Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

A holtak az élet tanúi - Takács Gyula atya gondolatai Halottak napján

Halottak NapjaNovember 2-án tartjuk halottak napját. Ezen a napon a Katolikus Egyház ünnepélyesen minden elhunytról, de különösen is a tisztulás állapotában levő szenvedő lelkekről emlékezik meg. 

A szentek Isten szeretetének tanúbizonyságai - Dr. Takács Gyula atya gondolatai Mindenszentek ünnepére

mindenszentek-unnepeNovember 1-jén közös napon ünnepeljük az összes szentet, vagyis valamennyi megdicsőült lelket, akikről sokaságuk miatt a kalendárium külön, név szerint nem emlékezhet meg. Mindenszentek ünnepe a kötelező egyházi ünnepek közé tartozik, ezért a hívek számára előírás a szentmisén való részvétel.

Összefogtak a templomért - Megújult a vasegerszegi templom belső tere

templommegaldas-vasegerszegen-4A hívek összefogásának és a Szombathelyi Egyházmegye anyagi támogatásának köszönhetően megújult az elmúlt hónapokban a vasegerszegi templom belső tere, amelyet Székely János megyéspüspök áldott meg október 31-én. A tervek szerint jövő év tavaszán az épület külseje is új köntöst kap. 

Évközi 31. vasárnap - Gondolatok Takács Gyula csörötneki plébánostól

evkozi-31-vasarnapMelyik az első parancsolat? Vajon mi hogyan válaszolnánk erre a kérdésre? Mondanánk: az első parancsolat Istent szeretni: Szeresd Uradat, Istenedet! Ez a válasz azonban mégis kevés lenne. Valóban az első: Istent szeretni. De mi ennek a szeretetnek a lényege? Hasonlítható ez a szeretet bármilyen más szeretethez? Vasárnapi gondolatok Takács Gyula atyától. 

Bazitai építkezés

249263845-4523773791046030-3650287637976656633-nHosszú évek előkészítő munkálatai után látványos változásokon megy keresztül bazitai közösségünk temploma.

A 30 éves Karitász kiállítása Zalaegerszegen a Dísz téren

249050632-10223269083452764-774363448959334353-nA Szombathelyi Egyházmegyében 30 éve újjászerveződött Karitász szervezet önkéntes szolgálatáról nyílt vándorkiállítás Zalaegerszegen a Dísz téren.


Vasárnapi Ige - Évközi 31. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/eAASCzD380c

Apa-lánya hétvége a Martineumban

dscn21782021. október 15-17. között újra édesapák és lányok gyűltek össze a Martineum Felnőttképző Akadémián, hogy együtt töltsenek egy hétvégét jókedvben, beszélgetésben, imában, játékban, táncban...

Sapientia Nap Budapesten november 5-én

sapientia-napA Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola szeretettel várja az érdeklődőket 2021. november 5-én megrendezésre kerülő A Szó szimfóniája – Isten Igéje vasárnapjának a teológiai horizontjához című Sapientia Napra. Részletek a plakáton, ami letölthető itt. 

Vasárnapi gondolatok évközi 30. vasárnap - Dr. Takács Gyula atyától

evkozi30-2021„Megismerni Isten hatalmát és dicsőítő énekkel hálát adni, ujjongani az Ő színében.
És tudjuk, hogy oda fogunk érkezni Isten színe elé, ott fogunk állni az Ő trónjánál, és akkor, akkor igazán, csak akkor teljesen fogjuk megérteni, milyen hatalmas dolgot művelt velünk az Úr.
Akkor látni fogjuk az Örök Életet, az Örökkévaló, a szépséges Üdvösséget fogjuk látni, akkor látni fogjuk a Szeretetet, az Istent látjuk, úgy, ahogy Ő lát minket, látjuk, hogy milyen hatalmas Ő, milyen Végtelen. 
És akkor a mi szívünk kimondhatatlan örömmel lesz telve, kimondhatatlan és szűnhetetlen örömmel.
Bizony nem lesznek könnyek és nem lesz fájdalom többet, akkor csak öröm lesz, kitörő öröm, a mi üdvösségünk végtelen ünnepe.”

„Veszteségből születő élet” - Éger Csaba előadása

eger-csaba-plakat2021. október 29-én és november 5-én 17.30 órkor a Martineum Felnőttképző Akadámián tart előadást Éger Csaba pszichológus.

Mindszenty színdarab Iváncon

img-20211017-2048102021. október 17-én a Vasszécsenyi Plébánia színjátszói bemutatták Iváncon is a Mindszenty Pehm József művéből rendezett színdarabot.

Kollégiumi álláshirdetés

brenner-koliA Brenner János Kollégium nevelőtanárt keres!

Szent II. János Pál pápa szobránál imádkoztunk

00-1Október 22-én ünnepeljük névadónk, Szent II. János Pál pápa emléknapját. 

Vasárnapi Ige - Évközi 30. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/B0jUdz2GF8g

„EGY ÉLMÉNYEM APÁVAL/NAGYAPÁVAL” - Pályázati kiírás Szent József Évében

palyazatA Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága Szent József évében pályázatot hirdet az egyházmegye területén élő 5-25 éves fiataloknak „Egy élményem apával/nagyapával” címmel.

Meg nem született babák szüleinek gyásza – Előadás a Martineumban november 15-én

vendegbabak-plakatSzeretettel hívunk minden érdeklődőt Horváth Réka perinatális szaktanácsadó előadására 2021. november 15-én, hétfőn 17.30 órára a Martineum Felnőttképző Akadémiára! Az előadás címe: Meg nem született babák szüleinek gyásza – Mit kezdhetünk vele? Mi jöhet a veszteség után? A belépés ingyenes.

Ifjúsági est a Savaria moziban

ifjusagi-estImmár második alkalommal találkoztak a Szombathely környéki bérmálkozók és gimnazisták a Savaria mozi nagytermében, hogy erősödjenek hitükben az újonnan elkészült Alpha filmsorozat segítségével. 

Elsőáldozás Bazitán

mini-image00004Missziós vasárnapot különösen is emlékezetes ünnepként ülték meg a Zalaegerszeg-bazitai közösségben. Avilai Szent Teréz ünnepe volt a héten, így most tartották templomuk búcsú ünnepét és egyúttal két fiataljuk ezen a napon lett elsőáldozó.

72 óra kompromisszum nélkül Zalaegerszegen

14573-72oraA zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia idén is csatlakozott a 72 óra kompromisszumok nélkül nagyszabású, országos megmozduláshoz. Fiatalok egy csoportjával aktívan kivették részünket az önkéntes szolgálatból.