Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Virágvasárnap a kertvárosban Zalaegerszegem

14191-viragvasarnapAz elmúlt évhez viszonyítva szép ünnepségként tartották meg a virágvasárnapot Zalaegerszegen a kertvárosban. A szentmise elején megemlékeztek Jézus jeruzsálemi bevonulásáról,  a szentmisében elítéléséről és értünk vállalt keresztáldozatáról. Márk evangéliuma szerinti passiót az önkéntes énekkar tagjai énekelték.


Virágvasárnap - Jézus jeruzsálemi bevonulásának ünnepe

VirágvasárnapVirágvasárnap a bűnbánatot jelentő nagyböjti időszak utolsó vasárnapja és egyben a nagyhét kezdete. Ezen a vasárnapon Jézus Jeruzsálembe történő bevonulásáról emlékezik meg a Katolikus Egyház. Krisztus ma is eljön és kopogtat életünk ajtaján, mondta szentbeszédében Székely János megyéspüspök. 

Közvetítési fennakadások a Székesegyházban

szekes-fooltarÉrtesítjük a kedves Híveket, hogy az elmúlt héten nagyobb áramszünet volt a Székesegyházban, ami miatt még mindig a közvetítéseinkben probléma adódik.

Dolgozunk a hibák elhárításán, reméljük, hogy a virágvasárnapi közvetítésünk már zökkenőmentes lesz.

A Mária Rádió Savaria FM 88,4 MHz-es frekvencián addig is be tudnak kapcsolódni a szentmise közvetítésekbe.

Köszönjük megértésüket és türelmüket!

Nagyböjti püspöki szentmisék a Székesegyházban március 26-án ÉLŐben

szekes-fooltarNagyböjt szerdáin és péntekein ÉLŐ-ben közvetítünk szentmisét a szombathelyi Székesegyházból.


Nagyböjti Triduum a szombathelyi Székesegyházban

2index-youtube021. 03. 25-27. között a szombathelyi Székesegyházban nagyböjti lelkigyakorlat lesz, melyeket este 18 órakor közvetítünk az egyházmegye YouTube csatornáján.


Szent József ünnepe

zeg-szt-jozsef23Szent József napjának megülése különleges ünnepélyességgel történt az idei esztendőben a zalaegerszegi kertvárosi templomban, hiszen a Szentatya, Ferenc pápa Szent József-évet hirdetett.

Nagyböjti péntekre esett ebben az évben Szent József ünnepének megünneplése, ami keresztút imádsággal kezdődött. Ezúttal édesapák, nagyapák, családok és fiatalok végezték az egyes állomások elmélkedéseinek felolvasását.

Nagyböjti lelki hétvége

zeg-lelkiHárom napos nagyböjti készület jegyében telt el a március 12-14-ei hétvége. Miközben úgy nézett ki, hogy a napok a szokásos medrükben folynak, esténként újabb és újabb forrásból táplálták hitüket, keresztény lelkiségüket a kertvárosi plébánia hívei.

Zalaegerszeg-Kertváros nagyböjti triduum 3. elmélkedés

zeg-kertvarosNagyböjti Triduum 3. elmélkedése ITT visszahallgatható.

Zalaegerszeg-Kertváros nagyböjti triduum 2. elmélkedés

zeg-kertvarosNagyböjti Triduum 2. elmélkedése ITT visszahallgatható.

Zalaegerszeg-Kertváros nagyböjti triduum 1. elmélkedés

zeg-kertvarosNagyböjti Triduum 1. elmélkedése ITT visszahallgatható.

Lélektől lélekig kórus bemutatkozó műsora

zeg-kertvarosA kórus bemutatkozó műsora ITT érhető el.

"Vendég a háznál"- Imádság egy héten át Szent Józseffel

zeg-szt-jozsefMárcius 21-én útjára indítottak egy Szent József képet a zalaegerszegi kertvárosi plébániáról,  hogy családról családra járva, egy-egy hetet náluk töltve mindig legyen egy kis közösség, aki Szent József pártfogását kéri.


Pályázati felhívás kántori állás betöltésére Zalaegerszeg kertvárosban

logo-zeg-kertvarosPlébániánk pályázatot hirdet kántor munkakör betöltésére. A részletes pályázati kiírás alább olvasható. 
Zalaegerszeg – Szűz Mária Szeplőtelen Szíve plébániatemplom

A munkavégzés helyei:

Zalaegerszeg-Bazita – Avilai (Nagy) Szent Teréz templom

Lehár 145 Emlékév - Emléktábla átadás

leharSzent György Lovagrend és az ŐrvidékHáz szervezésében a Lehár 145 Emlékév keretében vitéz Németh József népfelkelő gyalogos emléktáblájának ünnepélyes átadására került sor vasárnap a Körmendhez tartozó Felsőberkifalu imaházában szentmise keretében.


Minden forrásom – online lelkigyakorlat

online-lelkigyak-2Különleges és újszerű, online lelkigyakorlaton vehettünk részt tizenkét napon keresztül, a Nyolc Boldogság Közösség és a Martineum Felnőttképző Akadémia közös szervezésében a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra is készülve.

Nagyböjti püspöki szentmise a Székesegyházból március 24-én ÉLŐben

szekes-fooltarNagyböjt szerdáin és péntekein ÉLŐ-ben közvetítünk szentmisét a szombathelyi Székesegyházból.


Nagyböjt 5. vasárnapja - Dr. Takács Gyula atya gondolatai

nagybojt5„A mai vasárnapon különösképpen lélekben álljunk oda Krisztus keresztje elé, és emeljük föl tekintetünket, nézzük, szemléljük Krisztus arcát, Krisztus ragyogó tekintetét, szemléljük e Tekintet fényét, az Örök Szeretet dicsőségét.
Hiszen Krisztus arcán az Isten tündököl, aki a Szeretet. És ez a Szeretet beleragyog a mi szívünkbe.”

Családok keresztútja

csaladok-keresztutja2Kedves Családok!
A járványhelyzet miatt sajnos idén sem tudjuk együtt járni az egyházmegyei családok keresztútját a kijelölt vasárnap, március 21-én.Ennek ellenére most is fontosnak tartjuk, hogy együtt hordozzuk keresztjeinket, ezért arra hívunk Titeket, hogy ezen a napon különböző helyszíneken és időpontokban, de együtt járjuk a keresztutat, akár kint a szabadban, akár otthonaitokban.

Közlemény a Gyermek Jézus Katolikus Óvodába (Mihályháza, Petőfi Sándor u. 6.) való beiratkozásról a 2021-2022. nevelési évre

gyermek-jezus-ovi

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.), a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012.(VIII.28.) Korm. rendelet, a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet alapján, a Gyermek Jézus Katolikus Óvoda (székhely: Mihályháza, Petőfi Sándor u. 6.) az óvodai beiratkozás időpontja a 2021/2022. nevelési évre intézményegységenként:

Közlemény a szombathelyi Boldog Brenner János Óvodába való beiratkozásról a 2021- 2022. nevelési évre

brenner-oviA nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.), a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012.(VIII.28.) Korm. rendelet, a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet alapján, a Boldog Brenner János Óvodában (9700 Szombathely, Hollán Ernő u. 8.) az óvodai beiratkozás időpontja a 2021/2022. nevelési évre:


2021. április 20-23-ig.