Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Nagypéntek - Krisztus kereszthalála - Élő közvetítés a Szkesegyházból

NagypéntekNagypénteken emlékezünk Krisztus kereszthalálára. Április 2-án a szombathelyi Székesegyházban 15 órakor kezdődik a nagypénteki szertartás, amelyet élőben közvetítünk. A közvetítés megtekinthető itt.

Nagycsütörtök - Az Utolsó vacsora emlékezete

Nagycsütörtök - Az utolsó vacsora emlékezeteNagycsütörtök este titkaiban Jézus tanít minket a lábmosás alázatára: arra, hogy az igazi nagyság a szolgálat, az önátadás. Tanít arra, hogy legyünk mi is megtört kenyérré: ezt akkor tehetjük meg ha életünk egy lesz Ő keresztjének titkával. Tanít minket, hogy mondjuk ki életünk nagy igenjét, ahogy Ő kimondta a Getszemáni kertben, s utána vigyük is végig ezt az igent a hétköznapjaink keresztjeinek hordozásában. Akkor átélhetjük, hogy a kereszt az élet forrása, amely kegyelem lesz sok ember számára, mondta nagycsütörtökön este, az utolsó vacsora emlékére tartott szentmisén homíliájában Székely János megyéspüspök.

Nagycsütörtök - Az Utolsó vacsora emlékezete - Dr. Takács Gyula atya gondolatai

utolso-vacsora„Íme, a szentmise ünnepén, az oltár titkának ünnepén tanuljuk meg, hogy így lépjünk mindig oda az oltár elé. Remény legyen a szívünkben, töretlen, de alázatos remény.
Nyújtsuk ki kolduló kezünket a Szeretet felé, mert oltárainkon minden szentmisében a Szeretet, a végtelen Szeretet jelenik meg.
Reméljünk tehát Őbenne, és szeressük Őt, szeressük a szentmisét, szeressük a szentmisében önmagát nekünk ajándékozó Szeretet Istenét!
És higgyük Őt, maradjunk Nála! Csak nézzük, csak nézzük szüntelen! Lakjunk Őbenne, a Szeretetben, és egész életünk szent legyen.”

Nagycsütörtök az Eucharisztia (Oltáriszentség) és a papság (egyházi rend) alapításának ünnepe

Olajszentelési szentmiseNagycsütörtökön a Katolikus Egyházban kettő liturgiára kerül sor, délelőtt az olajszentelési szentmisét mutatják be, este az utolsó vacsorára való emlékezést ünneplik. 

Érvek a szentgotthárdi egyházi iskola mellett

Bodorkós Imre, szentgotthárdi plébános osztja meg gondolatai a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium egyházmegyei fenntartásba vételével kapcsolatban. 

https://www.youtube.com/embed/aCUQorz90m8 

Nagyheti és húsvéti ÉLŐ közvetítések a szombathelyi Székesegyházból

husvetv4

A Mária Rádió Savaria és a Szombathelyi Egyházmegye YouTube csatornája nagycsütörtökön, nagypénteken, nagyszombaton és Húsvétvasárnap ÉLŐ-ben közvetíti a szertartásokat.

Nagyböjti adományt adott át a karitász Zalaegerszegen

zeg-karitaszA kertvárosi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia karitászcsoportjának önkéntesei nagyhétfőn átadták azt a 30, alapvető élelmiszerekből álló csomagot a kertvárosi rászorulóknak, amelyeket a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász erre a célra vásárolt.

A szülők is támogatják a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium egyházmegye fenntartásba vételét

A szülők is támogatják a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium egyházmegye fenntartásba vételét. Miért? Ez derül ki a következő videóból. 

https://www.youtube.com/embed/paSXKQ0WJIk 

Kérdések és válaszok a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tervezett egyházmegyei fenntartásba vételéről

Bodorkós Imre, szentgotthárdi plébános válaszol néhány felmerülő kérdésre a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tervezett egyházmegyei fenntartásba vételével kapcsolatban. 

https://www.youtube.com/embed/J0P32bx3tQs 

Egyházmegyei fenntartásba kerülhet a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Várhatóan áprilisban szavazhatnak a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumba járó diákok szülei arról, hogy támogatják-e az intézmény egyházmegyei fenntartásba vételét. Dr. Székely János megyéspüspök osztja meg gondolatait a voksolás előtt. 

https://www.youtube.com/embed/4Nm5xZVsks8 

Egyházmegyei fenntartásba kerülhet a körmendi Kölcsey utcai Általános Iskola

Áprilisban szavazhatnak a  körmendi Kölcsey utcai Általános Iskolába járó diákok szülei arról, hogy támogatják-e az intézmény egyházmegyei fenntartásba vételét. Néhány szempont a szavazás előtt. 

https://www.youtube.com/embed/wVrKZxBx7FU 

Megalakult‌ ‌a‌ ‌Mária‌ ‌Út‌ ‌Európai‌ ‌Hálózatának‌ ‌Szövetsége‌ ‌(EUNAM)‌

maria-radio

2021.03.25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján, öt ország kilenc jogi személyiségű szervezete megalakította a Mária Út Európai Hálózatának Szövetségét.


Cursillos szentmise Nován

nagy-tamas2021. március 26-án, Nován, Nagy Tamás atya cursillos szentmisét celebrált. 

Passió Eötvösös diákok előadásában

zeg-kertvarosPassiójáték 2006' – a Zalaegerszegi Eötvös József Általános Iskola tanulói passiót adtak elő, amit most digitalizálva a 2021 év nagyhetén mindnyájan megnézhetünk, ezzel is készülve a nagyheti eseményekre.

Lelki adoptálás és vándorbölcső megáldása

zeg-kertvarosA zalaegerszegi Városi Televízió tudósítása a lelki adoptálásról, vándorbölcső elindításáról Zalaegerszeg Kertvárosban.

A karitász kalandjai Kárpátalján – Kalasnyikov a feketepiacon, gyógyszer a kabátujjban, pékség liszt nélkül

img366A karitász nem ismer lehetetlent, ha segélyszállítmányt kell célba juttatni. Hogy milyen megpróbáltatásokon és kalandokon keresztül sikerült „csatát nyerniük”, arra álljon itt Tuczainé Régvári Marietta karitász igazgató három, múltat felidéző, rendhagyó története.

Bibliaóra Dr. Kürnyek Róbert atyával

robi-atyaMárcius 24-én Kürnyek Róbert atya tartott bibliaórát a letenyei híveknek a virágvasárnapi szentleckéről:

Nagyböjti lelkigyakorlat a nagykutasi plébánián

andrashidaA nagykutasi plébániához tartozó Andráshidai templomban nagyböjti lelkinapot tartottak, melyen Bokor Zoltán atya volt a vendégszónok.