Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szent Karácsony éjjelén - ünnepi szentmise Krisztus születésének ünnepén Hagyárosböröndön

karácsonyDecember 24-én, pénteken, Karácsony előestéjén este 6 órakor ünnepi szentmisére került sor a hagyárosböröndi templomban.

Karácsony csodája a bábjátékban-Betlehemi történet a zalaegerszegi Szent Család Óvodában

betlehemi csodaJézus születésének történetét a zalaegerszegi Szent Család Óvodában is megjelenítették, ezúttal bábjáték formájában. 

"Csináljunk egy boldogabb új évet"

013A 2021-es év utolsó szentmiséjén Dr. Székely János megyéspüspökkel adhattak hálát a hívek az elmúlt évért a Székesegyházban. Valamint 2022. január 1-én, együtt köszöntötték az újévet és Szűz Máriát a Megváltó édesanyját! 

Újév napján - Gondolatok Takács Gyula csörötneki plébánostól

1Újév napja van. Takács Gyula csörötneki plébános atya gondolatait osztjuk meg olvasóinkkal Mária Istenanyaságának ünnepén. 

ELÉRHETŐ A 2021/2022 TANÉV HITTANVERSENYE!!! KERESSÉTEK AZ ONLINE FÜL ALATT

jezus-baratai-1-fordulo-page-001A Hitoktatási Iroda ebben a tanévben is meghirdeti online hittanversenyét.

ÉLŐ közvetítés ÚJÉV napján

00092022. január 1-én Mária Istenanyaságának ünnepén, ÉLŐ-ben közvetítjük az ünnepi újév köszöntő püspöki szentmisét a szombathelyi Székesegyházból, melyet Dr. Székely János megyéspüspök celebrál.

Szilveszter napján - Takács Gyula csörötneki plébános gondolatai

szilveszterBúcsúztatjuk az óévet. Takács Gyula csörötneki plébános osztja meg velünk gondolatait. 

A mi Sziklás Madonnánk - Tóth Csaba előadása a Martineumban

turak-leonardo-muhely-ltsz4238Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész tartott előadást 2021. december 8-án Szombathelyen a Martineumban. Hosszú ideje vizsgálja a budapesti Szépművészeti Múzeumban őrzött Sziklás Madonna című festményt. Előadásában azt kívánta bizonyítani, hogy a mű készítője nem más mint Leonardo da Vinci. Az előadás megtekinthető egyházmegyénk Youtube csatornáján ide kattintva. 

Püspöki szentmise Brenner János születésének 90. évfordulóján Szombathelyen

A szombathelyi Szent Erzsébet Plébánia közössége mindenkit szeretettel hív 2021. december 27-én 17 órára a ferences templomba, ahol Boldog Brenner János születésének 90. évfordulóján Székely János megyéspüspök mutat be szentmisét. 

Őrizzük meg karácsony fényét - Krisztus születését ünnepelték Szombathelyen

Krisztus születésének ünnepeHa megakarjuk őrizni karácsony fényét, lépjünk Krisztus  útjára, mondta karácsony ünnepén mondott szentbeszédében Székely János megyéspüspök a Székesegyházban december 25-én. 

Karácsonyi gondolatok az ünnepi misére - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

karacsony-unnepi-2021„Újjá születtünk. A karácsony mindannyiunk új születése.
Isten fiai lettünk, Isten egyetlen Egyszülöttjének testvére, társa, Isten egyetlen Egyszülöttjének, az Örök Fiúnak jóbarátja.
Így ünnepeljük a karácsonyt, csodáljuk a ragyogó Fényt, csodáljuk az Ajándékot, Isten önmagát nyújtja nekünk, és önmagunkra tekintve is csodálkozunk, hogy mivé tett bennünket Isten csodálatos ajándéka, hogy mi is Isten fiai lettünk, hogy mi is újjászületünk általa.”

Karácsonyi gondolatok a pásztorok miséjére - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

karacsony-pasztorok-2021„Íme a történet: az Örök Élet, az Isten, az Ő végtelen szeretete, a mi Atyánk ölelő keze vár bennünket.
Nézzük a történteket, nézzük, ahogy a pásztorok tették, nézzük a hitünket! – erre buzdít bennünket a karácsony ünnepe. 
S ha megértettük, ha elmélyültünk hitünk csodálatos igazságaiban, akkor ujjongjunk, akkor kiáltsuk: Üdv, ó üdvözítő Istenünk, és üdv teneked, ó Kisded, ó Istennek Báránya, aki eljöttél hozzánk, aki Isten Irgalma vagy, aki reánk árasztottad a Szentlelket, aki Te vagy a mi Üdvösségünk.”

Karácsonyi ünnepi püspöki szentmise a szombathelyi Székesegyházból - ÉLŐ közvetítés

karacsonyKarácsonyi ünnepi püspöki szentmisét közvetítünk 10 órától Szombathelyről a Székesegyházból! A közvetítés megtekinthető ide kattintva.


Ha szeretnénk igazi karácsonyt ünnepelni akkor meg kell nyitni a szívünket az ég felé - Éjféli szentmise a Székesegyházban

Éjféli szentmiseKrisztus születését ünnepli Egyházunk. A hagyományoknak megfelelően éjfélkor mutatott be szentmisét Székely János megyéspüspök a Székesegyházban.

Karácsonyi gondolatok az éjféli misére - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

karacsony-ejfeli-2021„Íme, kimeríthetetlen Forrás, jöjjetek hozzám és szülessetek meg, szülessetek meg ti szereteteknek ezen az éjszakán, szülessetek meg kicsinynek, békének és szelídségnek, és akkor, ha megízleltétek a csodát, akkor csak ragyogjatok bátran, csak vesszetek el ebben a Fényben egészen, csak adjatok, csak adjatok szeretetet, csak legyetek kicsinyek, és sugározzatok ezen a szent éjszakán, legyetek fények a Világosságban.”

Karácsonyi éjféli szentmise a szombathelyi Székesegyházból - ÉLŐ közvetítés

01-2Karácsonyi éjféli szentmisét közvetítünk Szombathelyről a Székesegyházból! A közvetítés megtekinthető itt. 

A Boldog Brenner János Iskola karácsonyi műsora

https://www.youtube.com/embed/zVnwk6Boeso

A Megváltó születését ünnepeljük - az MKPK karácsonyi üzenete

mkpk-logo-vonalDecember 25-én Isten Fiának, Jézus Krisztusnak földi születését ünnepeljük. Ez az üdvtörténet központi eseménye, mert aki született, nemcsak egy az emberek közül, hanem Isten Fia, a Megváltó, a Világ Világossága. Jézus születése mindenki számára üdvösséget hoz, aki engedi, hogy lelkében a kegyelem által megvalósulhasson az Úr szándéka.

A gyermek csillogó szemei és az öregember bölcs mosolya

dr-szekely-janosArnold J. Toynbee, híres angol történész és filozófus a történelem nagy korszakait az ember életkoraihoz hasonlította. Már az anyaméhben végigjárja az apró kisgyermek az egyedfejlődés sok állomását, azonban Toynbee szerint a születés után is megfigyelhető ez a párhuzam. A növekedő gyermek hasonló fázisokon megy keresztül, mint amilyeneket az emberiség végigélt a történelem folyamán.