Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

A Szentírás üzenete - 2020. október 27.

https://www.youtube.com/embed/43u7qc4pUJQ

Önkéntes Beteglátogatók Képzése Zalaegerszegen

BeteglátogatókOktóber 24-én önkéntes beteglátogatóknak szervezett képzés indult Zalaegerszegen, a Kertvárosi Plébánián. 

Biblia Kurzus Zalaegerszegen

biblikaurzus-altalanos-plakat-2Biblia Kurzus indult október 22-én Zalaegerszegen, a Kertvárosi Plébánián, hogy az érdeklődők általános bevezetőt kapjanak a Szentírásba.

A Szentírás üzenete - 2020. október 26.

https://www.youtube.com/embed/vF24ukuKFL0

A Szentírás üzenete - Évközi 30. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/xIXsXQ52xnQ

A Szentírás üzenete - 2020. október 24.

https://www.youtube.com/embed/eySgedDR2gw

A Szentírás üzenete - 2020. október 23.

https://www.youtube.com/embed/i4GqiSLOiRo

Templom-és óvodamegáldás Kemenesszentpéteren - Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde

Templommegáldás2020. október 17-én áldotta meg a felújított kemenesszentpéteri templomot és óvodát dr. Székely János megyéspüspök. Szentbeszéde meghallgatható itt. 

Megújult a Szily János Értékőrző Ifjúsági Fórum weblapja

nevtelen-1Pár napja már elérhető a Szily János Értékőrző Ifjúsági Fórum új weblapja, amely elérhető ide kattintva. A szervezet célja, hogy a Szombathelyi Egyházmegye területén élő fiatalokat, működő ifjúsági csoportokat és szervezeteket összefogja, a katolikus ifjúság értékeit és érdekeit védje, valamint képviselje. 

A Szentírás üzenete - 2020. október 22.

https://www.youtube.com/embed/uLB_dZtVRuo

Karitász adományosztás Zalaegerszegen

image00002A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász logisztikai segítségével, helyi önkéntesek áldozatvállalásával nagy mennyiségű krumpli osztottak ki a Kertvárosi Plébániához kapcsolódó, rászoruló családok részére.

Fatimai est Zalaegerszegen

13877-fatimai-engesztelo-nap-oktoberOktóber hónap a Szűzanyának szentelt hónap, amikor a rózsafüzér imádsággal még buzgóbban átelmélkedjük Jézus életének egy-egy állomását. De minden hónapban kiemelt alkalom a 13-i engesztelő est a Kertvárosi-templomban. Így volt ez most is.

Szent II. János Pál pápára emlékeztek Szombathelyen

ii-janos-pal-papa2Október 22-én ünnepeljük Szent II. János Pál pápa emléknapját. Rá emlékeztek Szombathelyen a róla elnevezett szakkollégium diákjai. 


Gyermekek rózsafüzér imádsága a Muraszemenyei Plébánián

 

RózsafüzérA Muraszemenyei Plébánián immár második éve ilyenkor péntekenként fél hatkor az esti szentmise előtt gyermekek imádkozzák a rózsafüzért

A Rózsafüzér hónapja a Tótszerdahelyi Plébánián

rózsafüzérOktóber hagyományosan Szűz Mária hónapja, amikor is szerte a világon keresztények milliói jönnek össze minden nap, hogy együtt imádkozzák a rózsafüzért és köszöntsék Máriát, mint a Rózsafüzér Királynőjét.


A Szentírás üzenete - 2020. október 21.

https://www.youtube.com/embed/ftef_XriSbM

A remény emberei - Emlékezés a szerzetesek magyarországi elhurcolásának 70. évfordulóján

EmlékezésSzomorú évfordulóra emlékezik ebben az évben Egyházunk. 70 éve, 1950 nyarán hurcolták el a magyarországi szerzeteseket kolostoraikból. A kommunista államhatalom ezzel a lépéssel is igyekezett legnagyobb ellenségét a Katolikus Egyházat megtörni hazánkban. A Szombathelyi Egyházmegyét is nagy veszteség érte, hiszen több mint 700 szerzetest távolítottak el addigi szolgálati helyeikről. Az évfordulóra emlékeztek Szombathelyen október 19-én. 

A Szentírás üzenete - 2020. október 20.

https://www.youtube.com/embed/mwGKKPr_3Dk

Rendhagyó hittanóra Jánosházán

Rendhagyó hittanóraHasznos, tartalmas, színes előadás részesei lehettek a Szent Imre Általános Iskola diákjai október 14-én. Déri Péter plébános úr meghívására iskolánkba látogatott dr. Soós Viktor Attila történész, és minden felsős osztályban rendhagyó hittanórát tartott. Az óra témája a közelgő nemzeti ünnephez kapcsolódott. A katolikus egyház és vezetője, Mindszenty József 1956-ban – olvashattuk az óra címét.