Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

November 29-én mutatja be a Szombathelyi Egyházmegye Pasztorális Tervét Székely János megyéspüspök

legifoto-szekesegyhazDr. Székely János megyéspüspök 2020. november 29-én, Advent 1. vasárnapján, a szombathelyi Székesegyházban 9 órakor tartott szentmisén mutatja be a Szombathelyi Egyházmegye Pasztorális Tervét. A szertartást élőben közvetítjük az egyházmegye Youtube csatornáján és honlapunkon, melyet ide kattintva nézhetnek meg. A Pasztorális Terv vasárnaptól letölthető lesz egyházmegyénk honlapjáról is.

A Szentírás üzenete - 2020. november 27.

https://www.youtube.com/embed/vZ4sCZOjDqA

A Szentírás üzenete - 2020. november 26.

https://www.youtube.com/embed/ivGEdo0dw28

A Szentírás üzenete - 2020. november 25.

https://www.youtube.com/embed/KyRSOjJ0HiY

Fatimai est Zalaegerszegen

image00001Kirner A. Zoltán szalézi szerzetessel együtt imádkoztak a zalaegerszegi Kertvárosi-templomban a hívek a fatimai esten november 13-án. 

Szólj be a papnak 11.: Gamerek – Álomvilág, vagy igazi közösség?

szbap-11-cikkA Martineum Felnőttképző Akadémia szervezésében 11. alkalommal került megrendezésre 2020. november 18-án a „Szólj be a papnak” beszélgetéssorozat Szombathelyen. Terítékre kerültek a számítógépes játékok, gamerek, esportok. A járványhelyzet okán hozott korlátozó intézkedések miatt a nem mindennapi téma rendhagyó módon került feldolgozásra. Az érdeklődők a Szólj be a papnak és a Martineum Felnőttképző Akadémia Facebook-oldalán élőben követhették a beszélgetést, kérdéseiket hozzászólás formájában tehették fel Nagy Tamás római katolikus papnak, Jakab-Köves Gyopárka református lelkésznek, Boncz Zoltán baptista lelkipásztornak és Szabella Olivérnek, az Illés Akadémia Spirit menedzserének. A beszélgetést ezúttal is Pezenhófer György moderálta.

Karitász almaosztás Zalaegerszegen

image00002-1A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász szervezésében, a zalaegerszegi Jézus Szíve Plébánia önkénteseinek köszönhetően sok család részesült adományban. Ezúttal több kiló almát kaphattak azok, akik folyamatos kapcsolatban vannak a plébániai karitásszal és elfogadják a segítséget.  Isten fizesse meg az adományozó nagylelkűségét és önkéntesek önzetlenségét!

A Szentírás üzenete - 2020. november 24.

https://www.youtube.com/embed/UZneja9u2v8

Karitász lelki nap Zalaegerszegen - videó

https://www.youtube.com/embed/KnPZOWB2ogY

Karitász lelkinap Zalaegerszegen - Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde

41316-karitasz-unnep2020. november 21-én tartotta lelki napját Zalaegerszegen a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde meghallgatható itt. 

A Szentírás üzenete - 2020. november 23.

https://www.youtube.com/embed/JlDodvuwgH8

A szeretet követei - Karitász ünnep Zalaegerszegen

Karitász ünnep2020. november 21-én Zalaegerszegen a Jézus Szíve-templomban gyűltek össze a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai, hogy hálát adjanak az elmúlt év kegyelmeiért, és elismeréseket adjanak át munkatársaiknak, támogatóiknak. Az ünnepséggel kezdetét vette a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 30., jubileumi esztendeje.

A Szentírás üzenete - Évközi 34. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/EUhLnQMdYTE

A Szentírás üzenete - 2020. november 21.

https://www.youtube.com/embed/uffQx93nNC0

A Szentírás üzenete - 2020. november 20.

https://www.youtube.com/embed/0FmpPvadcps

Elhunyt Horváth Lóránt Ödön atya

odon-apat2Gyászolt a premontrei közösség. Elhunyt Ft. Dr. Horváth Lóránt Ödön emeritus apát. A rend a temetéséről később intézkedik. A gyászjelentés letölthető itt.

 

A Szentírás üzenete - 2020. november 19.

https://www.youtube.com/embed/2hJcIXe0d34

2020. november 18 - Szólj be a papnak! – Gamerek - CSAK ONLINE!!

szolj-be-a-papnak-11-facebook-kormanydontes-utanA kormány rendkívüli intézkedéseivel összhangban az esemény kizárólag online módon, a „Szólj be a papnak” Facebook oldalán lesz követhető!

A Szentírás üzenete - 2020. november 18.

https://www.youtube.com/embed/y850Af9-Bgg

A Szentírás üzenete - 2020. november 17.

https://www.youtube.com/embed/aiTfcRHqnx4