Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Segítsünk a horvátországi földrengés károsultjainak! - A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász felhívása

caritas-logo-small-horizontalSzombathely testvérvárosa, Sziszek (horvátul: Sisak) és Glina települések is erősen rongálódtak. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász várja az anyagi támogatást az útnak indítandó segélyszállítmányához.

Itt az utolsó óra - Gondolatok az év utolsó napján Takács Gyula csörötneki plébánostól

halaadasAz év utolsó napján Takács Gyula csörötneki plébánostól olvashatunk gondolatokat. Letölthető itt. 

Szent Család vasárnapja Zalaegerszegen

Jézus jászla mellett állva példaképként tekintettünk ma Szűz Máriára valamint Szent image00009Józsefre és kértük közbenjárásukat. (forrás: www.zeg3.martinus.hu)

Kertvárosi karácsony

image00001Idén kicsit összehúzottabban ünnepeltük meg a karácsonyt: kevesebb hívő tudott ellátogatni a szentmisékre, míg korábban szinte moccanni sem lehetett, most kevesebb minisztráns volt az éjféli szentmisén, kevesebben hallhatták az éjféli szentmise előtti közös éneklés és zenélés felhangoló dallamait. De így is volt benne nagyon sok kegyelemszerű pillanat! (forrás: www.zeg3.martinus.hu) 

Szent Család vasárnapja - Gondolatok dr. Takács Gyula csörötneki plébánostól

szent-csaladSzent Család vasárnapján dr. Takács Gyula csörötneki plébános gondolatait olvashatják.

Krisztus születésének ünnepe

Krisztus születésének ünnepeDecember 25-én Krisztus születését ünnepli egyházunk. A szombathelyi Székesegyházban dr. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét. A szentmise visszanézhető itt. A prédikáció visszanézhető itt

Azt ünnepeljük, hogy Isten emberré lett - Dr. Takács Gyula csörtöneki plébános gondolatai az éjféli szentmisén

kisdedDr. Takács Gyula csörtöneki plébános gondolatai az éjféli szentmisén.

Az Isten a mi szívünket akarja - Karácsony vigília a szombathelyi Székesegyházban

Karácsony vigília2020. december 24-én, dr. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét karácsony vigíliáján. A szentmisét visszanézhetik itt, a szentbeszédet meghallgathatják itt. 

Püspöki szentmisék karácsonykor a Székesegyházban - ONLINE KÖZVETÍTÉS

SzékesegyházDr. Székely János megyéspüspök december 24-én 18 órakor, valamint december 25-én 10 órakor mutat be szentmisét a Székesegyházban.

Adventi gondolatok - 2020. december 24.

https://www.youtube.com/embed/NwEodvkEkH0

Adventi gondolatok - 2020. december 23.

Pete Polgár Máté, szombathely-szentkirályi plébános gondolatai

 https://www.youtube.com/embed/9JDqoCwS35k

Karácsonyra készülve - Betlehemi csillag

A zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia egyik lelkes tagjának, Bánfalvi Péter amatőr csillagásznak gondolatait ajánljuk figyelmükbe, hogy a tudományos ismeretek lehetőségével is megértsük karácsony éjjelének különös csodáit.

https://www.youtube.com/embed/a6nsHrZJfss 

A karácsony lezüllesztése vagy öröme? – Komáromi Előd atya volt a Ferences esték idei utolsó vendége

Ferences TesékA Ferences esték ( Festék) őszi évadának utolsó alkalmára hívták és várták az érdeklődőket a szombathelyi ferences templom oratórium termébe december 11-én. Az előadó ezúttal Komáromi Előd OFM, az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium tanára, kollégiumi nevelője volt, aki előadásában az üressé, formálissá vált karácsonyt állította párhuzamba a hitből élő ember szent vágyakozásával és beteljesedett, őszinte, tiszta örömével.

Szólj be a papnak 12.: Karácsony Karanténban? – Jézus eljut így hozzánk?

szbap-12-cikkhezA Martineum Felnőttképző Akadémia szervezésében 12. alkalommal került megrendezésre 2020. december 16-án a „Szólj be a papnak” beszélgetéssorozat Szombathelyen. Ezúttal a koronavírusról, a pandémia okozta különleges élethelyzetről, a karácsony méltó megünnepléséről beszélgettek vendégeink: Dr. Székely János római katolikus püspök, Jakab Bálint református lelkész, Menyes Gyula evangélikus lelkész, Varga László Ottó baptista lelkész és Pezenhófer György moderátor. Szó esett arról, hogyan tudunk reagálni a nehézségekre, hogyan tudjuk felvenni az ünnep ritmusát, hogyan tudunk meghitten ünnepelni és mennyiben lesz másabb az idei karácsony üzenete, mint eddig. Az érdeklődők a Szólj be a papnak és a Martineum Felnőttképző Akadémia Facebook-oldalán élőben követhették a beszélgetést, kérdéseiket hozzászólás formájában tehették fel.

Adventi gondolatok - 2020. december 22.

Pete Polgár Máté, szombathely-szentkirályi plébános gondolatai

https://www.youtube.com/embed/_gMwb4wuaQE 

Adventi gondolatok - 2020. december 21.

https://www.youtube.com/embed/V4Ms4U33HiI

Advent 4. vasárnapja - Gondolatok dr. Takács Gyula csörötneki plébánostól

advent4Advent 4. vasárnapjához kapcsolódva dr. Takács Gyula csörötneki plébános gondolatait olvashatják, mely letölthető itt.

Vasárnapi gondolataok - Advent 4. vasárnapja

Heiter Róbert Gottfried szepetneki plébániai kormányzó gondolatai.

https://www.youtube.com/embed/8h9nsYjd0Fc