Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Megújult a Szily János Értékőrző Ifjúsági Fórum weblapja

nevtelen-1Pár napja már elérhető a Szily János Értékőrző Ifjúsági Fórum új weblapja, amely elérhető ide kattintva. A szervezet célja, hogy a Szombathelyi Egyházmegye területén élő fiatalokat, működő ifjúsági csoportokat és szervezeteket összefogja, a katolikus ifjúság értékeit és érdekeit védje, valamint képviselje. 

A Szentírás üzenete - 2020. október 22.

https://www.youtube.com/embed/uLB_dZtVRuo

Karitász adományosztás Zalaegerszegen

image00002A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász logisztikai segítségével, helyi önkéntesek áldozatvállalásával nagy mennyiségű krumpli osztottak ki a Kertvárosi Plébániához kapcsolódó, rászoruló családok részére.

Fatimai est Zalaegerszegen

13877-fatimai-engesztelo-nap-oktoberOktóber hónap a Szűzanyának szentelt hónap, amikor a rózsafüzér imádsággal még buzgóbban átelmélkedjük Jézus életének egy-egy állomását. De minden hónapban kiemelt alkalom a 13-i engesztelő est a Kertvárosi-templomban. Így volt ez most is.

Szent II. János Pál pápára emlékeztek Szombathelyen

ii-janos-pal-papa2Október 22-én ünnepeljük Szent II. János Pál pápa emléknapját. Rá emlékeztek Szombathelyen a róla elnevezett szakkollégium diákjai. 


Gyermekek rózsafüzér imádsága a Muraszemenyei Plébánián

 

RózsafüzérA Muraszemenyei Plébánián immár második éve ilyenkor péntekenként fél hatkor az esti szentmise előtt gyermekek imádkozzák a rózsafüzért

A Rózsafüzér hónapja a Tótszerdahelyi Plébánián

rózsafüzérOktóber hagyományosan Szűz Mária hónapja, amikor is szerte a világon keresztények milliói jönnek össze minden nap, hogy együtt imádkozzák a rózsafüzért és köszöntsék Máriát, mint a Rózsafüzér Királynőjét.


A Szentírás üzenete - 2020. október 21.

https://www.youtube.com/embed/ftef_XriSbM

A remény emberei - Emlékezés a szerzetesek magyarországi elhurcolásának 70. évfordulóján

EmlékezésSzomorú évfordulóra emlékezik ebben az évben Egyházunk. 70 éve, 1950 nyarán hurcolták el a magyarországi szerzeteseket kolostoraikból. A kommunista államhatalom ezzel a lépéssel is igyekezett legnagyobb ellenségét a Katolikus Egyházat megtörni hazánkban. A Szombathelyi Egyházmegyét is nagy veszteség érte, hiszen több mint 700 szerzetest távolítottak el addigi szolgálati helyeikről. Az évfordulóra emlékeztek Szombathelyen október 19-én. 

A Szentírás üzenete - 2020. október 20.

https://www.youtube.com/embed/mwGKKPr_3Dk

Rendhagyó hittanóra Jánosházán

Rendhagyó hittanóraHasznos, tartalmas, színes előadás részesei lehettek a Szent Imre Általános Iskola diákjai október 14-én. Déri Péter plébános úr meghívására iskolánkba látogatott dr. Soós Viktor Attila történész, és minden felsős osztályban rendhagyó hittanórát tartott. Az óra témája a közelgő nemzeti ünnephez kapcsolódott. A katolikus egyház és vezetője, Mindszenty József 1956-ban – olvashattuk az óra címét.

Anyák-Fiúk hétvége a Martineumban

dsc-2560-1 2020. október 9-11 között került megrendezésre a Van időm Rád! Anyák és fiúk hétvégéje a Maretineum Felnőttképző Akadémián. A programon hét anya vett részt a fiával, közülük többen sokadik alkalommal. Az együtt töltött idő, a beszélgetések a közös tevékenység által a résztvevő anyák és fiaik kapcsolata erősödött. Személyes beszámolót olvashatnak a programról. 

Fatimai est Oladon

fatimai est2020. október 17-én szombaton este 6 órakor tartotta Gaál Sándor atya a bucsui szentmisét az oladi Fatimai Szűzanya Szeplőtelen Szíve és Boldog Batthyány-Strattmann László templomban.

Megemlékezés a magyarországi szerzetesek elhurcolásának 70. évfordulójára október 19-én - ONLINE KÖZVETÍTÉS

szerzetesek-elhurcolasaA Szombathelyi Egyházmegyei Levéltár sok szeretettel hív minden érdeklődőt a magyarországi szerzetesek elhurcolásának 70. évfordulójára szervezett emlékülésre és szentmisére 2020. október 19-én 16.30-ra a szombathelyi Székesegyházba. Az emlékülés online formában megtekinthető itt. A szentmise online közvetítése megtekinthető itt. 

A Szentírás üzenete - 2020. október 19.

https://www.youtube.com/embed/D7yhQN2heSQ

A Szentatya, Ferenc pápa üzenete a 2020. évi missziók vasárnapjára

ferenc-papa„Menjetek, tegyetek tanítványommá minden népet!” – mondta Jézus tanítványainak. E felhívást követik a világ számos országában tevékenykedő misszionáriusok, akiknek célja Krisztus tanításának továbbadása az egész földkerekségen. Az Egyház 1926 óta minden év október harmadik vasárnapján megtartja a világmisszió napját. Október 18-án a magyar templomokban is a missziókért és a hithirdetőkért imádkoznak, és a perselypénzt az evangelizáció javára fordítják. A missziós világnapra Ferenc pápa „Itt vagyok, engem küldj” (Iz 6,8) című üzenetével fordult a hívekhez, amelyet egyházmegyénk honlapján is közlünk. 

A Szentírás üzenete - Évközi 29. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/t9QLLriQbb8

A Szentírás üzenete_2020. október 17.

https://www.youtube.com/embed/o_mdyXFJfXg

Tiszta szerelem imaest - online október 21-én

tsziplakat-2020A Tiszta Szerelem imaestet – sok más programhoz hasonlóan -, idén a központi szervezésben online módon  tartják meg október 21-én. Idén csak a Bonum Tv-n és honlapján keresztül lhet bekapcsolódni a programba.