Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Elindult a Martinus Orgonafesztivál

Martinus OrgonafesztiválLakner-Bognár András egyházmegyei zeneigazgató 2020. szeptember 8-án megtartott koncertjével kezdetét vette a Martinus Orgonafesztivál 2020 őszi évada. 

A Szentírás üzenete - 2020. szeptember 9.

https://www.youtube.com/embed/JY31fWH4G6U

Martinus Orgonafesztivál 2020 őszén a Székesegyházban

martinus-exclusive-2020-osz-a3-webA hagyományokhoz hűen idén ősszel is megrendezésre kerül a Martinus Orgonafesztivál a Székesegyházban. Az érdeklődők három egymást követő szeptemberi kedd este folyamán ismét megcsodálhatják az Egyházmegye legnagyobb orgonájának hangszín-gazdagságát, szépségét, lenyűgöző erejét. További részletek az esemény plakátján találhatók. Az koncertekre a belépés ingyenes, adományaikkal a Székesegyház zenei rendezvényeit támogatják.

A Szentírás üzenete - 2020. szeptember 8.

https://www.youtube.com/embed/bI_rq6fvsL8

Óvodamegáldás Szombathelyen

https://www.youtube.com/embed/-YP4BIZAGqU

A Szentírás üzenete - 2020. szeptember 7.

https://www.youtube.com/embed/1fWAsWpKuyI

Veni Sancte a Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja Hallgatóinak

dsc-1836-12020. szeptember 5-én Molnár Szabolcs szakigazgató ünnepélyes tanévnyitó szentmisét celebrált a szombathelyi Székesegyházban, melynek végén a végzett hallgatók diplomaosztójára is sor került.

Megáldották a Szombathelyi Egyházmegye Szent Teréz Anya Otthonát Püspökmolnáriban

Szent Teréz Anya Otthon2020. szeptember 5-én Horváth József pápai prelátus áldotta meg Püspökmolnáriban a Szombathelyi Egyházmegye által fenntartott Szent Teréz Anya Otthont.

A Szentírás üzenete - 2020. szeptember 5.

https://www.youtube.com/embed/R7Op0XMKFuI

Megáldották a Boldog Brenner János Óvoda felújított Bem utcai épületét

ÓvodamegáldásSzékely János megyéspüspök áldotta meg szeptember 4-én a  Boldog Brenner János Óvoda belsőleg felújított Bem utcai épületét. 

A Szentírás üzenete - 2020. szeptember 4.

https://www.youtube.com/embed/fu2h4-iZnoY

Ismét lehet pályázni Mindszenty Ösztöndíjakra

mindszentyA Szombathelyi Egyházmegye a 2020/2021-es tanévre ismét meghirdeti a Mindszenty Ösztöndíjakat általános-és középiskolában illetve felsőoktatásban tanuló, szegény sorsú, de tanulni akaró diákok részére. A pályázati felhívás, a pályázati űrlap letölthető a Mindszenty József Alapítvány menüponban található linkekről, melyeket ide kattintva is elérnek. 

„Isten ott él a szívedben! Nem vagy lakatlan sziget!” - Egyetemisták nyári tábora

SzakkollégiumA Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség és a II. János Pál Katolikus Szakkollégium augusztus 24-e és 27-e között rendezte meg az egyetemisták nyári táborát Szombathelyen.

Iskolatáskák megáldása

áldásDr. Székely János megyéspüspök áldotta meg a zajki és kistolmácsi diákok iskolatáskáit. A két településen megvalósuló kormányprogram keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ajándékozott tanszereket a gyermekeknek. A polgármesterek helyi termékekkel köszönték meg püspök atyának az itt élő gyermekek iránti figyelmét. Videó megtekinthető itt. 

Hitoktatók Veni Sancte ünnepsége - Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde

Veni SancteAugusztus 28-án tartották a Székesegyházban a Szombathelyi Egyházmegye hitoktatóinak Veni Sancte ünnepségét. Dr. Székely János megyéspüspök mondott szentbeszédet. 

Keresztény közösségi teret avattak Szombathelyen

Közösségi tér2020. augusztus 31-én áldotta meg Székely János megyéspüspök Szombathelyen a Szombathelyi Egyházmegye által létrehozott és fenntartott közösségi teret. A találkozóhelyet az egykori VAOSZ éttermében alakították ki.