Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Vasárnapi Ige - Évközi 23. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/dhhqxcD5nlI

Megvalósítani Krisztus álmát - Szabadtéri kiállítás nyílt az Egyházmegyei Karitász jubileumán Körmenden

Karitász 30Újraindulásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. A jubileum alkalmából az egyházmegye több településén is szabadtéri kiállítást rendeznek. A tablókon az elmúlt 3 évtized eseményei, fontosabb állomásai elevenednek meg. Elsőként Körmenden láthatták az érdeklődők a tárlatot szeptember 3-án. 

Ünnepi albumot jelentet meg a Szombathelyi Egyházmegye az Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére

Ünnepi albumA hazánkban megrendezésre kerülő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére a Szombathelyi Egyházmegye ünnepi albumot jelentet meg. 

ONLINE közvetítések a Székesegyházban az Eukarisztikus Kongresszusról

nek-kozvetitesONLINE közvetítések lesznek a Szombathelyi Székesegyházban a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról.

Eucharisztikus emlékkereszt megáldása a Jelibe vezető úton

dsc-4721Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus magyarországi rendezésének alkalmából, az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére, Dr. Nagy István agrárminiszter tulajdonosi támogatásával megerősítve, az Erdőkért Felelős Államtitkárság irányításában, 2021. évben a 21 állami tulajdonú Erdészeti Zrt. az ország minden megyéjében egy 5 méter magas fa emlékkeresztet állít.

Jubiláns házasok miséje

ikervarElmúlt vasárnap a szentmiséken, és szombaton, az előesti szentmisék keretében megáldottam a jubiláns házasokat. Isten áldását kértük rájuk, és emléklapot is kaptak. 

Dr. Székely János szeretetvendégségre hívja az egyházmegye rászorulóit szeptember 4-én

Székesegyház2021. szeptember 4-én Szeretetvendégsére hív közel 700 nehéz sorsú, idős, nagycsaládos embert a Szombathelyi Egyházmegye. 

Lezárásra kerül a Székesegyház előtti parkoló szeptember 1-jétől

SzékesegyházTájékoztatjuk a gépjárművel Szombathelyen közlekedőket, hogy a Székesegyház előtti parkoló szeptember 1-5. között zárva lesz. Ezen időszak alatt a téren parkolásra nincs lehetőség.

Harangkoncert Letenyén

harangkoncert-plakat2021. szeptmber 5-én 15.30-tól a Szironta Együttes harangkoncertjét hallgathatják meg az érdeklődők Letenyén, a Szentháromság-templom előtti téren. A koncert ingyenes. További részletek a plakáton, amely  letölthető itt. 

Családi nap Rábakethelyen

dsc-44822021. augusztus 29-én, vasárnap délután Családi Napra gyültek össze az egyházmegye több részéről érkezett családok, hogy lelkiekben gazdagító délutánt töltsenek együtt.

Csókay András tanuságtétele Iváncon

csokay-andras-tanusagtetel-meghivo-page0001-2Jézussal mindig győzünk a sátán ellen – címmel Dr. Csókay András idegsebész előadást tart Iváncon.

Vasárnap éjfélkor lezárul a regisztráció a NEK világesemény programjaira

segitunk-eligazodniA Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága megbízásából szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy augusztus 29-én, vasárnap éjfélkor lezárul a regisztráció a NEK világesemény programjaira.

Tanévnyitó az új Magyarlak-csörötneki egyházi iskolában

Tanévnyitó CsörötnekenTanévnyitó ünnepséget tartottak Csörötneken augusztus 28-án. A településen működő Magyarlak-csörötneki Általános Iskola, valamint annak Rábagyarmati telephelye az ősztől már a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásában működik tovább.  Székely János megyéspüspök köszöntötte az iskola diákjait, pedagógusait, dolgozóit, valamint a pappá szentelésének 50 éves évfordulóját idén ünneplő Takács Gyula csörtöneki plébánost. 

A hit és a szeretet titkát őrzik! - Megáldották az Annunciáta nővérek zárdáját és az új plébániaépületet Sárváron

rendhaz-es-plebaniamegaldas-sarvaron-9Jelentős állomáshoz érkezett a katolikus közösség Sárváron. Elkészült az Annunciáta nővérek rendháza és az új plébániaépület is. Augusztus 27-én Székely János megyéspüspök áldotta meg az épületeket. Szeptember 1-jétől katolikus óvoda kezdi meg működését a városban. 

Több vagy ha adsz! - Koordinátorokat keresnek a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akcióra

72oraA 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos önkéntes, ifjúsági akciót 14. alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház 2021. október 8. és 10. között.

Vasárnapi Ige - Évközi 22. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/jb8i_Pz2zx8

Vár a Püspökvár! - Koncerthelyszín változás!

bartok-teremA várható rossz időjárás miatt a Vár a Püspökvár! program 2021. augusztus 28-án 19 órakor kezdődő Isis Big Band koncertje a Püspöki Palota kertje helyett a Bartók Teremben kerül megrendezésre. 

A közösséget építik - Alapkőletétel Zalaegerszegen

TemplombővítésBővítik a zalaegerszegi Kertvárosi-templom altemplomát és közösségi házat is építenek. 2021. augusztus 26-án tették le az alapkövet, amelyet közel 1 éves építkezés követ. Kormányzati támogatással 425 millió forintból valósul meg a beruházás. 

Könyvajánló az Eucharisztikus Kongresszus fényében

konyvKiss L. Gábor, Szombathelyi egyházmegyés lelkipásztor és Szabó Ferenc SJ szerkesztésében jelent meg Halász Piusz O.Cist Eucharisztia Elmélkedések hitünk szent Titkáról című könyve. A könyv egy válogatás Piusz Atya eddig kiadatlan írásaiból, amelyhez a jegyzeteket Kiss L. Gábor atya mellett Szabó Ferenc SJ készítette.

Szepetnek plakátterv

Szepetnek-1Közeleg a szepetneki búcsú, azaz az első búcsúi bál illetve ünnepi hétvégi programok.