Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Adventi gondolatok - 2020. december 5.

https://www.youtube.com/embed/T-m0NLKpIRk

Gyászmise Balázs Fecóért Sitkén december 11-én

Balázs Fecó2020. december 11-én, pénteken 14:00-kor a sitkei kápolnánál szabadtéri gyászmisét tartanak Balázs Ferencért a Sitkei Egyházközség jótevőjéért. A szentmise főcelebránsa dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök lesz, koncelebrál: Balasi István esperes-plébános. Várják mindazokat akik tisztelték, szerették és búcsút kívánnak venni Balázs Ferenctől (Fecótól). Kérjük a járványügyi rendelkezések betartását, különösen a távolságtartásról hozott rendelkezéseket. 

Várja a továbbtanulókat a kőszegi Szent Margit Gimnázium

Szent Margit GimnáziumA 2021/2022-es tanévre is várja a továbbtanuló diákok jelentkezését a kőszegi Szent Marit Gimnázium.

Adventi gondolatok - 2020. december 4.

https://www.youtube.com/embed/Fzy3edJix7Y

Adventi lelkiségi hanganyag Zalaegerszegről

fb-coverA Mária Rádió Savaria Szívhang című műsorába, zalaegerszegi önkéntesek által készített adventi hanganyag itt is meghallgatható. Ajánljuk mindnyájuk figyelmébe!

Adventi gyertyagyújtás Zalaegerszegen

adventi-gyertyagyujtas-1Ismét lilába öltöztek a templomaink és a minisztránsok. Elkezdtünk egy új adventi időszakot, amelynek  elején megáldottuk adventi koszorúinkat és ünnepélyesen meggyújtottuk az első adventi gyertyát.Így tettek Zalaegerszegen is.

Templomszentelés Magyarlakon

TemplomszentelésNovember 22. vasárnap örömteli napként vonul be a magyarlaki hívek és Magyarlak község életébe. Az egyébként sok szomorúságra, bánatra, gyászra okot adó 2020-as esztendő vége felé közeledve egy – mondhatni, igencsak erős – reménysugárként jellemezhetnénk ezt a szép napot, mely napnak eseményei falunk históriás könyvében is egészen biztosan előkelő helyet foglalnak majd el.

Templomszentelési évforduló Zalaegerszegen a kertvárosi templomban

Templomszentelési évfordulóNovember 28-án ünnepelte a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-templom közössége a templom szentelésének 16 éves évfordulóját. 

Élet-Forrás - 2020. december

https://www.youtube.com/embed/WckrvOTQFzU

Imaiskola contra Black Friday Zalaegerszegen

Ima2020. november 27-én, miközben az üzletek Black Friday nappal csábították az embereket, a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-templom kapuit is szélesre tárták.

Adventi gondolatok - 2020. december 3.

https://www.youtube.com/embed/opkDNbGgWxM

Adventi gondolatok - 2020. december 2.

https://www.youtube.com/embed/2Fx4hcjdtnE

A kézben áldozás helyes szabályáról

kezben-aldozas

A belső öröm - Beszélgetés P. Berhidai Piusszal Szombathelyen

A belső öröm - Interjú Berhidai Piusz OFM atyávalP. Berhidai Piusz ferences tartományfőnök a belső örömről tartott előadást Szombathelyen a novemberi Ferences estéken. Előadása után Piusz atya a martinus.hu-nak beszélt arról, hogy mi is az az igazi belső öröm.

Adventi gondolatok - 2020. december 1.

https://www.youtube.com/embed/EeeWzLcWsTw

Legyünk újra a szentek földje - Bemutatták a Szombathelyi Egyházmegye Lelkipásztori Tervét

Püspöki szentmiseNovember 29-én, advent 1. vasárnapján, a Székesegyházban bemutatott szentmisén jelentette be Székely János megyéspüspök, hogy elkészült a Szombathelyi Egyházmegye Lelkipásztori Terve. Szentbeszédében ismertette a terv néhány részletét A dokumentum letölthető egyházmegyénk honlapjáról ide kattintva. A szentmisét visszanézhetik itt

Adventi gondolatok - 2020. november 30.

https://www.youtube.com/embed/2wCQdgZ3x4Y

Püspöki szentmise advent 1. vasárnapján

Püspöki szentmiseA szentmisén ismertette Székely János megyéspüspök az egyházmegye Lelkipásztori Tervét, valamint ígéretet tettek a Székesegyházi Főplébánia újjáalakult Képviselőtestületének tagjai. A szentmise megtekinthető itt.

Adventi gondolatok - Advent 1. vasárnapja

https://www.youtube.com/embed/cQswbS1kwBY

A Szentírás üzenete - 2020. november 28.

https://www.youtube.com/embed/fOjvSpXCaJc