Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

A Szentírás üzenete - 2020. szeptember 17.

https://www.youtube.com/embed/_5qnFeyBTUg

Imalánc 2.0 avagy családi imánk a NEK készület jegyében

NEK2021. szeptember 5-12. között Magyarország, Budapest ad otthont a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak. A kongresszus alapvető célja, hogy elmélyítse és tudatosítsa a katolikus hívekben, hogy az egyház életének forrása és csúcsa az Eucharisztia.

Martinus Orgonafesztivál - Koloss István emlékére

martinus-orgonafesztival2020. szeptember 15-én Koloss Istvánra, a budapesti Szent István Bazilika orgonaművészére emlékeztek a Martinus Orgonafesztivál program keretében. 

Lelki forrásaink - Tárlat a Martineumban

https://www.youtube.com/embed/0XqdC7RP6Fg

Kerettyei búcsú, 2020

bazakerettye-romai-katolikus-templomSzeptember 13-án a kerettyei búcsú alkalmával a nagykanizsai Magvető Közösség zenészeivel együtt köszöntötték Égi Édesanyánkat a helybeliek, szent nevét segítségül hívva. Énekükről felvétel is készült, melyet megtekinthetnek itt. 

Kongresszus helyett - Kiállítás Letenyén

NEKSzeptember 13-án kezdődött volna Budapesten a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, a keresztény világ Oltáriszentség iránti tiszteletének kifejezésére. Erre a szándékra emlékeztünk az oltárterítőkből rendezett kiállítással a letenyei plébánián, illetve a jövő évre áthelyezett kongresszus felkészülési eseményének tekintettük ezt az alkalmat. A templomi textíliákon az Oltáriszentség nagyon szép ábrázolásai láthatók.

„Kiáltó Hang" - Az Isten szerint családért - videó

kiallto-hangAugusztus 22-én Budapesten a Deák téren 2 órás felekezetközi keresztény alkalmat szerveztek „Kiáltó Hang” címmel az Isten szerinti családért, férfi és nő tiszta, teremtett kapcsolatáért, ahogy annak idején a tereken Jézus Krisztus hirdette az igét. Felszólalt – többek között – Székely János szombathelyi megyéspüspök is. A Görögkatolikus Médiaközpont készített videót az eseményről, melyet megtekinthetnek itt. 

Október 2-án újra Szombathelyen ad koncertet a Szent Efrém Férfikar

szentefrem-2009-szhely-a4-previewOktóber 2-án újra Szombathelyen ad koncertet a Szent Efrém Férfikar. Jegyek válthatók a jegy.hu hálózatában illetve a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpontban. A plakát letölthető itt. 

A Szentírás üzenete - 2020. szeptember 16.

https://www.youtube.com/embed/DO87Nw1KVr4

Annunciáta nővérek 100 - Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde

Annunciáta Nővérek 1002020. szeptember 14-én ünnepelte alapításának 100 éves véfordulóját az Annunciáta Nővérek Kongregációja Sárváron. Dr. Székely János megyéspüspök mondott homíliát a szentmisén, amit meghallgathatnak itt. 

Lelki forrásaink - Zománc alkotásokból nyílt kiállítás a Martineumban

Lélek forrásaink. Kiállítók: Rácz Gábor-Czóbel Marianna-Zsuffa PéterMegnyílt a Martineum Felnőttképző Akadémián 2020. szeptember 14-én a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület Lelki Forrásaink – kortárs zománcművészeti kiállítása, a XIV. Ars Sacra Fesztivál keretében.

Emlékfal megáldása és egyházi kórus jubileuma Apátistvánfalván

szlovén ünnep2020. szeptember 12-én szlovén nyelvű szentmisére gyűltek össze a szlovén Rába-vidék hívei az apátistvánfalvi Harding Szent István templomban. A szentmisét Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök celebrálta. 

Annunciáta Nővérek 100

Annunciáta Nővérek 100Alapításuk 100 éves évfordulóját ünnepelték az Annunciáta Nővérek Sárváron szeptember 14-én.  

A Szentírás üzenete - 2020. szeptember 15.

https://www.youtube.com/embed/_7pVRFsrRXY

A világ bezárult, a szívünk kitárult - Online előtalálkozót rendeznek a NEK jegyében.

NEK 2021A világ bezárult, a szívünk kitárult” címmel különleges eseményre készülünk: az iec2020 YouTube-csatornáján online előtalálkozót rendezünk a NEK jegyében.

A Szentírás üzenete - 2020. szeptember 14.

https://www.youtube.com/embed/cJee6-p_z_4

A Szentírás üzenete - 2020. szeptember 13.

https://www.youtube.com/embed/F_zX0Fdmhq0

Sugározni a 8 boldogság titkát - Papszentelés Szombathelyen

PapszentelésLegyél olyan pap aki éli és sugározza a 8 boldogság titkát, mondta szeptember 12-én Boka Balázs áldozópappá szentelésén homíliájában Székely János megyéspüspök.  A család, barátok, ismerősök, az egyházmegye hívei és papsága jelenlétében zajlott az ünnep. 

A Szentírás üzenete - 2020. szeptember 12.

https://www.youtube.com/embed/_Xyq0hWrenA