Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Szent József lelkinap - Jelentkezés

sztjozsefplakat-page-001A Szent József évhez kapcsolódva Dr. Székely János püspök atya lelkinapot tart a Martineumban október 30-án, szombaton József, az igaz ember címmel.

Próbáld ki az Alpha Házaskurzust online!

alphaHamarosan elérhető lesz az új Alpha Házaskurzus anyaga. 

Fiataloknak szóló lelkigyakorlat

ifjusagi-lelkigyakorlat-2021A 14-25 év közötti fiataloknak 2021. november 19-20. között lelkigyakorlat lesz a Martineum Felnőttképző Akadámián.

Elkezdődött a szinodális folyamat a Szombathelyi Egyházmegyében

dsc-6644A világ minden egyházmegyéjében október 17-én kezdődött el a soron következő vatikáni püspöki szinódushoz vezető szinodális folyamat. Dr. Székely János, a Szombathelyi Eegyházmegye püspöke a szombathelyi székesegyházban a 12 órai szentmisén hirdette meg a 2023-ig tartó folyamat kezdetét.

Fatimai engesztelés a zalaegerszegi Kertvárosi-templomban

image00001A rózsafüzér hónapjában ismét engesztelő estre jöttek össze a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia hívei. Ezúttal Bóka Balázs atya volt a vendég.

Hitoktatók őszi továbbképzési napja

dsc-65042021. október 15-én pénteken, Zalaegerszegen, a Mindszenty Iskolában tartották a Szombathelyi Egyházmegye hitoktatóinak őszi továbbképzési napját.

Magyar Passió - Előzetes

2021. november 4-étől látható a mozikban Eperjes Károly filmje a Magyar Passió. Szombathelyen, az Agora-Savaria Filmszínházban premier előtti vetítést és beszélgetést szerveznek a színész-rendezővel október 29-én. Az előzetest mutatjuk.  

https://www.youtube.com/embed/zkoAisl_ywQ

Emlékezés Gyöngyössy Imre költőre, filmrendezőre

agora-mozi-aholnapremenye-202110-a3-nka2021. október 21-28 között az Agora filmszínházban filmekkel tisztelegnek Gyöngyössy Imre kőltő, filmrendező előtt.

A kőszegi Jézus Szíve-templom Énekkarának szolgálata Szepetneken október 24-én

245511513-292176682740792-6174346872824639077-n2021. október 24-én Szepetneken szolgál a kőszegi Jézus Szíve-templom Énekkara. A 10 óraás szentmisén és a 15 órakor kezdődő szentségimádáson Liszt, Deák-Bárdos, Bach, Haydn, Delibes művei hangzanak el. 

Út Isten felé - Megkezdődött a szinodális folyamat egyházmegyénkben

Szinódus megnyitásaA világ minden egyházmegyéjében – így a Szombathelyi Egyházmegyében is – október 17-én vette kezdetét a 2023-as vatikáni püspöki szinódushoz vezető szinodális folyamat. 

 

Az Egerszegi Fúvós Kvintett koncertje Zalaegerszegen a Kertvárosi-templomban

koncertA Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-templomban adott jótékonysági hangversenyt az Egerszegi Fúvós Kvintett. Csodálatos hangon megszólaló ismert és kuriózumnak számító darabok is elhangzottak. A művészi zene Isten dicsőségére és a megjelentek  örömére szólalhatott meg.

"Ne félj, nem ítéllek el!"

nefelj-nemitellekel-2021Az elmúlt évtized "Ne félj, nem ítéllek el!" lelkigyakorlatainak gyümölcseként: lelki gyógyulások, életrendezések, gyermekek születése, megtérések történtek!


Magyar Passió - Díszbemutató és beszélgetés az AGORA Moziban Szombathelyen

agora-mozi-magyarpassio-vegleges2021. október 29-én 18 órakor díszbemutatón vetíti a szombathelyi AGORA-Savaria Filmszínház a Magyar Passió című filmet. Vendég Eperjes Károly, a film főszereplője és rendezője. Bevezetőt mond és a film utáni beszélgetést vezeti Tokár János OFM ferences szerzetes. 

Hit az, ami befogad - Gálaesttel ünnepelte 30 éves jubileumát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Szervezete

30-eves-a-maltai-szeretetszolgalat-60Megalakulásának 30 éves jubileumát ünnepli idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Csoportja. Október 8-án működésének három évtizedét összegző fotótárlat nyílt az MMIK földszinti galériájában, 15-én pedig nagyszabású gálaesttel ünnepelt a segélyszervezet, amin elismeréseket adtak át kiemelkedő tevékenységet végző tagjaiknak.

ÉLŐ szentmise - Világszinódus megnyitása a Szombathelyi Egyházmegyében

szekesegyhaz2021. október 17-én vasárnap, a 12 órai szentmisén Dr. Székely János megyéspüspök nyitja meg egyházmegyénkben a Szentatya által meghirdetett világszinódust. A közvetítés megtekinthető itt. 

Vasárnapi Ige - Évközi 29. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/XR65UVBMlrg

Segítség a börtönből szabadulóknak

egyuttmukodesi-megallapodas-21Együttműködési megállapodást írt alá 2021. október 12-én a Szombathelyi Egyházmegye, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Csoportja. A cél a fogvatartottak reintegrációjának segítése.

"A család az Egyházban" - címmel konferencia Budapesten

img12021. október 21-én „ A család az Egyházban” címmel rendez konferenciát Budapesten a Keresztény-Zsidó Tanács, a Budapesti Zsidó Hitközség és az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem. Mindenkit szeretettel várnak. A meghívó letölthető itt. (Fotó: Pixabay)

Mindszenty József: Az Édesanya című színmű bemutatása Iváncon

mindszentyA Vasszécsenyi Plébánia Színjátszói előadásában 2021. október 17-én mutatják be Iváncon Mindszeny József: Az Édesanya című írása alapján készült színdarabot. A meghívó letölthető itt. 

Liszt koncert a Székesegyházban

liszt2021. október 22-én, Liszt Ferenc születésének 210. évfordulóján a szentgotthárdi Nagyboldogasszony templom és a szombathelyi székesegyház karnagyai: Soós János is Lakner-Bognár András különleges koncert keretében előadják a szerző három legjelentősebb orgonára írott kompozícióját.