Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Temetői kereszt megáldása Nagykutason

kereszt2021. július 25-én Szent Jakab apostol ünnepén, Dr. Székely János megyéspüspök ünnepi szentmisét mutatott be Nagykutason a plébániatemplom búcsúnapján.

ÉLŐ püspöki szentmise Szent Joachim és Szent Anna az Úr Jézus nagyszüleinek ünnepén

anna-joachimSzent Joakim és Szent Anna Szűz Mária szülei, Jézus nagyszülei a nagyszülők védőszentjei.

Vasárnapi Ige - Évközi 17. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/a902TbuZ0Vo

Vasárnapi gondolatok - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése Évközi 17. vasárnapon

evkozi17-2021„Krisztus kezéből venni a szeretetet, a szeretet oly sok arcát, és ragyogni, tündökölni a világban az Örökkévalóság fényét, a Szeretet ragyogását.
Ez az ember hivatása.
És ha ezt a hivatást éli, akkor nem is fogyatkozik el sohasem az ember szívének kincse, mindig marad.
Mindörökké tündökölni fog a szeretet minden mozdulata, az ember minden szelídsége, minden kedves beszéde, minden irgalma és minden áldozata, mindmegannyi gyöngyszem ragyogni fog az Isten fényében, az Ő örökkévaló szeretetének szentélyében.
És Isten tetszéssel tekint reád.”

1 Úton Zarándoknap

koszeg-csepreg-jav8. alkalommal hív a Mária út az 1 Úton Zarándoknapra. Az idei évben Kőszegről augusztus 14-én és 15-én is indul zarándokcsoport.

Ferenc pápa Budapesten

mkpk-logo-vonal-lat-transp-549Nyilvánosságra hozták Ferenc pápa budapesti és szlovákiai látogatásának programját.

Mária Keresztútja zarándoklat!

maria-keresztutjaZARÁNDOKLAT MÁRIA KERESZTÚTJÁHOZ: 2021. JÚLIUS 31-ÉN

Tavaly 2020. július 26-án egy tizenöt stációból álló Mária-kálváriát, Szűz Mária-keresztutat adtak át a Heves megyei Bükkszéken. A Mária-kálvária Magyarországon és Európában is teljességgel egyedülálló.

Hitoktatók lelkigyakorlata

hitoktatok-lelkigyakorlata4A Martineum Felnőttképző Akadémián 2021. július 12-15. között zajlott egyházmegyénk hitoktatóinak idei lelkigyakorlata.

Nyitott tér egyesület: nagyszabású rendezvény a huszadik jubileumra

20210710-115642Nagyszabású rendezvénnyel ünnepelte fennállásának huszadik jubileumát a Nyitott Tér Kulturális Egyesület szombaton.

Missziós festészet

tcs-page-001Mit jelent ma keresztény festőművésznek lenni? Merre tart a képzőművészet? Vannak-e még kapcsolódási pontok a képzőművészet és a kereszténység között? Többek között ezekre ad választ Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész, akivel répcelaki kiállítása aprópján készített interjút a martinus.hu. 

Vonattal az Eucharisztikus Kongresszusra

iecA Szombathelyi Egyházmegyéből 2021. szeptember 10-én pénteken és szeptember 12-én vasárnap is van lehetőség vonattal az Eucharisztikus Kongresszusra elutazni.

Nem a köveket, hanem a tiszta forrást őrizzük - Dr. Székely János gondolatai a család körüli vitához

csaladGyakran megtörténik, amikor egy-egy családot meglátogatok, hogy a férj és a feleség átölelik, átkarolják egymást.
Ilyenkor a gyermekek sok esetben odaszaladnak, és ők is átkarolják a szüleiket, annyira boldogok. Ők is részesedni akarnak a szétáradó szeretetből, ebből a kristálytiszta forrásból. Ezt a forrást szeretnénk megőrizni a következő nemzedékek számára is tisztának, életadónak.

Felvételi a mentor hitoktató szakirányú továbbképzésre

mentor-page-001A Brenner János Hittusmányi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja 201. szeptemberétől megfelelő számú jelentkező esetén elindítja a hitoktató mentor szakirányú továbbképzési szakot.

Brenner János Hittudományi Főiskola - Pótfelvételi hiredetménye

bjhf-potfelveteli-2021-2022-page-001A BJHF Pótfelvételit hírdet osztatlan egyszakos hittanár-nevelőtanár és katekéta- és lelkipásztori munkatárs valamint római katolikus kántor alapszakokra.

III. Egyházmegyei Nemzetiségi Nap - 2021. szeptember 25.

felsoszolnokAz Szombathelyi Egyházmegye - tekintettel a korábbi járványügyi intézkedésekre - egyeztetve az Országos Szlovén Önkormányzattal, mint házigazdával, 2021. szeptember 25-én tartja a III. Egyházmegyei Nemzetiségi Napot, Felsőszölnökön, kapcsolódva az Országos Szlovén Önkormányzat találkozójához, egyben a felsőszölnöki plébániatemplom felújítás utáni megáldási ünnepségéhez.

Erre az eseményre szeretettel hívják és várják a híveket, kisebbségi közösségeket! 

Vasárnapi gondolatok Évközi 16. vasárnap - Dr. Takács Gyula atyától

evkozi16-2021„Isten igazsága a szeretet, és ezért az Ő igazsága, a Szeretet végtelen jósága békét ad nekünk.
És Ő, a mi lelkünk békéje Krisztus, Ő az Isten Igaza, Ő az Isten reánk kiárasztott Jósága, a Szeretet örökkévalósága, a mi Üdvösségünk.”

Vasárnapi Ige - Évközi 16. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/bV9AQqFM_zc

Kántortovábbképzés

kep-orgonaA Martineum Felnőttképző Akadémia és a Szombathelyi Egyházmegye szervezésében Egyházmegyei Kántor-találkozóra és szakmai napra kerül sor 2021. augusztus 13-án 9-16 óra között a Martineum Felnőttképző Akadémián (9700 Szombathely, Karmelita utca 1.). 

Vár a Püspökvár

varkoncert2021-ben is megrendezésre kerülnek a Várkoncertek a szombathelyi püspöki palota kertjében.

Boldogabb családokért - Családi életre nevelés (CSÉN) módszertani bemutatója egyházmegyénkben

csen-meghivo22021 őszén a Családi életre nevelés (CSÉN) módszertani bemutatójára kerül sor a Szombathelyi Egyházmegyében Szombathelyen, Zalaegerszegen, Jánosházán.