Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Felújították a szombathelyi Boldog Brenner János Óvoda Bem utcai telephelyét

FejlesztésA Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programja keretein belül megújult a Boldog Brenner János Óvoda Bem utcai telephelye. 

Ne félj nem ítéllek el - lelkigyakorlat Leányfalun

2021-07-10-nefelj-leanyfalu-plakat-page-001

"Ne félj nem ítéllek el!" - mottóval lelkigyakorlat lesz az abortusz fájdalmát hordozóknak. 2021. július 7-től 10-ig Leányfalun.

Közszolgálati szentmise

kozszolgalat2021. június 8-án, kedden reggel 7.30-kor Dr. Székely János megyéspüspök szentmisét mutat be a közszolgálati dolgozókért.

NEK - Forráspont

nekA Kongresszus fő eseményei (nyitó- és zárómise, körmenet) mellett a Forráspont lehet az a program, ami a fiatalok korosztályát megérinti, megmozgatja, sőt remélhetőleg még mélyebb személyes hitre, Istentapasztalatra is vezethet Benneteket.

Isten éltesse születésnapján Székely János megyéspüspököt

dr-szekely-janosSzületésnapján köszöntjük egyházmegyénk főpásztorát. Isten áldását kérjük életére, munkásságára!

Európa kultúrája a hitből született - Szent Kvirin Ünnepnapja Sziszeken

sisak-stkvirin-0086Június 4-én Sziszeken, a város ünnepnapján Szent Quirinusra emlékeztek. Szombathely horvát testvérvárosának védőszentje a keresztényüldözések idején, a 300-as évek elején ezen a napon lelte halálát az egykori Savariában. A városnap alkalmából ünnepi szentmisét celebrált a sziszeki bazilikában dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök.

Vágyunk-e a Krisztussal való találkozásra? Úrnapja a szombathelyi Székesegyházban

Úrnapja2021. június 6-án, Krisztus Testének és Vérének ünnepén Székely János megyéspüspök a szombathelyi Székesegyházban mutatott be szentmisét. Homíliája meghallgatható itt. 

Vasárnapi gondolatok Úrnapjára - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

urnapja„Hol van a szállás? - kérdezi, a Mester kérdezi.
S amikor meg-megáll nap mint nap a szívetek ajtajában, akkor Ő ismerje meg:
Íme itt a szállásom, íme itt a szeretet, itt vannak a jótettek,
íme itt vannak a buzgó imák, íme hozzám sóhajt ez a lélek,
íme itt van az én oltárom, hófehérrel, az én szentségemmel
letakart, tündöklő kegyelem.”

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleménye

mkpk-logo-vonalA téma iránti társadalmi érdeklődésre tekintettel a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az alábbi nyilatkozatot teszi közzé: A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a leghatározottabban elítéli a gyermekbántalmazás minden formáját

Kántortovábbképzés

kep-orgonaA Martineum Felnőttképző Akadémia és a Szombathelyi Egyházmegye szervezésében Egyházmegyei Kántor-találkozóra és szakmai napra kerül sor 2021. augusztus 13-án 9-16 óra között a Martineum Felnőttképző Akadémián (9700 Szombathely, Karmelita utca 1.). 

ELMARAD!!! A HITTANVERSENY EREDMÉNYHíRDETÉSE ELMARAD!!!!

tancÉrtesítjük a kedves Szülőket és a hittanverseny Résztvevőit, hogy a június 5-re tervezett eredményhírdetés a Székesegyházban elmarad.

Ülésezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

mkpk-logo-vonalA Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) június 1-jén és 2-án megtartotta nyári rendes ülését.

Közös imádság és harangszó a járvány áldozataiért

okemeneA Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa arra kérik egyházukat és híveiket, hogy június 6-án, vasárnap délelőtt emlékeztessenek a harang szavával az elhunytakra, a járvány okozta veszteségeinkre. 

Evangéliumi elmélkedések – Megjelent Martos Levente Balázs legújabb kötete

mlb-2A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatában jelent meg Martos Levente Balázs, a Központi Papnevelő Intézet rektora Szelíd fény című kötete. A könyvben a Vatikáni Rádió magyar adásában 2014 és 2017 között elhangzott elmélkedéseit olvashatjuk.

Búcsú Kispáliban

kispaliSzentháromság vasárnapja a kispáli kápolna és egyben a falu búcsúnapja is. Ez alkalomból mondott ünnepi szentmisét Gyöngyös Balázs atya a kápolna melletti szabadtéren felállított oltárnál, ahol a szeles idő ellenére is szép számmal vettek részt a hívek.

Egyházzenei Tábor

kantorkepzoA Szombathelyi Werner Alajos Egyházmegyei Kántorképző 2021. augusztusában megrendezi első Egyházzenei Táborát augusztus 8-14-ig. 

Nem katona lett, hanem orvos – Isten éltesse Dr. Széll Kálmán professzort 95. születésnapján!

szell-kalmanMa már szinte hihetetlen, milyen nehézségek árán állt pályára, mennyi kitartás, küzdés kellett ahhoz, hogy elérje, amire hivatott, betöltse küldetését, és azt végigvigye egy hosszú életen át. Dr. Széll Kálmánnal beszélgettünk 95. születésnapja alkalmából.

Lehár 145 Emlékév - Hősök Napja - Zalaegerszeg

zegZalaegerszegi magyar királyi 6. honvéd huszárezred emlékművénél került sor vasárnap délután megemlékezésre, ahol emlékező beszédet mondott Wolfgang Wildberger ezredes /Ausztria/.


Hősök Napi megemlékezés Kámaházán

lasztonyaLasztonya 19 lakosú kámaházi településrészén lévő harangláb harangját az elhunyt hősök emlékére öntették 1947-ben.

Lehár 145 Emlékév - Hősök Napja - Szombathely

hosokSzombathelyen a Zárda /Szent Norbert/ templomban Hősök Napján szép számú hívő előtt mutatott be szentmisét Nagy Gábor atya.