Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

A Szentírás üzenete - 2020. október 13.

https://www.youtube.com/embed/nK5CM8jksEg

A krízisek is építenek bennünket - Ferences esték Szombathelyen

dsc-2557

 „Minden elveszik, ha valamit elveszítünk?” – Dr. Varga Kapisztrán OFM volt a Ferences Esték legutóbbi vendége, a szombathelyi Szent Erzsébet Ferences templomban október 9-én.

Horváth József atya gyémántmiséje a Székesegyházban - FELVÉTEL

Gyémántmise2020. október 11-én mutatta be gyémántmiséjét Horváth József pápai prelátus, a szombathelyi Szent Kereszt Lelkészség vezetője a Székesegyházban. A szentmise élő közvetítése visszanézhető a Szent Kereszt Lelkészség Youtube csatornáján, itt. 

Élő rózsafüzér zarándoklat Zalaegerszegen

13865-elo-rozsafuzer-zarandoklatOktóber 10-én a város különböző plébániáinak közösségei indultak útnak, hogy imádkozzanak a városért, egyházközségekért, a koronavírus-járvány megszűnéséért, az egészségügyi dolgozókért és a betegekért.

A Szentírás üzenete - Évközi 28. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/TOacUie-5OU

A Püspöki Palota megújult dísztermi freskóinak átadása október 14-én

DíszteremMinden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk 2020. október 14-én, szerdán, 16.30-ra a szombathelyi Püspöki Palotába, ahol átadásra kerül a díszterem megújult freskója. Belépés a Látogatóközponton keresztül lehetséges!

72 óra kompromisszumok nélkül Zalaegerszegen

72 óra kompromisszumok nélkülA zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia ifjúsági közössége idén is csatlakozott az országos kezdeményezésre meghirdetett 72 óra Kompromisszum nélkül elnevezésű akcióhoz.

Megjelent dr. Székely János megyéspüspök új könyve

Az élet útját mutatod nekemMegjelent dr. Székely János megyéspüspök új könyve: Az élet útját mutatod nekem. A lelkiatya válaszai címmel. Dr. Perger Gyula atya, a Martinus Kiadó igazgatójának soraival ajánljuk mindenki figyelmébe a kötetet.

A Szentírás üzenete - 2020. október 10.

https://www.youtube.com/embed/yXDBMFT_fhg

A kevésből is tudjunk adni – Veni Sancte a Pápai Magyar Intézetben

Veni SancteOktóber 7-én, Rózsafüzér Királynője ünnepén Erdő Péter bíboros, prímás nyitotta meg a Rómában a Pápai Magyar Intézet 2020/21-es tanévét.

Rózsafüzér gyalogos zarándoklat Zalaegerszegen

rozsafuzerOktóber 10-én, szombaton élő Rózsafüzér zarándoklat lesz Zalaegerszegen. Több helyről indulnak zarándokok a Kertvárosi-templomba, miközben közösen imádkozzanak a járvány megszűnéséért, az orvosokért, az ápolókért, a betegekért. Besenyőből és Bazitáról reggel 8-kor, a Nagytemplomtól de. ¼ 9 órakor indulnak a zarándokok. A kertvárosi templomban 10 órától rózsafüzér, majd szentségimádás, 11 órakor szentmise.  

„…aki az Eucharisztiában nekünk adta önmagát…”

Rózsafűzér imádságOktóber a rózsafüzér hónapja. Kedves vendéget várt a Boldog Brenner János Általános Iskola 3.a osztály 2020. október 5-én. Szokásos hétfő délutáni rózsafüzér imánkat velünk együtt imádkozta osztályunk új hitoktatója, Schauermann János atya.

Horváth József atya gyémántmiséje a Székesegyházban október 11-én

mail-meghivo-gyemantmisereHorváth József atya, a Szombathelyi Kálvária templom lelkésze gyémántmisét mutat be a Székesegyházban, ahol 60 évvel ezelőtt a papság szentségében részesült. Szeretettel hív mindenkit közös hálaadásra.

 

A szeretet új utakat keres magának! - Október 10-én avatják boldoggá a 15 évesen elhunyt Carlo Acutist

Carlo AcutisNike cipőben, farmerban, rózsafüzérrel a kezében fekszik koporsójában a 15 éves korában meghalt Carlo Acutis, akinek élete példa lett sokak számára. Szerette Krisztust és a szegényeket, mindennap áldozott, virtuális kiállítást rendezett az eucharisztikus csodákról. Október 10-én Asissiben avatják boldoggá; előtte és után nyitott koporsójához lehet zarándokolni. De ki is volt ez a fiatalember? Erről szól Pagano Loretta Maria írása. 

Önkéntes beteglátogatók képzése Zalaegerszegen - Jelentkezési feltételek

képzésA Szombathelyi Egyházmegye Kórházlelkészi Koordinációs Irodája képzést hirdet azoknak, akik érdeklődnek a kórházi beteglátogatás szolgálata iránt.

 

A Szentírás üzenete - 2020. október 9.

https://www.youtube.com/embed/tSg5Ab7o3Uk

Terménymegáldás Zalaegerszegen

13852-termenymegaldasOktóber első vasárnapján mind a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániához tartozó bazitai, mind a kertvárosi közösség hálát adott mindazokért a terményekért, amelyeket Isten kegyelméből betakaríthattak az idén.

Akiben felragyogott Isten öröme - Szent Ferenc halálára emlékeztek Szombathelyen

Szent Ferenc tranzitusaSzent Ferenc nem csak életében, hanem halálakor is megélte az Istentől kapott örömet, amelyet nem homályosított el a földi élet végessége és a szenvedések, mondta szentbeszédében Székely János a szopmbathelyi ferences templomban. Október 3-án Szent Ferenc halálra emlékezett a szerzetesi közösség. 

Élet-Forrás - 2020. október

Tartalom: - Bemutatkozik Bóka Balázs áldozópap - Cserkész Székház avatása Szombathelyen - Szent Teréz Anya Otthon megáldása Püspökmolnáriban  

- Perenyeiek zarándoklata Velembe 

 

https://www.youtube.com/embed/kBruVKizJrQ

Elsőáldozók zarándoklata - Online

Kedves Elsőáldozók! A vírushelyzet miatt idén elmarad a vasvári zarándoklat, de az online térben szeretnénk összegyűjteni Benneteket. Fogadjátok sok szeretettel az alábbi videót!

https://www.youtube.com/embed/dt6fGcwq-TI