Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Coreth Mária Terézia Imaszövetség megalapítása Körmenden május 7-én

corethmtA Szombathelyi Egyházmegye és a körmendi Szent Erzsébet Plébánia mindenkit szeretettel hív május 7-én Körmendre, ahol megalakul az Coreth Mária Terézia Imaszövetség. 

Anyák napi ünnepség a Szepetneki Plébánián

Anyák napja SormásonAnyák napján a Szepetneki Plébániához tartozó településeken sem feledkztek meg az édesanyákról. A szentmiséken egy-egy szál virággal és verssel köszöntötték az édesanyákat, nagymamákat. 

Roma képzőművészek kiállítása Szombathelyen

roma-kepzomuvesze-tarlataRoma képzőművészek szakrális alkotásaiból nyílt tárlat Szombathelyen a Sportházban május 4-én.

Elsőcsütörtöki Szentségimádás Boldog Salkaházi Sára szociális testvér emléknapjára készülve

sara-testver22022. május 5-én, csütörtökön, az esti szentmise után 19:30 órai kezdettel Dr. Székely János megyéspüspök és a szociális testvérek Szentségimádást vezetnek Boldog Salkaházi Sára szűz és vértanú emléknapjára készülve.

Így korcsolyázunk mi – Hogyan válik az egyéni siker közösségi értékké. A Liu testvérek Szombathelyen

kep2022. május 11-én az olimpai bajnok gyorskorcsolyázó testvérpár Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang tart közönségtalálkozót Szombathelyen a Mathias Corvinus Collegium szombathelyi képzési központjában. 

Zarándoklatok Csíksomlyóra és Medjugorje-ba - Jelentkezés

04074-600A Misszió Tours Utazási Iroda szervezésében 2022. június 2-5. között Csíksomlyóba, szeptember 12-16. között Medjugorjeba indulnak zarándokvonatok, lelki vezetéssel. Horvátországba Székely János megyéspüspökkel utazhatnak a hívek. 

Lélekfesztivál – Pünkösdi nagyrendezvényre készülnek Szombathelyen

lelekfesztivalPünkösd alkalmával nagyszabású ifjúsági fesztivált szerveznek Szombathelyen június 3. és 5. között. Tömő Jánostól, a Szombathelyi Egyházmegye ifjúsági pasztorációs munkatársától, a program kezdeményezőjétől érdeklődtünk az esemény részleteiről. (www.magyarkurir.hu)

A Justitia et Pax Europa Bizottság nyilvános ülése Szombathelyen május 13-án

a-beke-az-igazsagossag-gyumolcse-plakatA Justitia et Pax Europa Bizottság 2022. május 13-15. között Szombathelyen tartja találkozóját. Május 13-án nyilvános előadásokkal várják az érdeklődőket a Martineum Felnőttképző Akadémián. További részletek, előadók a plakáton olvashatók, amely letölthető itt. 

Michael Wallace Banach Magyarország új apostoli nunciusa

Michael Wallace BanachFerenc pápa 2022. május 3-án Excellenciás és Főtisztelendő Michael Wallace Banach memphisi címzetes érseket Magyarország apostoli nunciusává nevezte ki.

HEGY Keresztény Gólyatábor Szolnokon 2022. augusztus 8-13. - Információk

Hittel az egyetemen2022-ben Szolnokon rendezik a Hittel az Egyetemen – Keresztény Gólyatábort augusztus 8-13. között. Bővebb információk az esemény honlapján, amely elérhető ide kattintva. 

Tavaszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozó május 21-én

2022-tavaszi-kiemkep-500x500Idén május 21-én tartják a tavaszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozót.  

Szakrális képvilág a roma képzőművészetben - kiállításmegnyitó Szombathelyen

szakralisromakep-20222022. május 4-én  Szakrális képvilág a roma képzőművészetben címmel új tárlat nyílik Szombathelyen az Agora-MSH Galérián. 

Folytatódott a Biblia világa előadássorozat Bagodon

biblia-vilaga32022. április 28-án, csütörtökön este került sor a bagodi bibliaismereti előadássorozat következő epizódjára a katolikus  templomban.

Orgona ága...

anyak-napja"Orgona ága , barackfa virága , öltözzetek új ruhába, Anyák napja hajnalára illatosan!" -éneklik az óvodás és kisiskolás  gyermekek manapság is május első vasárnapján. Magyarországon 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ilyen ünnepet, a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva. A hagyárosböröndi templomban is ez év május elsején,vasárnap  délelőtt szentmise keretében került sor az édesanyák és nagymamák ünnepélyes köszöntésére.

„Életöröm” címmel kiállítás nyílik

eletoromAz alapításának 25. évfordulóját ünneplő Dr. Lenarsich Imre Helytörténeti és Gyűjteményi Alapítvány (Nyőgér) és a Berzsenyi Dániel Megyei Hatókörű Városi Könyvtár (Szombathely) tisztelettel és szeretettel meghívja Önt 2022. május 17-én, 17.00 órára a könyvtár (Dr. Antall J. tér 1.)földszinti előadótermébe, „Életöröm”  válogatás dr.Lenarsich Imre (1882-1966) nyőgéri esperesplébános felvételeiből című vándorkiállítás megnyitójára, majd ezt követően, Márfi Gyula – „Jegyzetek az iszlámról – keresztény szemmel” című kötetének bemutatójára. A tárlatot megnyitja a könyv szerzője: Excellenciás és Főtisztelendő Dr. Márfi Gyula emeritus veszprémi érsek
A kiállítás 2022. június 4-ig megtekinthető.
„ Ne akard az egész világot lefényképezni! Csak egy kis részletét: a legszebbet!” (Dr. Lenarsich Imre)

Festék május 13.

ferences-estek-2022-majus-13-page-001Pigler Mónika Mira filozófus, domonkos szerzetesnővér tart előadást a Szent Erzsébet, ferences templomban, 2022. május 13-án, pénteken 19 órai kezdettel „A hit misztériuma által a reménységre hív: a szereteté lesz az utolsó szó!” címmel.

Az én testem, vagy a te életed?

mrMikortól számít embernek az ember és miért? Az élethez való jog vagy az anya önrendelkezési joga erősebb? Mit lehet tenni egy megfogant, de nem kívánt emberi élettel az emberi méltóság tiszteletben tartásával? Ezekre a kérdésekre is keresi a választ a Mária Rádió kerekasztal-beszélgetése, melynek résztvevői több szempontból közelítik meg ezt az összetett témát. 

Lelki nap nőknek

lelki-nap-noknekA Martineum Felnőttképző Akadémia hívja és várja az érdeklődőket, a „Maradj egyensúlyban! Lelkinap nőknek” elnevezésű programjára, melyet Vincze Mónika szocioterapeuta, mentálhigiénés szakember vezet.

Időpontja: 2022. július 2. szombat, 9-17 óra között.

Vasárnapi gondolatok Húsvét 3. vasárnapja - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

husvet-3-2022„Őt dicséri a mi életünk minden szeretete is, a Szeretetnek, a Báránynak, aki odaadta életét, a Báránynak, aki maga a végtelen Szeretet, aki Isten örök dicsőségében él, a Báránynak áldást és tiszteletet mondunk életünk minden jó tettével, minden szeretettel.
S ha így élünk, ha ott állunk a mennyei sokaság között itt a földön már, ha a Bárányt dicsérjük életünkkel, ha a Szeretetet magasztaljuk szereteteinkkel, akkor ott fogunk állni az Ő színe előtt, és mindörökké kiáltja majd a mi szeretetként átváltozott örök életünk:
Méltó vagy ó Szeretet, Bárány, aki életedet adtad, hogy tied legyen a mi szeretetünk, hogy tied legyen a mi örök dicséretünk, az örök életünk, amelyben mindörökké téged áldunk.”

Időseknek szóló lelkinap

idosek-lelkinapjaA Martineum Felnőttképző Akadémia szeretettel hívja az érdeklődőket „Úton a fénnyel” című időseknek szóló lelkinapjára, melyet Vincze Mónika szocioterapeuta, mentálhigiénés szakember vezet. 

Mónika a Jézus Szíve Társasága által fenntartott Szív Lelkiségi Központ lelkigyakorlatainak állandó kísérője.

A lelkinap időpontja: 2022. július 3. vasárnap, 9-15 óra között.