Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Tegyük a jót, mutassuk ki a szeretetünket minden nap - Úrnapi körmenet Böjte Csaba testvér vezetésével

urnapja-koszegenBöjte Csaba atya volt a főcelebránsa az úrnapi szentmisének a kőszegi Jézus Szíve templomban.

Papi lelkigyakorlat az egyházmegyében

Papi lelkigyakorlatPüspöki szentmisében hívták a Szentlelket egyházmegyénk papjai az idei Papi lelkigyakorlat kezdetén, 2022. június 20-án a szombathelyi Kálvária templomban. 

Brenner József vasmisés atya volt Maria Roggendorf kegyhely bencés bazilikájában tartott júniusi zarándoklat lelki vezetője

zarándoklat2022. június 13-án Brenner József atya lelki vezetésével tartotta június havi zarándoklatát a Maria Roggendorf-i kegyhely. 

Egy különleges tábor - Újra kinyitott a karitász nardai tábora

karitasz-tabor-narda-58A nyár csalhatatlan jele, hogy a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nardai tábora is megnyitotta kapuit. A hagyományos tábornyitó szentmisét június 21-én tartották. 

Martinus Orgonafesztivál Szombathelyen

martinus-exclusive-2022-junius-a3-webA nyári időszakban sem maradunk orgonakoncertek nélkül. Lakner-Bognár András egyházmegyei zeneigazgató szervezésében június 21-én indul a Martinus Orgonafesztivál a Székesegyházban. A program megtekinthető a plakáton, ami letölthető itt. 

Azt tegyétek másokkal, amit szeretnétek, hogy veletek tegyenek - Közszolgálatban dolgozókért ajánlottak szentmisét Szombathelyen

kozszolgalati-szentmise-262022. június 21-én a közszolgálatban dolgozókért ajánlották a reggeli szentmisét a szombathelyi Székesegyházban. 

Akit megérintett és egészen betöltött az Isten szeretete - Pappá szentelésének 65 éves évfordulóját ünnepelte Brenner József atya

brenner-jozsef-atya-vasmiseje-69Pappá szentelésének 65 éves évfordulója alkalmából hálaadó szentmisét mutatott be a Székesegyházban Brenner József nagyprépost június 19-én. 

Brenner József atya vasmiséje - Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde

Vasmise2022. június 19-én adott hálát pappá szentelésének 65 éves jubileuma alkalmából Brenner József atya a Székesegyházban. Dr. Székely János megyéspüspök mondott szentbeszédet, melyet visszahallgathatnak az alábbi linken, ide kattintva. 

Isten vágyott az emberrel való találkozásra - Úrnapja Szombathelyen

urnapja-160Úrnapja délelőtt a szombathelyi Székesegyházban gyűltek össze a városi plébániák hívei, hogy Székely János megyéspüspökkel együtt ünnepeljék Krisztus Szent Testét és Szent Vérét. 

Úrnapja - Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde

ÚrnapjaDr. Székely János megyéspüspök Úrnapján mondott szentbeszéde visszahallgatható az alábbi linken, ide kattintva.

Szent Antal ünnepe a szombathelyi ferenceseknél

szent-antal-unnepe-3Június 13-án ünnepeljük Páduai Szent Antalt, akinek sokat köszönhetnek a múlt és jelen kor hívei, felnőttek és gyermekek egyaránt. A szombathelyi ferences közösség ezen a napon Fekete Szabolcs Benedek segédpüspökkel együtt emlékezett a nagyszerű szentre, és az ő Krisztus-követő életére. 

Brenner József atya vasmiséje - ÉLŐ közvetítés

brenner-jozsef2022. június 19-én vasárnap, délután 5 órakor mutat be Brenner József atya hálaadó vasmisét a szombathelyi Székesegyházban.

A hűség ünnepe - A jubiláns házaspárokat köszöntötték Szombathelyen

jubilans-hazasparok-talalkozoja-szombathelyen-323Közel 400 házaspár vett részt a jubiláns házaspároknak szervezett találkozón a szombathelyi Székesegyházban 2022. június 18-án.

Úrnapja - ÉLŐ közevetítés a szombathelyi Székesegyházból

urnapjaÚrnapján, 2022. június 19-én vasárnap, 9 órai kezdettel ünnepéyles püspöki szentmisét közvetítünk a szombathelyi Székesegyházból

A család szeretetének és szépségének ünnepe – Jövő héten rendezik meg a Családok Világtalálkozóját

Családok VilágkongresszusaJúnius 22–26. között Róma városa ad otthont a Családok Világtalálkozójának, amelyet utoljára 2018-ban rendeztek meg Dublinban. A mostani világesemény különlegessége, hogy a római központi rendezvénnyel párhuzamosan a világ számos katolikus egyházmegyéjében szerveznek családtalálkozót, Ferenc pápa kérésének megfelelően.

Ez az a Nap! - Különvonat Szombathelyről

plakat-fekvo-vonatosIngyenes különvonat indul 2022. július 23-án az Ez az a Nap! rendezvényre a Puskás Stadionba. Részletek a www.ezazanap.hu/utazas oldalon. 

Kapcsolódjunk be online a világméretű Szentségimádásba

oltariszentseg-kiskep„Az én békémet adom nektek” – Tizedszer is világméretű szentségimádás!
Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és az Országos Lelkipásztori Intézet közös imára hívja a világot június 18-án, úrnapja előtti szombaton, immár tizedik alkalommal. A 2021-es budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészülete során hagyománnyá vált sorozat folytatódik!

Jubiláns házasok szentmiséje - ÉLŐ közvetítés

jegyguru2022. június 18-án szombaton, 10 órai kezdettel ünnepélyes szentmise keretében újíthatják meg esküjüket az idén jubiláló házaspárok.

Gondolatok Úrnapjára - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

urnapja-2022Június 19-e Krisztus Szent Testének és Szent Vérének ünnepe hazánkban. Úrnapjának ünnepén dr. Takács Gyula atya, csörötneki plébános gondolatait ajánljuk olvasóink figyelmébe. 

Vasárnapi Ige - Úrnapja

https://www.youtube.com/embed/0esqse47CEM