Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Közlemény a zalaegerszegi Szent Család Óvodába való beiratkozásról a 2021-2022. nevelési évre

szcs-oviA nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.), a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012.(VIII.28.) Korm. rendelet, a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet alapján, a Szent Család Óvodában (8900 Zalaegerszeg, Köztársaság u. 12.) az óvodai beiratkozás időpontja a 2021/2022. nevelési évre:


2021. április 20. és 21. (kedd, szerda).


5.5 tonna élelmiszert gyűjtött hétvégén a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a rászorulóknak

karitaszAz elmúlt hétvégén a megváltozott életkörülmények közt élő vasi családok számára gyűjtött a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász, aminek eredményeként 5.5 tonna tartós élelmiszert adományoztak a szombathelyi METRO Áruház vásárlói.

Állami kitüntetésben részesült Székely János megyéspüspök

Dr. Székely JánosÁder János köztársasági elnök nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából  állami díjakat adományozott egyházi személyeknek, köztük Székely Jánosnak, a Szombathelyi Egyházmegye vezetőjének.

Nagyböjt 4. vasárnapja - Dr. Takács Gyula atya gondolatai

nagybojt4„Krisztus keresztje a titokzatos Szeretet, a Szeretetnek emésztő lángja, amely lobog, és nem szűnik meg égni sohasem, az a Csipkebokor, amely vonz bennünket, vonz önmagához, mert tudjuk, hogy ebből a Keresztből, egyedül ebből, egyedül az Isten mélyéből lángoló szeretetből fakad számunkra az élet, a mi örök üdvösségünk.”

Vasárnapi Ige - Nagyböjt 4. vasárnapja

https://www.youtube.com/embed/2Di7q1X22Ks

Jót tenni jó - Karitász élelmiszergyűjtési akció

karitaszVasárnap estig lehet még tartós élelmiszereket adományozni a METRO áruházban, ahol a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász gyűjt élelmiszeradományt legrászorultabb embertársainknak. Ahogy az áruházba kihelyezett megállítótáblán is áll: ami Önnek hétköznapi bevásárlólista, az nekik jelentős segítség. Támogassuk őket!

Nagyböjti szentmise 2021. március 12. VISSZANÉZHETŐ

szekes-fooltarNagyböjti szentmise a Székesegyházból március 12-én - VISSZANÉZHETŐ
Nagyböjt szerdáin és péntekein ÉLŐ-ben közvetítünk szentmisét a szombathelyi Székesegyházból.
A március 12-ei, pénteki szentmise ITT visszanézhető.

 


30 éves a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

karitaszBár a II. világháború előtt is működött már karitászszervezet hazánkban és egyházmegyénkben, igazi lendületet, szervezettséget a jószolgálati munka csak a rendszerváltás utáni újjáalakulással kapott. Segítettek Vas és Zala megyei családoknak, de ha kellett Kárpátaljára, Kolontárra vitték az adományokat, napjainkban pedig a horvátországi földrengés sújtotta térségben élők helyzetén igyekeznek javítani. Idén az újjászervezésének 30 éves jubileumát ünnepli a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász.

ELMARAD - A ferences esték sorozat következő előadása

plakat-2021-marciuselmarad-page-001A ferences plébánia szervezésében megrendezésre kerülő FESTÉK sorozat következő előadása 2021. március 12-én pénteken a járvány miatt ELMARAD. 

Mentálhigiénés Lelkigondozó képzés a Semmelweis Egyentemen

lelkigondozo-tovabbkepzes-a5-2021-page-001A Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézete, az Evangélikus Hittudományi Egyetemmel és a Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskolával együttműködésben 2021 szeptemberétől akkreditált mentálhigiénés lelkigondozó szakirányú továbbképzést hirdet.


Folytatódik a cursillos szentmise-sorozat

novaA cursillos közösségek szándékaira a következő szentmisét, 2021. március 26-n, 18 órakor Nován mutatja be Nagy Tamás plébános atya.


Nagyböjti ráhangoló Dr. Székely János püspökkel

dr-szekely-janosAz ITT található linken Dr. Székely János: A zarándok belső útja címmel készülhetünk Húsvét ünnepére.

Ferenc pápa Budapestre látogat

ferenc-papaAz alábbiakban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Sajtószolgálatának közleményét adjuk közre.

Nagyböjt 3. vasárnapja - Gondolatok Dr. Takács Gyula atyától

nagybojt3„Amikor Isten törvényeinek útján elindulunk, amikor halljuk Isten szavát nap mint nap: Én vagyok az Úr, a tied vagyok, a te Istened, és ezen az úton járva oda is lépünk Isten színe elé, az Ő színében járunk és kelünk, akkor megérkezünk Isten törvényének teljességéhez - Ő Jézus Krisztus a kereszten - mert Ő a Szeretet, akit az Atya odaadott nekünk, belépünk ezen az ajtón és odaérkezünk Isten Trónjához, hogy mindörökké az Ő szentségében, az Ő szentélyében éljünk.”

Vasárnapi Ige - Nagyböjt 3. vasárnapja

https://www.youtube.com/embed/tE6PomhhlWA

Szent József szobrot áldottak meg Répcelakon

Szent József szoborSzent József szobrot áldott meg Szakál Szilárd plébános a répcelaki Szent István király-templomban február 28-án. 

Bővítik a Szent Család Óvodát Zalaegerszegen

BővítésMegkezdődtek Zalaegerszegen a Szent Család Óvoda bővítési, építési munkálatai. Ennek részeként 2021. március 5-én lerakták az új épület alapkövét.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleménye

mkpk-logo-vonal-lat-transpA ránkbízottakért érzett felelősségtől vezérelve, figyelembe véve a járványügyi szakemberek véleményét és a COVID-19 járvány harmadik hulláma miatt életbe lépő szigorításokat, Egyházunk sajátosságait szem előtt tartva, korábbi intézkedéseinket megerősítve, visszavonásig az alábbi módon rendelkezünk:

A Szombathelyi Egyházmegye szeretettel várja a hit- és erkölcstan oktatásra a leendő első osztályosokat

hitoktatasA Szombathelyi Egyházmegye megyéspüspöke Dr. Székely János a plébánosok és a hitoktatók nevében is szeretettel hívja várja a leendő első osztályosokat az iskolai hit- és erkölcstan oktatásra.

Információt a hittan oktatással kapcsolatban a plébánosoktól és a hitoktatóktól kérhetnek az érdeklődő szülők.

Jelentkezés az iskolai hitoktatásra az iskolai beiratkozással egyidőben a választott intézményben fog történni.

Püspök atya videóüzenete IDE kattintva megnézhető. 

Betegek szentségének kiszolgáltatása a jánosházai plébánián

janosh2-jo"Ebben az évben is -a Betegek Világnapjához kapcsolódva- Péter és Csaba atya kiszolgaltatták a szentmisékben eme segítő szentséget. Imádkozzunkbetegeink mihamarabbi gyógyulásáért és idős testvéreinkért!"