Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Vasárnapi Ige - Húsvét 3. vasárnapja

https://www.youtube.com/embed/xqwophEk0v8

Ünnepi szentmise Brenner János boldoggáavatásának 4. évfordulóján

szentgotthardSzentgotthárd-Zsida Jó Pásztor kápolnájában mutatnak be hálaadó szentmisét, 2022. május 1-én 16 órakor.

Kapocs-Lelki hétvége fiataloknak

kapocsMint minden pünkösd előtti szombaton, idén is megszerveztük nektek pünkösdi alkalmunkat Botfán.


Kapocs-Lelki hétvége egyedülálló fiataloknak

kapocs-jo2022. június 3-5. (péntek-vasárnap), kerül megrendezésre Botfán egy 3 napos, egyedülálló katolikus fiataloknak (20-32 év) szervezett ismerkedős hétvége. 

Női lelkigyakorlat-lehetőség jezsuita alapokon a szociális testvérekkel - személyes találkozókkal

noi-lelkigyakorlat„Igent mondok” – online női lelkigyakorlat indul a szociális testvérekkel.

Vaslakodalom Meggyeskovácsiban

vaslakodalomÁprilis 23-án vaslakodalmukat ünnepelte Zsoldos József és Tóth Mária.  A Meggyeskovácsiban élő házaspár 65 évvel ezelőtt fogadott hűséget egymásnak.  Az ünneplőket köszöntötte Kondora Tihamér polgármester és Tamás Sándorné anyakönyvvezető is. Isten éltesse az ünneplő párt!

Férfi lelkigyakorlat

ferfi-lelkigyakorlat1A Szent Márton Társaság Támogatásáért Alapítvány és a Martineum Felnőttképző Akadémia közös szervezésében került sor a férfiaknak szóló lelkigyakorlatra 2022. április 1-3. között. 

Búzaszentelés Bucsu határában

001142022. április 23-án, a falu egyik búzaföldjénél gyűltek egybe a bucsui hívek. A hagyományokat folytatva, Haller László plébános atya és az egyházközség tartotta meg a búzaszentelés szertartását.

Sikeres szereplés az Országos történelem tanulmányi versenyen

celldomolkMogyoróssy Csongor a celldömöli Szent Benedek Iskola 8. osztályos tanulója az ELTE SRPSZKK által meghirdetett Országos történelem tanulmányi verseny megyei fordulóján 1. helyezést ért el. Az országos döntőben Vas megyét egyedüli versenyzőként képviselte.

Újabb sikerek a Szent László Iskolában Sárváron

sarvarFliegler Janka és Sipos Réka 6.b osztályos tanulóink bejutottak a XI. Czidra László Országos Furulyaversenyre.

Antigoné – az iskolapadban

antigoneA Weöres Sándor Színház Antigoné című osztályteremszínházi  előadását láthatták 9.n osztályos tanulóink. A diákok között játszódó előadásban a művészek megpróbálták kideríteni: ma is időszerűek-e a konfliktusok, amiket az ókorban Szophoklész megfogalmazott.

Tanári nagyböjti lelki nap

lelkinap2Nagyszerdán diákjainknak már nem volt tanítás, mi azonban reggel nyolc óra előtt a kápolnánál gyülekeztünk, hiszen iskolánk lelkipásztora, Köbli Tamás atya mutatott be szentmisét. A szentmise azért is különleges volt számunkra, mert a szentbeszédet iskolánk egykori tanulója, Rátkai István papnövendék mondta.

Mária-út vándorkiállítás

maria-utZarándok-Jel-Kép Út elnevezéssel vándorkiállítást nyílt A Brenner iskola aulájában.

Gondolatok Irgalmasság vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

husvet-2-irgalmassag-2022„Jézus halála az Irgalom csodája. A mai vasárnapon az Irgalmasságot ünnepeljük.
És a mai vasárnapon mi is, ahogy tették a tanítványok, ahogyan Tamásnak mondotta Jézus, nézzük, szemléljük Jézus kezén a szegek sebét.
Mi is nyújtsuk ki kezünket, és érintsük meg oldalát, és értsük meg a Szeretetet.
És ha a Szeretetet látjuk a szemeinkkel, ha a Szeretetet érintjük kezeinkkel, akkor hinni fogjuk a Szeretetet. És ha hisszük a Szeretetet, akkor Tamás boldog hitével borulunk le a Szeretet Krisztusa előtt, és mondjuk: Én Uram, én Istenem.”

Mindszenty előadás a Don Bosco-ban

mindszentyAz édesanya című színdarabot láthatták 8-10. évfolyamos diákjaink nagykedden a Don Bosco Művelődési Házban.  Az előadást Merkli Ferenc, vasszécsenyi plébános álmodta meg színpadra, a plébánia amatőr színjátszói pedig 30. alkalommal mutatták be. A színdarab három felvonásban vette végig Mindszenty atya életének legfontosabb állomásait.

Olvasás hete az alsó tagozaton

babozas-7Bőséges programkínálattal készültünk a gyerekeknek az olvasás hete alkalmából. A gyerekek egy prezentáció segítségével- interaktívan – megismerkedhettek József Attila életével és költészetével. 

Karitász csoportunk nagyböjti adományosztása

karitasz-logo„A jótékonyságról pedig és a javak elosztásáról ne feledkezzetek meg” (Zsid 13,16)

Álláshirdetés - Jánosháza

janoshazaA jánosházi Szent Imre Általános Iskola pályázatot hirdet tanító munkakör betöltésére. A pályázati kiírással kapcsolatosan további információk:

Megújult az Egyházmegyei Könyvtár honlapja és OPAC-katalógusa

konyvtarÖrömmel adunk hírt könyvtárunk újabb fejlesztéseiről. 2015-ben készült el a könyvtár első honlapja Fábián Tamás rendszergazda kollégánk jóvoltából, melynek köszönhetően a kutatók, kölcsönzők, látogatók könnyen, gyorsan tájékozódhattak belépőjegyekről, nyitva tartásról, kutatási információkról, állományi adatokról.

Élő közvetítés a püspökszentelésről április 18-án

szekesegyhaz2A Szombathelyi Egyházmegye Youtube csatornáján 14 ótáról élő közvetítést adunk Fekete Szabolcs Benedek atya püspökké szenteléséről. A link ide kattintva érhető el.

Emellett a Szombathelyi Egyházmegye átveszi az EWTN katolikus televízió élő közvetítését 15 órától Fekete Szabolcs Benedek atya püspökké szenteléséről. A közvetítésbe ide kattintva kapcsolódhatnak be.