hogy megemlékezzenek szent királyunkról és egyúttal megszegjék az új kenyeret. 

Folytatódik a Szent Márton Esték szeptember 3-án - Király Gábor a vendég

kiraly-gabor-web2020. szeptember 3-án folytatódik a Szent Márton Esték Szombathelyen a Bárka Pincében (Hollán Ernő utca 10-12.) A vendég Király Gábor 108-szoros válogatott kapus. A belépés díjtalan,de regisztrációhoz kötött. Részletek a plakáton.