Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Nagyböjti adományt adott át a karitász Zalaegerszegen

zeg-karitaszA kertvárosi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia karitászcsoportjának önkéntesei nagyhétfőn átadták azt a 30, alapvető élelmiszerekből álló csomagot a kertvárosi rászorulóknak, amelyeket a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász erre a célra vásárolt.

A szülők is támogatják a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium egyházmegye fenntartásba vételét

A szülők is támogatják a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium egyházmegye fenntartásba vételét. Miért? Ez derül ki a következő videóból. 

https://www.youtube.com/embed/paSXKQ0WJIk 

Kérdések és válaszok a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tervezett egyházmegyei fenntartásba vételéről

Bodorkós Imre, szentgotthárdi plébános válaszol néhány felmerülő kérdésre a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tervezett egyházmegyei fenntartásba vételével kapcsolatban. 

https://www.youtube.com/embed/J0P32bx3tQs 

Egyházmegyei fenntartásba kerülhet a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Várhatóan áprilisban szavazhatnak a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumba járó diákok szülei arról, hogy támogatják-e az intézmény egyházmegyei fenntartásba vételét. Dr. Székely János megyéspüspök osztja meg gondolatait a voksolás előtt. 

https://www.youtube.com/embed/4Nm5xZVsks8 

Egyházmegyei fenntartásba kerülhet a körmendi Kölcsey utcai Általános Iskola

Áprilisban szavazhatnak a  körmendi Kölcsey utcai Általános Iskolába járó diákok szülei arról, hogy támogatják-e az intézmény egyházmegyei fenntartásba vételét. Néhány szempont a szavazás előtt. 

https://www.youtube.com/embed/wVrKZxBx7FU 

Megalakult‌ ‌a‌ ‌Mária‌ ‌Út‌ ‌Európai‌ ‌Hálózatának‌ ‌Szövetsége‌ ‌(EUNAM)‌

maria-radio

2021.03.25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján, öt ország kilenc jogi személyiségű szervezete megalakította a Mária Út Európai Hálózatának Szövetségét.


Cursillos szentmise Nován

nagy-tamas2021. március 26-án, Nován, Nagy Tamás atya cursillos szentmisét celebrált. 

Passió Eötvösös diákok előadásában

zeg-kertvarosPassiójáték 2006' – a Zalaegerszegi Eötvös József Általános Iskola tanulói passiót adtak elő, amit most digitalizálva a 2021 év nagyhetén mindnyájan megnézhetünk, ezzel is készülve a nagyheti eseményekre.

Lelki adoptálás és vándorbölcső megáldása

zeg-kertvarosA zalaegerszegi Városi Televízió tudósítása a lelki adoptálásról, vándorbölcső elindításáról Zalaegerszeg Kertvárosban.

A karitász kalandjai Kárpátalján – Kalasnyikov a feketepiacon, gyógyszer a kabátujjban, pékség liszt nélkül

img366A karitász nem ismer lehetetlent, ha segélyszállítmányt kell célba juttatni. Hogy milyen megpróbáltatásokon és kalandokon keresztül sikerült „csatát nyerniük”, arra álljon itt Tuczainé Régvári Marietta karitász igazgató három, múltat felidéző, rendhagyó története.

Bibliaóra Dr. Kürnyek Róbert atyával

robi-atyaMárcius 24-én Kürnyek Róbert atya tartott bibliaórát a letenyei híveknek a virágvasárnapi szentleckéről:

Nagyböjti lelkigyakorlat a nagykutasi plébánián

andrashidaA nagykutasi plébániához tartozó Andráshidai templomban nagyböjti lelkinapot tartottak, melyen Bokor Zoltán atya volt a vendégszónok.

Virágvasárnap a kertvárosban Zalaegerszegem

14191-viragvasarnapAz elmúlt évhez viszonyítva szép ünnepségként tartották meg a virágvasárnapot Zalaegerszegen a kertvárosban. A szentmise elején megemlékeztek Jézus jeruzsálemi bevonulásáról,  a szentmisében elítéléséről és értünk vállalt keresztáldozatáról. Márk evangéliuma szerinti passiót az önkéntes énekkar tagjai énekelték.


Virágvasárnap - Jézus jeruzsálemi bevonulásának ünnepe

VirágvasárnapVirágvasárnap a bűnbánatot jelentő nagyböjti időszak utolsó vasárnapja és egyben a nagyhét kezdete. Ezen a vasárnapon Jézus Jeruzsálembe történő bevonulásáról emlékezik meg a Katolikus Egyház. Krisztus ma is eljön és kopogtat életünk ajtaján, mondta szentbeszédében Székely János megyéspüspök. 

Közvetítési fennakadások a Székesegyházban

szekes-fooltarÉrtesítjük a kedves Híveket, hogy az elmúlt héten nagyobb áramszünet volt a Székesegyházban, ami miatt még mindig a közvetítéseinkben probléma adódik.

Dolgozunk a hibák elhárításán, reméljük, hogy a virágvasárnapi közvetítésünk már zökkenőmentes lesz.

A Mária Rádió Savaria FM 88,4 MHz-es frekvencián addig is be tudnak kapcsolódni a szentmise közvetítésekbe.

Köszönjük megértésüket és türelmüket!

Nagyböjti püspöki szentmisék a Székesegyházban március 26-án ÉLŐben

szekes-fooltarNagyböjt szerdáin és péntekein ÉLŐ-ben közvetítünk szentmisét a szombathelyi Székesegyházból.


Nagyböjti Triduum a szombathelyi Székesegyházban

2index-youtube021. 03. 25-27. között a szombathelyi Székesegyházban nagyböjti lelkigyakorlat lesz, melyeket este 18 órakor közvetítünk az egyházmegye YouTube csatornáján.


Szent József ünnepe

zeg-szt-jozsef23Szent József napjának megülése különleges ünnepélyességgel történt az idei esztendőben a zalaegerszegi kertvárosi templomban, hiszen a Szentatya, Ferenc pápa Szent József-évet hirdetett.

Nagyböjti péntekre esett ebben az évben Szent József ünnepének megünneplése, ami keresztút imádsággal kezdődött. Ezúttal édesapák, nagyapák, családok és fiatalok végezték az egyes állomások elmélkedéseinek felolvasását.

Nagyböjti lelki hétvége

zeg-lelkiHárom napos nagyböjti készület jegyében telt el a március 12-14-ei hétvége. Miközben úgy nézett ki, hogy a napok a szokásos medrükben folynak, esténként újabb és újabb forrásból táplálták hitüket, keresztény lelkiségüket a kertvárosi plébánia hívei.

Zalaegerszeg-Kertváros nagyböjti triduum 3. elmélkedés

zeg-kertvarosNagyböjti Triduum 3. elmélkedése ITT visszahallgatható.