Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Nyílt nap volt a Szakkollégiumban - Kollégium és még valami plusz!

012021. december 3-án, az ELTE Savaria Egyetemi Központ nyílt napjának keretein belül, az érdeklődők több csoportban ellátogattak a szakkollégiumunkba. 

Advent Hagyárosböröndön

adventi-gyertyagyujtasAdvent első vasárnapján meggyújtották a templom előtt álló adventi koszorút Hagyárosböröndön is. Díszpolgári címet adományoztak Merics Istvánnénak, a település nyugalmazott pedagógusának. A Zalai Hírlap tudósítása elolvasható itt. 

Adventi ének a bázai templomban

Advent 2. vasárnapjaAdventi 2. vasárnapján hangzott el a Sötét fenn az ég, fény sehol sem ég című ének a bázai templomban. Meghallgatható itt. 

Püspöki szentmise a Szeplőtelen Fogantatás ünnepén december 8-án a Székesegyházban - Könyvvásár

szekesegyhaz2021. december 8-án, 18 órakor a Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának főünnepén dr. Székely János megyéspüspök mutat be szentmisét a Székesegyházban. A szentmise után az Ős-Kép Kiadó vallási kiadványaiból válogathatnak az érdeklődők, amelyek között megtalálható lesz Montforti Grignion Szent Lajos Mária: Szentolvasó és Meschler Móric SJ: Szent József élete és szerepe az Úr Jézus életében és az Anyaszentegyházban című kötetek. 

 

Éjszakai zarándoklat Boldog Brenner János nyomában Szentgotthárdon


brenner-janos-unnep-szentgotthardA Szombathelyi Egyházmegye és a Szentgotthárdi Nagyboldogasszony Plébánia mindenkit szeretettel hív közös megemlékezésre december 11-én. Boldog Brenner János vértanúságára emlékezünk ezen a napon.

Már a boltokban a Családok imakönyve

3681-imadkozzunk-a-csaladunkert-csaladok-imakonyveA hetedik, bővített kiadásban újra elérhető az Imádkozzunk a családunkért! – Családok imakönyve című kiadvány. Megvásásárolható a Martinus Kiadóban illetve internetes webáruházában, ide kattintva. 

Tabernákulum megáldás Zalaegerszegen - A tabernákulumból Isten fénye árad

tabernakulum-megaldas-zalaegerszegen-392021. december 4-én áldotta meg Székely János megyéspüspök Zalaegerszegen, a Gébárti-tó partján álló Boldogasszony-kápolna új tabernákulumát és szentségtartóját. Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde meghallgatható itt. 

Vasárnapi Ige - Advent 2. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/YPYhgPyNpBI

Koncertek az adventi időben Kőszegen a Jézus Szíve templomban

koszeg-koncert2021. november 21-én vasárnap veszi kezdetét a kőszegi Jézus Szíve templomban megrendezésre kerülő adventi koncertsorozat.

Koncert a Püspöki Palotában december 4-én

angelika-szombathely-a3-minta2021. december 4-én szombaton 16 órakor, a szombathelyi Püspöki Palotában a Magyar Örökség, Junior Príma és Príma díjjal kitüntetett Angelica Leánykar adventi ad. 

250 éves a szombathelyi középfokú oktatás - Megemlékezés és kiállításmegnyitó december 8-án

meghivo-gimnazium250-2021-12-08-1A szombathelyi Smidt Múzeum, a Szombathelyi Egyházmegyei Levéltár mindenkit szeretettel hív a 250 éves a szombathelyi középfokú oktatás című programjára 2021. december 8-án 16 órára a szombathelyi Smidt Múzeumba. A program meghívója letölthető itt. 

Tanúm az Istenem- Gróf Esterházy János mártíromsága című konferencia és könyvbemutató december 8-án

orvidekAz Őrvidék Ház mindenkit szeretettel hív a december 8-án 14 órakor kezdődő Tanúm az Istenem - Gróf Esterházy János mártíromsága című konferenciára és könyvbemutatóra. A meghívó letölthető itt. 

A Mi sziklás Madonnánk - Tóth Csaba festőművész előadása december 8-án

eloadas-martineum2021. december 8-án szerdán, a Martineum Felnőttképző Akadémián 18 órakor Tóth Csaba festőművész tart előadást a „Mi sziklás Madonnánk” címmel.

Misztrál koncert Iváncon

misztral-plakat2021. december 8-án Misztrál koncert lesz az ivánci Szent Miklós Templomban.

Meg nem született babák szüleinek gyásza

babakMit kezdhetünk vele? Mi jöhet a veszteség után? címmel 2021. november 15-én este került sor Horváth Réka perinatális szaktanácsadó előadására a Martineum Felnőttképző Akadémián. 

Ifjúsági lelkigyakorlat a Martineum Felnőttképző Akadémián

20211120-120745A Szent Márton Társaság és a Martineum Felnőttképző Akadémia közös szervezésében került sor a 14 év feletti fiataloknak szóló lelkigyakorlatra 2021. november 19-20. között. 

Csatlakozz a KÉSZ Együtt a család c. fotómozaik felhívásához!

egyuttacsalad-plakatKözös kiállásra hívja a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége a Kárpát-medencei és a szórványban élő magyar családokat. Az Amoris laetitia-családévhez kapcsolódóan fotómozaikot készítenek, melyhez családokról készült fényképeket várnak. Beküldési határidő: december 15.

Advent – A várakozás időszaka

advent-elsoAz idei esztendőben november 28-án, vasárnap veszi kezdetét az advent, a karácsonyt előkészítő időszak.
Advent szó a latin „adventus Domini” kifejezésre utal, ami annyit jelent: az Úr érkezése, az Úr eljövetele. Szent várakozás ez, ami megelőzi a Messiás, a Megváltó érkezését. Várakozunk négy héten át azért, hogy karácsony titka megérlelődjön bennünk, hogy méltó módon tudjuk befogadni a kisgyermekként közénk érkező Istent, az Élet Urát.

Advent első hétvégéjén tartotta lelkigyakorlatát a szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium

011Krisztusra várunk!

A szakkollégium szokásos adventi lelkigyakorlatát tartotta Advent első hétvégéjén november 26-28-a között. Mondhatni, hogy szokásos, de a járványhelyzet miatt az elmúlt évben csak online formában szerveződtek a szakkollégium lelki programjai. Ezért különös várakozás előzte meg a mostani jelenléttel megtartott programot. Szakkollégiumi közösségünk valamennyi tagja rendelkezik védettséggel és a szigorú járványügyi előírásokat betartva úgy döntöttünk ez a lelki program nem a virtuális térben lesz. 

Isten igéje belenő az életünkbe – Székely János bemutatta az Isten szava minden napra 2022 kötetet

kiadvanybemutatoNovember 26-án, pénteken a terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-templom plébániáján mutatta be Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottságának elnöke a Magyar Kurír és a Sant’Egidio közösség együttműködése gyümölcseként megjelent Isten szava minden napra 2022 kötetet.