Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

ÉLŐ szentmise közvetítés Úrnapján a szombathelyi Székesegyházból

urnapja2021. június 6-án, Úrnapján, 9 órakor a Szombathelyi Egyházmegye YouTube csatornáján ÉLŐ szentmise közvetítést adunk. 

Szent Kvirin ünnep Szombathelyen

kvirinSzombathelyen Szent Kvirin ünnepét ez évben  2021. június 13-án vasárnap tartják.


Szentháromság vasárnapjának története és liturgiája

szentharomsagA Pünkösd utáni első évközi vasárnap a Szentháromság vasárnapja. Miután az üdvösség történetének eseményeit megünnepeltük, mintegy összefoglalóul hitünk legszentebb misztériumát ünnepeljük. Verbényi István írása.

Vasárnapi Ige - Szentháromság vasárnap

https://www.youtube.com/embed/TmGv05LcSYc

Örömtaláló

az-utolso-vacsoraA Szombathelyi Egyházmegye 2021 tavaszán, a koronavírus-járvány közepette egy rendhagyó játékra, Örömkeresésre hívta az egyházmegye családjait. Arra bíztattuk a jelentkezőket, hogy keressék az örömöt családjukban, környezetükben, mindennapjaikban.

Zarándoklat szerzetesi és papi hivatásokért június 13-án Gencsapáti-Szentkútra

zarándoklat2021. június 13-án mindenkit szeretettel hívnak a szombathelyi és gencsapáti hívek közös zarándoklatra szerzetesi és papi hivatásokért felajánlva. Indulás 15 órakor Szombathelyről a Székesegyház elől. 17 órakor ünnepi szentmise a szentkútnál. 

Átadták a Mindszenty Sportközpontot Zalaegerszegen

Átadás2021. május 27-én átadták Zalaegerszegen a Mindszenty Jószef Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium új sportközpontját. Székely János megyéspüspök áldotta meg az épületet.

Elhozta az Isten piros Pünkösd napját

csehimindszentMeghitt és elgondolkodtató szentmisét celebrált Huszár Balázs plébános a Csehimindszenti Mindenszentek templomban, Pünkösd vasárnapján, a Szentlélek kiáradásának ünnepén.

Hivatásgondozó lelkinap a Martineumban

LelkinapMájus 22-én szombaton a szombathelyi Egyházmegye Hivatásgondozó Bizottságának szervezésében lelkinapot tartottak a Martineum Felnőttképző Akadémián. Kilenc fiatal részvételével zajlott le a rendezvény. 

Állásajánlat a zalaegerszegi Gondviselés Háza idősek otthonában

álláshirdetésA zalaegerszegi Gondviselés Háza egyházi fenntartású idősek otthona – Pais Dezső u. 2. - felvételt hirdet ápoló-gondozónőt/szakápolót munkakörben. Érdeklődni az intézmény vezetőjénél Marx Gyulánénál lehet munkaidőben a 06/92/ 315 141 -es telefonszámon.

Gondolatok Pünkösdhétfőre - Dr. Takács Gyula atyától

punkosdh„Ott van a Szentlélek minden cselekedetünknél, Ő cselekszik velünk. Minden tettünket velünk műveli.
És tetteinket a szentség útjára irányítja, igazítja, vezeti, a Szentlélek él bennünk, éli a mi életünket velünk.”

30 év a szeretetszolgálat jegyében - Zarándoklat a karitásszal Szombathelytől Kőszegig

51879035460a94b9e184c9-e7483ba7Közel százan vettek részt a karitász jubileumi zarándoklatán - A szombathelyi Jézus Szíve templomtól a kőszegi Jézus Szíve templomig tartó zarándoklatot szervezett május 21-én az újjászervezésének 30. évfordulóját ünneplő Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. A hét megállóhelyes, elcsendesülésekkel, imádságokkal, töltekezésekkel teljes zarándoklat alkalmat adott az elmélkedésekre, arra, hogy a zarándokok lélekben is közelebb juthassanak a Mennyei Atyához, valamint arra is, hogy hálát adhassanak az elmúlt 30 év jószolgálati tevékenységéért, cselekedeteiért.

Pünkösd ünnepe a szombathelyi Székesegyházban - Élő közvetítés

Bérmálás2021. május 23-án 10 órától élő közvetítést adunk a szombathelyi Székesegyházból Pünkösd ünnepén. A szentmise keretében Székely János megyéspüspök 65 fiatalnak szolgáltatja ki a bérmálás szentségét. A szentmise megtekinthető ide kattintva. 

Vasárnapi gondolatok Pünkösdre - Dr. Takács Gyula atyától

punkosdv„Vegyétek a Szentlelket, és legyen ott a szívetek érzéseiben, és a gondolataitok születésénél.
Legyen ott a Szentlélek veletek minden nap. Vegyétek Őt, és vigyétek magatokkal.
Jézus ajándéka Ő, Jézus Lelke.”

Készüljünk Pünkösdre

punkosd-szentlelekA járványos nagyböjti időszak munkásságának áldásos gyümölcse lett a Pünkösd című dal. 

Előkészület az Eucharisztikus Kongresszusra 2021

nek-logoNyolcvanhárom év után ismét Magyarország rendezi meg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK). Az eredeti tervek szerint 2020 szeptemberében tartották volna meg a világeseményt. A járvány miatt Ferenc pápa a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságával, valamint a katolikus világesemény magyar szervezőivel egyeztetve tavaly úgy döntött, hogy 2021 őszére halasztják az eseményt.

Megtartják a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust

nek-logoBudapestre várják Ferenc pápát és öt kontinens zarándokait szeptember 5-12. között - jelentették be a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szervezői sajtótájékoztató keretében.


AMI FENNTARTHATÓ ÉS AMI NEM - online kerekasztal a Mária Rádió facebook oldalán!

mariaradioAjándékba kaptunk mindent. Képességeket és így felelősséget is, hogy mindenünket műveljük és vigyázzunk rá. Meg egy parancsot, hogy ezt az Ajándékozóra figyelve tegyük. Sajnos kezdettől fogva azt hisszük, hogy mi jobban tudjuk, mint az Ajándékozó.
Végletekig kizsákmányolt természeti környezetünk, a profitot az embernél és mindennél fontosabb értéknek tartó gazdaságunk, a társadalmi egyenlőtlenségek, a szegényebb területek elnéptelenedése, a nemzeti identitást és kultúrát háttérbe szorító globális egyformaság egyre hangosabban kiált megoldásért.

Szóljanak a harangok, teremtsünk hagyományt!

kesz-trianonA Keresztény Értelmiségiek Szövetsége felekezettől függetlenül felhívja a Kárpátmedence egyházközségeit és gyülekezeteit, hogy 2021-ben is harangozással és imával emlékezzenek a trianoni békediktátum évfordulójára.

FELNŐTT SZENTSÉGEKRE FELKÉSZÍTÉS a Ferences Plébánián

jopasztorKATEKUMENÁTUS indul 2021. szeptember végétől a Ferences Plébánián.