Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Szolgálja nemzetünk lelki megújulását - Újabb fejlesztések a gencsapáti Szentkútnál

Gencsapáti SzentkútUtakat újítottak meg, fákat vágtak vissza, új növényeket ültettek, kerékpártárolót telepítettek, esőbeállót is építettek a gencsapáti Szentkútnál, amelynek vize újra fogyasztásra is alkalmas. Székely János megyéspüspök áldotta meg a szakrális helyszínt.

Vasárnapi gondolatok Húsvét 6. vasárnapja - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

husvet6„Szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket! Mert a szeretet Tőlem van, a föltámadott Úrtól.”

Vasárnapi Ige - Húsvét 6. vasárnapja


https://www.youtube.com/embed/kZs7OVG-Nuc

A rózsafüzér szentje - Boldog Ceferino emléknapja a Székesegyházban

ceferino6Első roma származású emberként 1997. május 4-én avatta boldoggá II. János Pál pápa Ceferino Giménez Mallát. Azóta ez a nap Boldog Ceferinónak, a romák védőszentjének ünnepe. Ebből az alkalomból ünnepséget szervezett az egyházmegye, amire az esztergomi roma közösségből is jó páran érkeztek, és az esti megemlékező Szentmisén a dicsőítő közösség tagjai - a Boldog Ceferino misszió zenekara - énekeltek is. Az emléknap lebonyolításában közreműködött a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász, aminek keddi programja vacsorával, majd szentségimádással zárult.

Ferenc pápa üzenete a tömegtájékoztatás 55. világnapja alkalmából

k-tomegtajekoztatas-4845Hazánkban idén május 9-én tartjuk a tömegtájékoztatás világnapját. A pápa e napra hagyományosan üzenetet intéz a hívekhez. A tömegtájékoztatás 55. világnapjának mottója: „»Jöjj, és lásd« (Jn 1,46) Úgy kommunikáljunk, hogy az emberekkel ott és úgy találkozzunk, ahol és ahogy vannak!”.

Minden forrásom - online eucharisztikus lelkigyakorlat és imaiskola

barany-forrasnalJézus szól hozzánk, hív minket a Vele való életre nem csak a kitüntetett, „ünnepi” időkben, hanem a mindennapjainkban is.

MÁJUS ELSŐ VASÁRNAPJÁN...

anyak-napjaMagyarországon a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt szervezte  az első májusi  Anyák napi  ünnepet, a Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva.  

Lehár 145 Emlékév - Letenye - Emléktábla átadás

vitez-busa-meghivo-2„Az ég a bátrakat szereti!”

Elhunyt Nagy Péter atya

nagy-peter2021. május 4-én elhunyt Nagy Péter atya.

Meghívó a toronyi templom bővítés utáni megáldására

torony2021. május 16-án, vasárnap délelőtt 9.30-kor, Dr. Székely János megyéspüspök megáldja az elmúlt hónapokban kibővített toronyi templpomot, amely idén az építésének és felszentelésének 140. évfordulóját is ünnepli. 

Anyák napja a Tótszerdahelyi Plébánián

anyak-napA Tótszerdahelyi Plébániához tartozó falvakban (Tótszentmárton, Semjénháza, Molnári, Tótszerdahely) hosszú évek óta május első vasárnapján a gyermekek a szentmisék keretében köszöntötik az édesanyákat és a nagymamákat.


Szent Flórián fogadalmi ünnep a Székesegyházban

dsc-2256Minden évben Szent Flórián napjához közel eső vasárnap a Székesegyházban fogadalmi gyertyafelajánlást tartanak a Tanácsadó Testületek tagjai, a város vezetése és Katasztrófavédelem képviselői jelenlétével.

A gördeszkás pap állapotáról vallott Dr. Székely János megyéspüspök

lendvai-zoltanA gördeszkás papként ismertté vált atya megkapta a betegek szentségét.

Búzaszentelés Szepetneken

szepetnek1A hagyomány szerint ilyenkor körmenetet tartanak a búza- és gabonaföldek megáldásáért, valamint a bő termés érdekében, és hogy ne érje a veteményt természeti csapás.

Országos földrajzverseny eredmények a Szent László Iskolában

szt-laszloNagy büszkeséggel tölt el, hogy a XXVIII. Less Nándor országos földrajzverseny döntőjében iskolánk immár 4. (pályám során 14.) alkalommal, ám idén 2 tanulóval képviseltette magát. A 7. évfolyamosok mezőnyében, elit gimnáziumok diákjai között Németh Richárd a 7.  míg Kövi Richárd a 14. helyezést érte el.

A Szent Imre Általános Iskola köszönti az Édesanyákat

anyaknapjaElmúlt a szeszélyes április. Hosszabbak a nappalok, több a fény. Melegszik az idő, rügyeznek a fák, éled a természet. A természettel együtt mi is bizakodunk: szépítjük környezetünket, terveket szövögetünk, hittel, reménnyel. A kisebbekk már az iskolában tanulnak, hamarosan mehetnek a nagyok is.

Levél a Brenneres Ballagóknak

brenner-iskola

Kedves Végzős Diákjaink!
A 12. évfolyam utolsó szorgalmi napján köszöntelek Benneteket! Egy évvel ezelőtt biztos voltam benne, hogy a gimnáziumi évek lezárásakor egy nagy ünnepség és virágtenger közepette búcsúzhatom tőletek. Most azonban újra egy nehéz helyzet szorításában kell bíztató gondolatokkal támogatni Titeket.

Búzaszentelés Zalaegerszeg kertvárosában

14246-buzaszenteloSzent Márk napjához kapcsolódóan katolikus szokás, hogy könyörgő napot tartunk a föld terményeiért. A hagyományos határjárást, vetéseknél külön áldást nem tudtak tartani, de Bazitán és a 10 órakor kezdődő plébániatemplomi szentmisében külön kérték Isten áldását a földeken folyó munkára, az elvetett növényekre, bevetett földekre, ültetvényekre, kiskertekre  és az ott folyó munkára.

Ima az érettségizőkért

erettsegiNehéz körülmények között kezdik meg az érettségi vizsgákat a fiatalok. 

Karanténlitánia 2021.

maria2Május a Szűzanyának szentelt hónap.