Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Vasárnapi Ige - Urunk megkeresztelkedése - Évközi 1. vasárnap

Heiter Róbert Gottfried szepetneki plébániai kormányzó gondolatai 

https://www.youtube.com/embed/5b3qtGp7DkA 

A Szentírás üzenete - 2021. január 9.

Óra Krisztián atya gondolatai. 

https://www.youtube.com/embed/pdnw8zwGpjU 

A Szentírás üzenete - 2021. január 8.

Óra Krisztián atya gondolatai

 

https://www.youtube.com/embed/Sl1tbmkyd_0 

Vízkereszt Muraszemenyén

mura1A Muraszemenyei Plébánián néhány éve egy nagyon szép szokás alakult ki: a helyi általános iskola tanárai és diákjai vízkeresztkor részt vesznek a reggeli ünnepélyes szentmisén, melynek végén Gálhidi Sándor helyi plébános elvégzi a vízszentelés szertartását.


A Brenner János Hittudományi Főiskola felvételi hirdetménye

bjhf-hirdeto-2021-22A Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja a 2021/2022-es tanévre felvételt hirdet hittanár-nevelőtanár, katekéta –és lelkipásztori munkatárs, római katolikus kántor szakjaira ill. az ELTE-BDPK-val közösen működő szakpárjaira.

Jelentkezési határidő:

kétszakos (ELTE-vel közös) képzésnél: 2021. február 15.

egyszakos képzésnél: 2021. május 31.

A hirdetmény letölthető itt.  

"Gyere el a jászolhoz még ma éjjel !"

hagyarosA hagyárosböröndi katolikus templomban a Covid-járvány miatt sajnos 2020-ban nem tudták megtartani a szokásos karácsony szentestei pásztorjátékot.  

Vízkereszt, Jézus Krisztus megjelenésének ünnepe

vizkeresztA katolikus egyház január 6-án ünnepli vízkeresztet, Jézus Krisztus megjelenésének ünnepét. A kereszténységben a 4. század elején vált vízkereszt napja liturgikus ünneppé, 312 és 325 között kezdett elterjedni először keleten, majd nyugaton. Három eseményre emlékeztet az ünnep: a napkeleti bölcsek imádására, Jézus megkeresztelkedésére a Jordánban és Jézus első csodájára a kánai menyegzőn.

A Szentírás üzenete - Vízkereszt ünnepe

https://www.youtube.com/embed/-drmfy5Vg10

Ajándékokat adtak neki - Gondolatok Vízkereszt ünnepén Takács Gyula csörtöneki plébánostól

vizkeresztVízkereszt ünnepén Takács Gyula csörtöneki plébános gondolatait olvashatják. Letölthető itt. 

13 éve szentelték fel segédpüspöknek dr. Székely Jánost

dr-szekely-janosA mai napon köszöntjük Székely János megyéspüspököt abból az alkalomból, hogy 2008. január 5-én Esztergomban az Esztergom-Budapesti főegyházmegye segédpüspökévé szentelték. Püspöki szolgálatára Isten áldását kérjük!

A Szentírás üzenete - 2021. január 5.

Füleczki István egri főegyházmegyés atya gondolatai

https://www.youtube.com/embed/a-JW7WwaMIk 

Megnyílt a jelentkezés a 2021. évi Kána házaspáros hétre.

letoltesFelekezettől függetlenül minden párt szeretettel vár a szervező katolikus Chemin Neuf Közösség és a Kána Testvériség 2021. július 18-24-én, Bodrogolasziban megrendezésre kerülő Kána hétvégére. A tavalyi évben megrendezett hétvégéről beszámolót olvashatnak. Jelentkezni az alábbi linken található űrlap segítségével lehet. 

Jubileumi fényfestés a bázakerettyei templomon

bazakerettye-romai-katolikus-templom1941. január 1-jén alakult meg a Bázakerettyei Lelkészség. Erre emlékeztek a településen az újév első napján, a templomra vetített fényfestéssel. Az erről készült videó megtekinthető itt. 

Célba ért a karitász közel 2 millió forint értékű adománya - Január 2-án már adományokat vitt az egyházmegyei karitász Horvátországba

7988956305ff07f579c87d-fc63f645Rengetegen megmozdultak a horvátországi földrengés bajba jutottjainak megsegítésére szervezett karitászos felhívásra. Szentpéterfán egy nap alatt összegyűlt egy kisbusznyi takaró, paplan és párna a ma hajnalban – 2021. január 2. – indult horvátországi segélyszállítmányhoz, ami reggel 9 órakor meg is érkezett Sziszekbe (Sisak). A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász melegítőeszközöket (Szieszta kályhák, infra hősugárzók, aggregátorok), műanyag evőeszközöket és konzerveket vitt a "péterfai plédek" mellett Szombathely testvérvárosába. Az útról és a horvátországi körülményekről dr. Horváth Sándor nardai karitász önkéntes számolt be lapunknak. (www.vaskarika.hu) 

A Szentírás üzenete - 2021. január 4.

Füleczki István egri főegyházmegyés atya gondolatai

https://www.youtube.com/embed/P078ezDx4a8 

Vasárnapi Ige - Karácsony utáni 2. vasárnap


https://www.youtube.com/embed/XdkV7tuSE3E

Új esztendőben, új szívekkel - Újévi gondolatok Takács Gyula csörötneki plébánostól

ujevÚjév napján Takács Gyula csörötneki plébánostól olvashatnak gondolatokat. Letölthető itt. 

A gondoskodás kultúrája – mint a béke útja - Ferenc pápa Béke Világnapi üzenete

beke-vilagnapFerenc pápa az elődei által folytatott hagyományhoz híven január 1-jén a béke világnapja alkalmából üzenetet küld a híveknek és minden jóakaratú embernek. A dokumentumot, amelyet a Szentatya „A gondoskodás kultúrája – mint a béke útja” címmel tett közzé, mely letölthető itt.