Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Szentpéterfa 800 éves

szentpeterfa4Június 28-án, hétfő este Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepének előestéjén a szentpéterfai nagytemplomban Vlado Košić sziszeki megyéspüspök és Székely János megyéspüspök mutatott be közös horvát nyelvű szentmisét a község védőszentjeinek vigíliáján. 

Templommegáldás Zalaboldogfán

templom2021. július 11-én vasárnap délután Zalaboldogfa apraja nagyja összegyűlt a csodálatosan megújult templomuk megáldására.

Brenner János Hittudományi Főiskola Felvételi hirdetménye

gyhf-hirdeto-2021-2022-page-001A Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja felvételt hírdet a 2021/2022-es tanévre.

Az MKPK Titkársága munkatársainak kirándulása Szombathelyen

dsc-2555-keszA Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkárságának munkatársai kirándulást tettek július 8-án és 9-én Kőszegre és Szombathelyre.

Családok zarándoklata Szent József évében

csalad-plakat-page-001-1Minden családot hív és vár Rábakethelyre a Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága 2021. augusztus 29-én, vasárnap, hogy együtt imádkozzunk a hivatásukban hűséges házaspárokért és papokért!

Vasárnapi gondolatok Évközi 15. vasárnap - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

Evkozi15_2021-1„Mi vagyunk az Isten szent temploma, bennünk lobog az Ő örök lángja.
Ez a reményünk. S ha ez a remény felragyogott bennünk, akkor megszületik az örvendezésünk, akkor a keresztény öröm, a keresztény élet születik meg bennünk.
Mert a keresztény élet lényege ez: öröm az Istenben, az Atyában, ujjongás a Fiúban, a mi Testvérünkben, és szüntelen vigasság a Szentlélekben.”

Vasárnapi Ige - Évközi 15. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/T-VZ2ps9vWg

Domonkos Nyári Egyetem Vasváron

nyari-egyetem-a3-page-001A jubileumi esztendőben első alkalommal kerül megrendezésre Vasváron a Domonkos Nyári Egyetem, amely az érettségiző és egyetemista korosztály számára próbálja bemutatni a domonkos rend karizmáját, történelmi hagyatékát és a mának szóló üzenetét. 

Elhunyt Fancsali Andrásné Ágota

fancsalineA Körmendi Egyházközség szomorú szívvel búcsúzott el június 29-én Ágota igazgatónőtől, akit 80 éves korában szólított ki e földi életből a Mindenható.
Nemzedékek fiataljait nevelte, tanította Körmenden és környékén, akik szeretettel emlékeznek tanítójukra, az iskola igazgatójára, aki nemcsak tudásra, hanem emberségre, becsületre nevelte őket.
Köszönettel és hálával emlékezik rá a Körmendi Egyházközség, aki gazdagon részesült Ágota Isten adta tehetségéből.

Templom nélkül emberhez méltó élet nincs! - Megáldották a megújult kemestaródfai templomot

Templommegáldás2021. július 4-én Székely János megyéspsüpök megáldotta a megújult kemestaródfai templomot. 

Vasárnapi gondolatok - Dr. Takács Gyula atyától Évközi 14. vasárnapra

evkozi14-2021„Hiszen Te öltöztettél föl önön ruhádba, és a Te kiontott drága véred, amellyel megváltottál, a Te érettem kiontott drága véred az én Tenéked odaadott életem lett, mert benned élek, mert Te énbennem tündökölsz. Ó Szeretet, ó Irgalom Csodája!
Hazajöttél tehát, övéid között ragyogsz, ó Örök Fény, és a tiéid ismernek Téged, sajátjuknak tekintenek, nem idegen vagy, hanem Testvér.
S amikor testvéremnek szólítottál, én is enyémnek mondalak: Én Uram, én Mindenem, én Üdvösségem.”

Vasárnapi Ige - Évközi 14. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/4v2n6xyua5Q

A szombathelyi Székesegyház búcsúja - ÉLŐ szentmise közvetítés

szekes-ceruzaA szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyház július 2-át követő vasárnap ünnepli a templom titulásának ünnepét.

Péterfillérek gyűjtése

peterfillerekA Magyar Katolikus Egyház június 29-e, Szent Péter és Pál apostolok ünnepe utáni első vasárnap, idén július 4-én tartja a péterfillérek gyűjtését az ország katolikus templomaiban. Ferenc pápához örömmel társulunk ezen a vasárnapon, hogy ezáltal is megéljük a közösséget a világegyházzal. A hívek a Szentatyának felajánlott támogatással segíthetik az Egyetemes Egyház sokféle igényét és a leginkább rászorulókat.

A KATTÁRS idei eseményei a NEK-en

mkpk-logo-vonal-lat-transpA KATTÁRS facebook oldalán minden nap bemutatkozik egy-egy közreműködő szervezet, illetve frissül a programkínálat.

Karitász tábor megnyitó - Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde, Járfás Ádám tanúságtétele

Karitász táborAz újjászervezésének 30. évfordulóját ünneplő Szombathelyi Egyházmegyei Karitász idén 26. alkalommal szervezte meg nyári napközis táborát általános iskolás, javarészt nehéz körülmények között élő gyermekek részére. A június 23-án tartott tábornyitó szentmisén Székely János megyéspüspök mondott szentbeszédet és Járfás Ádám, az egyházmegye kispapja beszélt hivatásáról. Meghallgatható itt. 

Lelkigyakorlat óvodásoknak - Benjamin kurzus Zalaegerszegen

Benjamin kurzusMásodik alkalommal tartottak lelkigyakorlatot 2021. június 07-09. között  nagycsoportos óvodásainknak Zalaegerszegen, a Szent Család Óvodában.

Meghívó Szent István keresztény hagyatéka – a Magyar Szentkorona vármegyéi című vándorkiállítás új állomásának megnyitójára

image001A Kárpátalja Szövetség 2021. július 2-án, pénteken, 16:30-kor az AGORA Szombathelyi Kultúrális Központba „Szent István keresztény hagyatéka – a magyar Szentkorona vármegyéi” címmel vándorkiállításra hívja az érdeklődőket.

Jegyesek, fiatalok, gyermekre vágyók, házasok szentmiséje - ÉLŐ közvetítés

jegyguruA Székesegyház búcsúnapján július 2-án, 19 órától Dr. Székely János megyéspüspök szentmisét mutat be a különösen a jegyesek, fiatalok, gyermekre várók, házasság előtt állók részére.

Készüljünk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra - A Mária Rádió műsoraiban is készül

mrMár csak néhány nap és egy hétig Budapest lesz a katolikus világ egyik központi tere. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus keretein belül rengeteg neves előadótól hallhatunk előadásokat, valamint a zárómise keretein belül Ferenc pápát is láthatják az érdeklődők.