Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Együtt a babákért és az idősekért - Pelenkákat és Béres cseppet adott át a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

blp2332A drogerie markt idén is támogatta a nehéz körülmények között élő kisgyermekes
családokat. Felajánlásukkal a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Vas megyében 15, Zala megyében 20 családnak adott át fél évre elegendő pelenkát. Február 18-án egy másik adományt is átadtak: a Béres Gyógyszergyár harmincezer üveg Béres Cseppet ajánlott fel 50 millió forint értékben a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácson keresztül. A Katolikus Karitász az adományba kapott Béres cseppeket az egyházmegyeiközpontokon keresztül juttatta el országszerte a rászorulókhoz. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 265 üveg Béres cseppet kapott a felajánlás részeként, amit Kőszeg és környéke plébániai karitászcsoportjai osztanak szét.

Nagyböjti stációs szentmise közvetítés élőben a Székesegyházból

legifoto-szekesegyhazDr. Székely János megyéspüspök 2021. február 19-én pénteken reggel 6.30-kor szentmisét mutat be a Székesegyházban. A szertartást élőben közvetítjük egyházmegyénk Youtube csatornáján, amit megtekinthetnek itt.

Berta Tibort tábori püspökké nevezte ki Ferenc pápa

berta-tiborBíró László jelenlegi katonai ordinárius lemondását elfogadva Őszentsége Ferenc pápa 2021. február 18-án Mons. Berta Tibort, a Katonai Ordinariátus általános helynökét, a Katonai Ordinariátus püspökévé nevezte ki.

Berta Tibor Kaposváron, Somogy megye központjában született 1966. június 19-én. 1991. június 20-án szentelték pappá a Veszprémi Főegyházmegye szolgálatára, majd a Kaposvári Egyházmegyébe inkardinálódott. 1994-ben kezdte meg szolgálatát a Katonai Ordinariátusba.

A KÉSZ elnökségének nagyböjti üzenete

keszA húsvétot megelőző negyvennapos böjt hamvazószerdán veszi kezdetét, amely idén február 17-ére esik. A keresztények ebben a bűnbánati időszakban Jézus Krisztus feltámadásának a megünneplésére készülnek hitben való elmélyüléssel, kiengesztelődéssel és lemondással.

Püspöki szentmise a beteglátogatókkal Zalaegerszegen

zeg-betegA hívek számára nagy meglepetésként érkezett plébániánkra Székely János Püspök atya, hogy a beteglátogató önkéntesekkel együtt imádkozzon, ünnepelje a szentmise áldozatot.

Lehár emlékév

lehar-emlekev-megnyitoBáró Lehár Antal születésének /1876. február 21./ 145. évfordulóján emlékező szentmise után ünnepélyes keretek között indul el az emlékév, mely széles körű társadalmi összefogás eredménye határainkon innen és túl.

Egy éven át közel 30 program lesz az emlékév keretében:

emlékkonferenciák, könyvbemutatók, arany vitézségi érmesek emléktábláinak átadása, túrák, kiállítások.


A Szentírás üzenete - 2021. február 18.

https://www.youtube.com/embed/QfykbEmkup4

Hamvazószerda - Megkezdődött a nagyböjt

Hamvazószerda2021. február 17-én megkezdődött a nagyböjt. A Székesegyházban dr. Székely János megyéspüpsök mutatott be szentmisét.

A Szentírás üzenete - 2021. február 17.

https://www.youtube.com/embed/n4krb-QlMEs

Hamvazószerda - ÉLŐ szentmise közvetítés a Székesegyházból

szekes-cruza2021. február 17-én, hamvazószerdán reggel 6.30-kor dr. Székely János megyéspüspök mutat be szentmisét a Székesegyházban. Az élő közvetítés megtekinthető itt.

Ferenc pápa üzenete 2021 nagyböjtjére

ferencA Szentatya évről évre üzenetet intéz a katolikus hívekhez a nagyböjt kezdetén. 2021-ben nagyböjti üzenetének témája: „Íme, felmegyünk Jeruzsálembe...” (Mt 20,18). Nagyböjt: a hit, a remény és a szeretet megújításának ideje.

Hamvazószerdával megkezdődik a húsvéti előkészületi idő, a nagyböjt

hamuNagyböjt, a húsvétra felkészítő negyvennapos előkészületi időszak, hamvazószerdán veszi kezdetét, amely idén február 17-ére esik. A keresztények ebben a bűnbánati időszakban hitük elmélyítésével, kiengesztelődéssel és böjttel készülnek húsvét ünnepére, Jézus Krisztus halálára és feltámadására.

A Szentírás üzenete - 2021. február 16.

https://www.youtube.com/embed/mSJgDX_S1s4

A Szentírás üzenete - 2021. február 15.

https://www.youtube.com/embed/1cC_5LmI3kM

Nagyböjtre hangolódás és e heti miserend a letenyei plébánián

A letenyei plébánia hírdetései ITT megtekinthetőek. 

Betegek világnapi összeállítás a Letenyei plébániáról

A Lourdes-ról és a jelenésekről szóló összeállítás IDE kattintva megtekinthető.

Betegek Szentségének ünnepélyes kiszolgáltatása Zalaegerszegen a kertvárosban

zeg3Évente több ezren zarándokolnak el Lourdes-ba, hogy részesei legyenek annak a csodának, amely 1858 óta Franciaországban a katolikus lelki élet egyik meghatározó része. Most nem menhet senki külföldre, mégis részesülehetett a Betegek Világnapjának ünneplésében, kegyelmeiben.


Házasság Hete Zalaegerszegen

zegIdén a Házasság Hete sem a megszokott formát ölti. De talán most csúcsosodik ki igazán a lényeg, amikor nem a programra, hanem egymásra figyelnek, nem kimerülnek a sok programban, hanem feltöltődnek a szeretet forrásánál a házaspárok. Így hívta a zalaegerszegi szervező csapat a házaspárokat egy közös szentségimádásra.

Püspöki szentmisék nagyböjtben Szombathelyen

puspoki-szentmise-szombathelyNagyböjtben minden szerdán és pénteken a Székesegyházban mutat be szentmisét reggel 6.30-kor dr. Székely János megyéspüspök. 

Kimondani mindennap: szeretlek! Lezárult a Házasság Hete program egyházmegyénkben

Házasság HeteFebruár immár hagyományosan a Házasság Hete programsorozat ideje is hazánkban. Néhány nap amikor kicsivel többet foglalkoznak a médiumok a házassággal, és amikor talán maguk a házasfelek is így tesznek. Egyházmegyénkben Szombathelyen és Zalaegerszegen is gondoltak a házaspárokra. Gyakran mondjátok ki egymásnak: szeretlek! Ez a házasság megerősítésének egyik módja, mondta Székely János megyéspüspök február 14-én a Házasság Hete program szombathelyi záróeseményén a Székesegyházban. A megjelentek megújították az esküvőn tett fogadalmukat, és gyertyát helyeztek el a főoltárnál.