Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Zalaegerszeg-Kertváros nagyböjti triduum 2. elmélkedés

zeg-kertvarosNagyböjti Triduum 2. elmélkedése ITT visszahallgatható.

Zalaegerszeg-Kertváros nagyböjti triduum 1. elmélkedés

zeg-kertvarosNagyböjti Triduum 1. elmélkedése ITT visszahallgatható.

Lélektől lélekig kórus bemutatkozó műsora

zeg-kertvarosA kórus bemutatkozó műsora ITT érhető el.

"Vendég a háznál"- Imádság egy héten át Szent Józseffel

zeg-szt-jozsefMárcius 21-én útjára indítottak egy Szent József képet a zalaegerszegi kertvárosi plébániáról,  hogy családról családra járva, egy-egy hetet náluk töltve mindig legyen egy kis közösség, aki Szent József pártfogását kéri.


Pályázati felhívás kántori állás betöltésére Zalaegerszeg kertvárosban

logo-zeg-kertvarosPlébániánk pályázatot hirdet kántor munkakör betöltésére. A részletes pályázati kiírás alább olvasható. 
Zalaegerszeg – Szűz Mária Szeplőtelen Szíve plébániatemplom

A munkavégzés helyei:

Zalaegerszeg-Bazita – Avilai (Nagy) Szent Teréz templom

Lehár 145 Emlékév - Emléktábla átadás

leharSzent György Lovagrend és az ŐrvidékHáz szervezésében a Lehár 145 Emlékév keretében vitéz Németh József népfelkelő gyalogos emléktáblájának ünnepélyes átadására került sor vasárnap a Körmendhez tartozó Felsőberkifalu imaházában szentmise keretében.


Minden forrásom – online lelkigyakorlat

online-lelkigyak-2Különleges és újszerű, online lelkigyakorlaton vehettünk részt tizenkét napon keresztül, a Nyolc Boldogság Közösség és a Martineum Felnőttképző Akadémia közös szervezésében a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra is készülve.

Nagyböjti püspöki szentmise a Székesegyházból március 24-én ÉLŐben

szekes-fooltarNagyböjt szerdáin és péntekein ÉLŐ-ben közvetítünk szentmisét a szombathelyi Székesegyházból.


Nagyböjt 5. vasárnapja - Dr. Takács Gyula atya gondolatai

nagybojt5„A mai vasárnapon különösképpen lélekben álljunk oda Krisztus keresztje elé, és emeljük föl tekintetünket, nézzük, szemléljük Krisztus arcát, Krisztus ragyogó tekintetét, szemléljük e Tekintet fényét, az Örök Szeretet dicsőségét.
Hiszen Krisztus arcán az Isten tündököl, aki a Szeretet. És ez a Szeretet beleragyog a mi szívünkbe.”

Családok keresztútja

csaladok-keresztutja2Kedves Családok!
A járványhelyzet miatt sajnos idén sem tudjuk együtt járni az egyházmegyei családok keresztútját a kijelölt vasárnap, március 21-én.Ennek ellenére most is fontosnak tartjuk, hogy együtt hordozzuk keresztjeinket, ezért arra hívunk Titeket, hogy ezen a napon különböző helyszíneken és időpontokban, de együtt járjuk a keresztutat, akár kint a szabadban, akár otthonaitokban.

Közlemény a Gyermek Jézus Katolikus Óvodába (Mihályháza, Petőfi Sándor u. 6.) való beiratkozásról a 2021-2022. nevelési évre

gyermek-jezus-ovi

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.), a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012.(VIII.28.) Korm. rendelet, a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet alapján, a Gyermek Jézus Katolikus Óvoda (székhely: Mihályháza, Petőfi Sándor u. 6.) az óvodai beiratkozás időpontja a 2021/2022. nevelési évre intézményegységenként:

Közlemény a szombathelyi Boldog Brenner János Óvodába való beiratkozásról a 2021- 2022. nevelési évre

brenner-oviA nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.), a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012.(VIII.28.) Korm. rendelet, a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet alapján, a Boldog Brenner János Óvodában (9700 Szombathely, Hollán Ernő u. 8.) az óvodai beiratkozás időpontja a 2021/2022. nevelési évre:


2021. április 20-23-ig.

Közlemény a zalaegerszegi Szent Család Óvodába való beiratkozásról a 2021-2022. nevelési évre

szcs-oviA nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.), a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012.(VIII.28.) Korm. rendelet, a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet alapján, a Szent Család Óvodában (8900 Zalaegerszeg, Köztársaság u. 12.) az óvodai beiratkozás időpontja a 2021/2022. nevelési évre:


2021. április 20. és 21. (kedd, szerda).


5.5 tonna élelmiszert gyűjtött hétvégén a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a rászorulóknak

karitaszAz elmúlt hétvégén a megváltozott életkörülmények közt élő vasi családok számára gyűjtött a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász, aminek eredményeként 5.5 tonna tartós élelmiszert adományoztak a szombathelyi METRO Áruház vásárlói.

Állami kitüntetésben részesült Székely János megyéspüspök

Dr. Székely JánosÁder János köztársasági elnök nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából  állami díjakat adományozott egyházi személyeknek, köztük Székely Jánosnak, a Szombathelyi Egyházmegye vezetőjének.

Nagyböjt 4. vasárnapja - Dr. Takács Gyula atya gondolatai

nagybojt4„Krisztus keresztje a titokzatos Szeretet, a Szeretetnek emésztő lángja, amely lobog, és nem szűnik meg égni sohasem, az a Csipkebokor, amely vonz bennünket, vonz önmagához, mert tudjuk, hogy ebből a Keresztből, egyedül ebből, egyedül az Isten mélyéből lángoló szeretetből fakad számunkra az élet, a mi örök üdvösségünk.”

Vasárnapi Ige - Nagyböjt 4. vasárnapja

https://www.youtube.com/embed/2Di7q1X22Ks

Jót tenni jó - Karitász élelmiszergyűjtési akció

karitaszVasárnap estig lehet még tartós élelmiszereket adományozni a METRO áruházban, ahol a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász gyűjt élelmiszeradományt legrászorultabb embertársainknak. Ahogy az áruházba kihelyezett megállítótáblán is áll: ami Önnek hétköznapi bevásárlólista, az nekik jelentős segítség. Támogassuk őket!

Nagyböjti szentmise 2021. március 12. VISSZANÉZHETŐ

szekes-fooltarNagyböjti szentmise a Székesegyházból március 12-én - VISSZANÉZHETŐ
Nagyböjt szerdáin és péntekein ÉLŐ-ben közvetítünk szentmisét a szombathelyi Székesegyházból.
A március 12-ei, pénteki szentmise ITT visszanézhető.

 


30 éves a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

karitaszBár a II. világháború előtt is működött már karitászszervezet hazánkban és egyházmegyénkben, igazi lendületet, szervezettséget a jószolgálati munka csak a rendszerváltás utáni újjáalakulással kapott. Segítettek Vas és Zala megyei családoknak, de ha kellett Kárpátaljára, Kolontárra vitték az adományokat, napjainkban pedig a horvátországi földrengés sújtotta térségben élők helyzetén igyekeznek javítani. Idén az újjászervezésének 30 éves jubileumát ünnepli a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász.