Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Letenyei plébánia hírdetései

A letenyei plébánia hírdetése INNEN letölthető.

A Szent Márton Köpenye Alapítvány új elérhetősége

Fazekas-Márkus Brigitta kezelésében új facebook oldala lett a Szent Márton Köpenye Alapítványnak, mely az alábbi linkről elérhető.

 

https://www.facebook.com/szentmartonk/ 

Kezdődik a tavaszi "FESTÉK"- Ferences Esték sorozat Szombathelyen

plakat-vegleges-2021-tavasz-page-001Ferences Esték előadássorozat indul 2021 tavaszán a szombathelyi Szent Erzsébet (ferences) plébánia szervezésében.

A félév plakátja letölthető ITT. 

Plakát február

Plakát március

Plakát április 

Plakát május 

A jáki templom felújítása - videó

https://www.youtube.com/embed/c7knEU63Wv8

Elkezdődött a gyűjtés a kongói árvaház javára – Székely János megnyitotta az Afrika-programot

kongo6A világhálón keresztül több mint háromszáz iskola bekapcsolódásával ünnepélyes keretek között hirdették meg a „Mindannyian testvérek Afrikáért” programot a budapesti Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpontban február 8-án. A Székely János püspök támogatásával induló program első akciója egy kongói, az Agnus Dei közösség fenntartásában működő árvaház és iskola támogatására szervezett gyűjtés.

A Szentírás üzenete - 2021. február 9.

https://www.youtube.com/embed/i0XWF9b0qfI

Isten és a világ egy kötetben: Tóth Csaba festőművészt sok szál fűzi Zalához

csaba4Örök érvényű kapcsolat ég és föld között, Jézus áldozatvállalása az emberekért. A kereszténység gondolati világa és mindennapos szertartásai. Transzcendens dimenzió. Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész négy évtizedet átölelő, szakrális festményeit gyűjti egybe az az album, amely tavaly jelent meg a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában.

Ezerszer is igen – ez már a Házasság Hete

haz4Közös imádságra gyűltek össze különböző felekezetek tagjai vasárnap délután a református templomban. Ezzel a meghitt hangulatú eseménnyel vette kezdetét a Házasság Hete programsorozat. A hét további részében online előadásokkal és beszélgetésekkel, párkapcsolat-építő játékkal, szentmisével várják az érdeklődőket.

"Bírjuk a gyűrődést", avagy a házasság kincsei

A 2021-es Házasság Hete alkalmából, a szombathelyi Házas-Társas-Játékban részt vevő párok közreműködésével készült el ez a kisfilm a házasság kincseiről.

A járványhelyzetben is lehetséges módon összekapcsolódva teszünk tanúságot arról, hogy házasságban élni jó.

A film ITT negtekinthető! 

A Szentírás üzenete - 2021. február 8.

https://www.youtube.com/embed/mxEU3CbYN1E

Bendivel Boldog Batthyány László és Ödön nyomában - a szenvedés és ima útján

bendiAz ember szeret nyugalomban, biztonságban élni. Ilyenkor általában nem tesz fel feleslegesnek tűnő kérdéseket, hanem megállapítja, hogy minden a lehető legnagyobb rendben van. Amikor azonban megérinti a fájdalom, a baj, a gyász - azonnal felkiált: Miért van a kereszt? Miért kell szenvednünk? Az ember szeretné megfejteni a szenvedés titkát, választ akar kapni kérdéseire.
Az emberek többsége nem látja értelmét a szenvedésnek. Ha nem tud választ adni a Miért kell szenvednünk? kérdésre, inkább megpróbálja kikerülni azt. Próbál csak a mának élni, a „Carpe diem! (Ragadd meg a napot!)” jelszavával. Ha pedig valaki a szenvedésről kezdene neki beszélni, inkább elmenekül, másfele fordítja a tekintetét.

Emlékév Boldog Batthyány László tiszteletére a Felvidéken

Batthyány EmlékévA Pázmaneum Társulás az idei esztendőt Boldog Batthyány-Strattmann László emlékévének hirdette meg a Felvidéken. Boldog Batthyány László személyét a legtöbben Köpcsénnyel vagy Körmenddel kötik össze, kevesen ismerik a Felvidékhez, a csallóközi Felbárhoz fűződő kapcsolatát. Pedig itt, őseinek kastélyában töltötte gyermekkorának egy részét a Herceg-Doktor, akit így a felvidéki magyarok különösképpen is tisztelnek.

Breneres alsós diákok sikere a versmondó versenyen

Jámbor JúliaAz idei tanévben is megrendezte a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola hagyományos versmondó versenyét, Gazdag Erzsi költőnő emléke előtt tisztelegve. Ami viszont nem volt hagyományos, az a versmondók részvétele.

Harminc évünk kincsestára – Találkozás a Pálúr házaspárral, az idei Házasság hete arcaival

1Pálúr János és Kornélia, az idei Házasság hete arcai a harmincadik házassági évfordulójukra készülnek. Kornélia egy budapesti általános iskolában tanít, János ismert orgonaművész, a Zeneakadémia tanára. Négy gyermekük közül már csak a két kisebbik lakik otthon. A Házasság hete rendezvénysorozat nyitányaként beszélgettünk a Pálúr házaspárral kapcsolatuk mindennapjairól és felemelő pillanatairól.

Cseppnyi segítség a Föld egyik legszegényebb régiójában – Székely János az új Afrika-programról

img1Mindannyian testvérek mottóval széles körű összefogás indult Afrika megsegítésére: a kezdeményezés szervezői szeretnék felnyitni az iskolás korosztály szemét a távoli kontinensen élők súlyos gondjaira. A szudáni származású Szent Bakhita Jozefina emléknapján, február 8-án kezdődő programról az ötletgazdát, Székely János püspököt kérdeztük.

Vasárnapi Ige - Évközi 5. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/fXydivL7SGE

A megmaradásért is segítettek - Harmadszor vitt segélyszállítmányt Sziszekbe a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

blp1292

Sziszek földrengés sújtotta városrészét az a veszély fenyegeti, hogy az itt élők akár el is hagyhatják a települést. Többek közt ennek megelőzésére kapott újabb értékes adományt a Sziszeki Egyházmegyei Karitász szombathelyi testvérszervezetétől. Ezúttal csaknem 25 millió forint értékű adományt szállított ki a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász csütörtökön a földrengés sújtotta Sziszekbe a károk helyreállításra.

Emlékezzünk meg Eduardo Bonnin Aquiloról!

bonnin2008 február 6.-n, 91 éves korában hunyt el Eduardo Bonnin Aquilo, akinek neve szorosan összekapcsolódik a cursillo-val.  Nem tudunk úgy beszélni senkinek sem erről a lelkiségi mozgalomról, hogy ne emlékeznénk meg személyéről. A cursillo és Bonnin szorosan összekapcsolódó fogalmak.

Szenzációs régészeti lelet Jákon

Jáki templomValószínűleg megtalálták az alapító Jáki Nagy Márton sírját és földi maradványait a Szent György-templomban, ez a szenzációs bejelentés hangzott el ma Jákon, a műemléki templomban tartott sajtótájékoztatón.