Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Tájékoztató rendkívüli felvételi eljárásról a Boldog Salkaházi Sára Technikumba

salkaha-zi-po-tfelve-teliA Boldog Salkaházi Sára Technikum a 2022./2023. tanévre vonatkozóan oktatási szakasszisztens és kisgyermekgondozó, -nevelő szakokon hirdet férőhelyet rendkívüli pótfelvételi eljárás keretében 2022. május 09. és július 15. között.

Vasárnapi gondolatok Húsvét 4. vasárnapjára - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

husvet-4-2022„Istenből élünk, és Istenért. Istenből merítjük életünket, és életünket Istenhez visszük, vihetjük is valóban bizalommal, és bátran, hiszen amit viszünk, kedves ajándék lesz Istennek, amit viszünk, az a szeretet lesz, a szeretet, amit a Szeretetből, az Istenből merítettünk.
S ha így követjük a Bárányt, engedelmesen és áldozattal, akkor helyünk lesz abban az Akolban, amely Akol a mi Atyánk Háza.
Akkor ott fogunk állni annak a Trónnak a ragyogásában, amely Trón a Szeretetnek, Istennek örökké tündöklő világossága.
Akkor ott fogunk élni úgy, mint bárányok a Bárány Trónja előtt, hiszen a Bárány vezetett minket, és odavezetett az Élő Víz Forrásához, az Örök Szeretethez, az Istenhez.
Mi belőle éltünk, és életünket odaadtuk az Ő kezébe, ezért részünk van az Ő életében, örök részünk az Ő örökké lobogó szeretetében, ez lesz a mi üdvösségünk.”

Mert hiszünk az ima erejében - Megalakult a Coreth Mária Terézia Imaszövetség Körmenden

imaszovetseg-alapitasa-22022. május 7-én Körmenden megalakult a Coreth Mária Terézia Imaszövetség. Célja nemcsak Boldog Batthyány-Strattmann László felesége tiszteletének terjesztése, hanem imádság a családokért, feleségek és édesanyák lelki támogatása. Várják a jelentkezéseket. Az ünnepi szentmisén a Batthyány-család tagjai is részt vettek. 

Interaktív felvilágosító foglalkozás 10-12 éves lányoknak

ciklus-show-plakat-2022-08-23A „Ciklus-show” a német MFM-Projekt magyarországi adaptációja. A program egy orvostudományi-biológiai alapokon nyugvó, interaktív felvilágosító foglalkozás 10-12 éves lányoknak.

Megáldották a felújított magyarszecsődi templomot

templommegaldas-es-megnyito-24A külső felújítási munkálatok befejezését követően 2022. május 6-án Székely János megyéspüspök megáldotta a magyarszecsődi templomot. 

Vasárnapi Ige - Húsvét 4. vasárnapja

https://www.youtube.com/embed/_AG_aHk1fPc

Coreth Mária Terézia Imaszövetség megalapítása Körmenden május 7-én

corethmtA Szombathelyi Egyházmegye és a körmendi Szent Erzsébet Plébánia mindenkit szeretettel hív május 7-én Körmendre, ahol megalakul az Coreth Mária Terézia Imaszövetség. 

Anyák napi ünnepség a Szepetneki Plébánián

Anyák napja SormásonAnyák napján a Szepetneki Plébániához tartozó településeken sem feledkztek meg az édesanyákról. A szentmiséken egy-egy szál virággal és verssel köszöntötték az édesanyákat, nagymamákat. 

Roma képzőművészek kiállítása Szombathelyen

roma-kepzomuvesze-tarlataRoma képzőművészek szakrális alkotásaiból nyílt tárlat Szombathelyen a Sportházban május 4-én.

Elsőcsütörtöki Szentségimádás Boldog Salkaházi Sára szociális testvér emléknapjára készülve

sara-testver22022. május 5-én, csütörtökön, az esti szentmise után 19:30 órai kezdettel Dr. Székely János megyéspüspök és a szociális testvérek Szentségimádást vezetnek Boldog Salkaházi Sára szűz és vértanú emléknapjára készülve.

Így korcsolyázunk mi – Hogyan válik az egyéni siker közösségi értékké. A Liu testvérek Szombathelyen

kep2022. május 11-én az olimpai bajnok gyorskorcsolyázó testvérpár Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang tart közönségtalálkozót Szombathelyen a Mathias Corvinus Collegium szombathelyi képzési központjában. 

Zarándoklatok Csíksomlyóra és Medjugorje-ba - Jelentkezés

04074-600A Misszió Tours Utazási Iroda szervezésében 2022. június 2-5. között Csíksomlyóba, szeptember 12-16. között Medjugorjeba indulnak zarándokvonatok, lelki vezetéssel. Horvátországba Székely János megyéspüspökkel utazhatnak a hívek. 

Lélekfesztivál – Pünkösdi nagyrendezvényre készülnek Szombathelyen

lelekfesztivalPünkösd alkalmával nagyszabású ifjúsági fesztivált szerveznek Szombathelyen június 3. és 5. között. Tömő Jánostól, a Szombathelyi Egyházmegye ifjúsági pasztorációs munkatársától, a program kezdeményezőjétől érdeklődtünk az esemény részleteiről. (www.magyarkurir.hu)

A Justitia et Pax Europa Bizottság nyilvános ülése Szombathelyen május 13-án

a-beke-az-igazsagossag-gyumolcse-plakatA Justitia et Pax Europa Bizottság 2022. május 13-15. között Szombathelyen tartja találkozóját. Május 13-án nyilvános előadásokkal várják az érdeklődőket a Martineum Felnőttképző Akadémián. További részletek, előadók a plakáton olvashatók, amely letölthető itt. 

Michael Wallace Banach Magyarország új apostoli nunciusa

Michael Wallace BanachFerenc pápa 2022. május 3-án Excellenciás és Főtisztelendő Michael Wallace Banach memphisi címzetes érseket Magyarország apostoli nunciusává nevezte ki.

HEGY Keresztény Gólyatábor Szolnokon 2022. augusztus 8-13. - Információk

Hittel az egyetemen2022-ben Szolnokon rendezik a Hittel az Egyetemen – Keresztény Gólyatábort augusztus 8-13. között. Bővebb információk az esemény honlapján, amely elérhető ide kattintva. 

Tavaszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozó május 21-én

2022-tavaszi-kiemkep-500x500Idén május 21-én tartják a tavaszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozót.  

Szakrális képvilág a roma képzőművészetben - kiállításmegnyitó Szombathelyen

szakralisromakep-20222022. május 4-én  Szakrális képvilág a roma képzőművészetben címmel új tárlat nyílik Szombathelyen az Agora-MSH Galérián. 

Folytatódott a Biblia világa előadássorozat Bagodon

biblia-vilaga32022. április 28-án, csütörtökön este került sor a bagodi bibliaismereti előadássorozat következő epizódjára a katolikus  templomban.

Orgona ága...

anyak-napja"Orgona ága , barackfa virága , öltözzetek új ruhába, Anyák napja hajnalára illatosan!" -éneklik az óvodás és kisiskolás  gyermekek manapság is május első vasárnapján. Magyarországon 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ilyen ünnepet, a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva. A hagyárosböröndi templomban is ez év május elsején,vasárnap  délelőtt szentmise keretében került sor az édesanyák és nagymamák ünnepélyes köszöntésére.