Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Házasság Hete záró szentmiséje

haz2Véget ért a Házasság Hete, de most következik újabb 51 hét, amikor folytatni kell mindazt, ami megtartja, megerősíti és Istenhez közelebb viszi a házaspárokat. Ezekkel a gondolatokkal kezdték hálaadó szentmiséjüket az összegyűlt párok, amelynek keretében megünnepelték a házasság titkát.

Februári fatimai est Zalaegerszegen

zegSzép lelki alkalmat kínált a házasság hete és a betegek világnapja,  és mindezek imaszándékokon túl szépen illeszkedik a sorba mostani fatimai engesztelő imaestünk, amelyen Nagy Péter atya volt a Kertvárosi templom vendége Gellénházáról.

Évközi 6. vasárnap - Gondolatok Dr. Takács Gyula atyától

evk6„Akár esztek, akár isztok, akár bármi mást tesztek, ha pihenni térsz, ha felkeltek, ha viseled a nap terhét és hevét, ha elfáradtál, ha örvendezel, és amikor viszed a szenvedés keresztjét, Isten dicsősége vagy, minden pillanat, az egész élet, ez a kicsiny morzsa, téged megáldott az Irgalom Ura, a megváltó Jézus. Önmagával áldott meg téged. Itt áll íme, ebben a pusztában itt az ember földjén az Ő keresztje, és ez a kereszt fölér az Égbe, és fölemel téged az Isten színébe, hogy dicsősége legyél az Istennek, dicsősége most, és dicsősége mindörökre.” 

Vasárnapi Ige - Évközi 6. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/x_gfLUyyELw

„Patris corde – Atyai Szívvel” Ferences esték sorozat első előadása Szombathelyen

dsc-7095„A férfi szerep, férfi karakter – Teremtő bátorságú apa” címmel tartott február 12-én előadást P. Komáromi Előd esztergomi prefektus a szombathelyi ferences templomban

P. Előd kilencedmagával érkezett az előadásra, magával hozott 8 fiút, akik az Ő keze alatt nevelődnek az esztergomi ferences kollégiumban és 7. osztályban tanulnak.

Előd atya 3 kérdéskört tárt a hallgatóság elé.

1. Mitől férfi a férfi?

2. A család és a társadalom tartó oszlopa az apa a férfi

A férfi a földműveshez hasonló a nő a földhöz magához. Az élet a földből jön ki, a földműves gondossága és ahogy gondozza, az a hasznos, fontos és szükséges.

3. Teremtő bátorságú apa

Azt olvassuk a teremtés könyvében, hogy Isten a saját képére és hasonlóságára alkotta a férfit és az asszonyt. Istenre szoktuk használni a Teremtő szót. A teremtő bátorságú apa képes teremteni. Isten meghívja a teremtő aktusba, társteremtői vagyunk Istennek.

A Szentírás üzenete - 2021. február 13.

https://www.youtube.com/embed/50PucYPAjoc

Mobilházzal segített egy fedél nélkül maradt családon a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

blp1497Újra jelentős értékű adományt szállított február 10-én Sziszekbe a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. Ezúttal egymobilházat juttatott le egy földrengés sújtotta házban élő család részére, valamint 3000 euro pénzadományt adott át az újjáépítéshez a Szombathelyi Egyházmegye híveinek adományaként.
A két mikrobusznyi szállítmányba ezenkívül játékok és beltéri falfestékek is kerültek.

A Szentírás üzenete - 2021. február 12.

https://www.youtube.com/embed/x5PwRsVrgb8

Elhunyt dr. Zsámbéki Monika

Zsámbéky MonikaTürelemmel viselt, hosszú betegség után elhunyt DR. ZSÁMBÉKY MONIKA művészettörténész, főmuzeológus, a művészettörténet doktora, aki munkájával hosszú időn át segítette a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont tevékenységét.

Házasság hete záró szentmise ÉLŐ közvetítés

hazssag-hete-indexA házasság hete programsorozat záró szentmiséjére 2021. február 14-én vasárnap délután kerül sor a Szombathelyi Székesegyházban.

A szentmise a járvány helyzetre való tekintettel az alábbi linken ÉLŐ-ben is követhető, itt.

A Szentírás üzenete - 2021. február 11.

https://www.youtube.com/embed/DwevOQJUZvw

Premontreiek Magyarországon – Interjú Balog Péter Piusz gödöllői apáttal

premoRendjük alapításának 900. évfordulóját ünneplik a premontreiek. Az alapító Szent Norbert és első követői 1121 karácsonyán tették le ünnepélyes fogadalmukat a nyugat-franciaországi Prémontré völgyében. Február 10-én, Boldog Hugó, az első premontrei apát emléknapján Erdő Péter bíboros vezetésével ünnepi szentmisében adnak hálát a magyar premontreiek a budapesti Szent István-bazilikában.

A Szentírás üzenete - 2021. február 10.

https://www.youtube.com/embed/RzESq_Q3xqA

Ferenc pápa üzenete a 29. Betegek világnapjára

papa-betegekvilagnap2021-01-8425A lourdes-i Szűzanya napján, február 11-én ünnepli az Egyház a betegek világnapját. Ez alkalomból a pápa minden évben üzenetet intéz a hívekhez. Idei üzenetének témája:  „Egy a ti mesteretek, ti pedig mindnyájan testvérek vagytok.” (Mt 23,8) A bizalmi viszony a betegekkel való törődés alapja.

Mobilház megáldása

https://www.youtube.com/embed/3J9DWarsjko

FIGYELEM!!! FELTÖLTVE Egyházmegyei hittanverseny 2. fordulója, az ONLINE HITTANVERSENY fül alatt található

jezus-az-elet-kenyere-2-fordulo-page-001Örömmel tudatjuk a hittanos gyerekekkel, szüleikkel, családjaikkal, hogy elkészült az egyházmegyei online-hittanverseny második fordulója, ami a mai naptól elérhető az ONLINE HITTANVERSENY fül alatt.

Jó szórakozást és időtöltést kívánunk!