Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

„Tegyétek, amit mond” – fatimai est Bucsuban

Fatimai est2020. október 13-án, Bucsuban gyűltek össze a toronyi plébánia hívei. Rózsafüzér imádság és szentmise keretében emlékeztek meg a fatimai jelenésekről és kéréseiket Szűz Mária elé terjesztették.

Bódi Mária Magdolnáról készült filmet vetít a Savaria Mozi

magdolnaposterBódi Mária Magdolna életéről készült filmet tűzött műsorára a Savaria Mozi. 

A Szentírás üzenete - 2020. szeptember 16.

https://www.youtube.com/embed/EjMbSYAs2VU

Az evangélium fényét sugározza - Megújult a Díszterem mennyezeti freskója a Püspöki Palotában

DíszteremNagy érdeklődés mellett adták át október 14-én a Püspöki Palota felújított dísztermi mennyezeti freskóit. Tarr György és Kisterenyei Ervin több hónapnyi munkával restaurálták az alkotást. 

A Szentírás üzenete - 2020. október 15.

https://www.youtube.com/embed/VEuCq0eXP7E

A Szentírás üzenete - 2020. október 14.

https://www.youtube.com/embed/W-rGeSy84dM

Elhunyt Ódor Imre szepetneki plébános

odor-imreA szombathelyi megyéspüspök - a hozzátartozók nevében is -, az örök életbe vetett hittel tudatja, hogy ÓDOR IMRE aranymisés plébános, életének 77., áldozópapi szolgálatának 51. évében, 2020. október 9-én a Nagykanizsai Kórházban elhunyt. Gyengülő egészségi állapota ellenére halálhíre váratlanul ért bennünket, az általa 40 évig hűségesen ellátott Szepetneki Plébánia megüresedett.

Mindnyájan testvérek - Ferenc pápa új enciklikájának néhány fontos üzenete

dr-szekely-janosOktóber 3-án Assisiben, Szent Ferenc sírjánál mutatott be szentmisét Ferenc pápa. Ezt követően az oltáron aláírta a Mindnyájan testvérek (Fratelli tutti) kezdetű új enciklikáját, melyről Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottsága elnökének ismertetőjét adjuk közre.

A Szentírás üzenete - 2020. október 13.

https://www.youtube.com/embed/nK5CM8jksEg

A krízisek is építenek bennünket - Ferences esték Szombathelyen

dsc-2557

 „Minden elveszik, ha valamit elveszítünk?” – Dr. Varga Kapisztrán OFM volt a Ferences Esték legutóbbi vendége, a szombathelyi Szent Erzsébet Ferences templomban október 9-én.

Horváth József atya gyémántmiséje a Székesegyházban - FELVÉTEL

Gyémántmise2020. október 11-én mutatta be gyémántmiséjét Horváth József pápai prelátus, a szombathelyi Szent Kereszt Lelkészség vezetője a Székesegyházban. A szentmise élő közvetítése visszanézhető a Szent Kereszt Lelkészség Youtube csatornáján, itt. 

Élő rózsafüzér zarándoklat Zalaegerszegen

13865-elo-rozsafuzer-zarandoklatOktóber 10-én a város különböző plébániáinak közösségei indultak útnak, hogy imádkozzanak a városért, egyházközségekért, a koronavírus-járvány megszűnéséért, az egészségügyi dolgozókért és a betegekért.

A Szentírás üzenete - Évközi 28. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/TOacUie-5OU

A Püspöki Palota megújult dísztermi freskóinak átadása október 14-én

DíszteremMinden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk 2020. október 14-én, szerdán, 16.30-ra a szombathelyi Püspöki Palotába, ahol átadásra kerül a díszterem megújult freskója. Belépés a Látogatóközponton keresztül lehetséges!

72 óra kompromisszumok nélkül Zalaegerszegen

72 óra kompromisszumok nélkülA zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia ifjúsági közössége idén is csatlakozott az országos kezdeményezésre meghirdetett 72 óra Kompromisszum nélkül elnevezésű akcióhoz.

Megjelent dr. Székely János megyéspüspök új könyve

Az élet útját mutatod nekemMegjelent dr. Székely János megyéspüspök új könyve: Az élet útját mutatod nekem. A lelkiatya válaszai címmel. Dr. Perger Gyula atya, a Martinus Kiadó igazgatójának soraival ajánljuk mindenki figyelmébe a kötetet.

A Szentírás üzenete - 2020. október 10.

https://www.youtube.com/embed/yXDBMFT_fhg

A kevésből is tudjunk adni – Veni Sancte a Pápai Magyar Intézetben

Veni SancteOktóber 7-én, Rózsafüzér Királynője ünnepén Erdő Péter bíboros, prímás nyitotta meg a Rómában a Pápai Magyar Intézet 2020/21-es tanévét.

Rózsafüzér gyalogos zarándoklat Zalaegerszegen

rozsafuzerOktóber 10-én, szombaton élő Rózsafüzér zarándoklat lesz Zalaegerszegen. Több helyről indulnak zarándokok a Kertvárosi-templomba, miközben közösen imádkozzanak a járvány megszűnéséért, az orvosokért, az ápolókért, a betegekért. Besenyőből és Bazitáról reggel 8-kor, a Nagytemplomtól de. ¼ 9 órakor indulnak a zarándokok. A kertvárosi templomban 10 órától rózsafüzér, majd szentségimádás, 11 órakor szentmise.  

„…aki az Eucharisztiában nekünk adta önmagát…”

Rózsafűzér imádságOktóber a rózsafüzér hónapja. Kedves vendéget várt a Boldog Brenner János Általános Iskola 3.a osztály 2020. október 5-én. Szokásos hétfő délutáni rózsafüzér imánkat velünk együtt imádkozta osztályunk új hitoktatója, Schauermann János atya.