Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szabó Alajos verbita szerzetes vasmiséjét ünnepelték Kőszegszerdahelyen

lojzi-2022-06-2Szabó Alajos SVD a kőszegszerdahelyi Mindenszentek-templomban mutatta be vasmiséjét. A jubileumi hálaadó szentmisén részt vettek az Isteni Ige Társasága magyarországi rendtartományának tagjai. Juhos Ferenc SVD mondott szentbeszédet mint rendtárs és honfitárs, Tete Remis SVD tartományfőnök pedig méltatta „Lojzi” atya életútját és köszöntötte őt.

Gondolatok Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepén dr. Takács Gyula atyától

Máriaújfalu_Szent Péter és Szent Pál apostolok-templomJúnius 29-én ünnepli egyházunk Szent Péter és Szent Pál apostolokat. Dr. Takács Gyula csörtöneki plébános gondolatait olsztjuk meg olvasóinkkal e jeles ünnepen. 

A Ferences Család Királynője ikon Szombathelyen július 11-19. között

ferences-csalad-kiralynoje-ikon-programok2022. július 11-19. között Szombathelyen, a Szent Erzsébet-templomban lesz látható  a Ferences Család Királynője ikon, mely Szent Ferenc, Szent Klára és Szent Erzsébet ereklyéit is magába foglalja. E három szent a Szeráfi Rend három ágának védőszentje. Az ikon 2018-ban Litvániából indult, és végigjárja Európa ferences közösségeit. A részletes program letölthető itt. 

Szent Péter és Pál apostolok ünnepe Szentgotthárdon június 28-29-én

1A szentgotthárdi Nagyboldogasszony Plébánia mindenkit szeretettel hív június 28-29-én Szent Péter és Szent Pál apsotolok ünnepénszervezett programjaira. A plakát letölthető itt. 

Búcsú Zalaegerszeg Kertvárosban

dsc-8889A zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve plébánia 2022. június 25-én szombaton ünnepelte templomuk búcsúnapját. A szentmise főcelebránsa Dr. Kürnyek Róbert pasztorális helynök volt.

Dr. Gyürki László atya vasmiséje Körmenden

dsc-9040Örömünnepre gyűltek össze Körmenden a Szent Erzsébet templomban a hívek és az egyházmegye papjai valamint Dr. Székely János püspök úr, Dr. Gyürki László pápai prelátus, kanonok, a plébánia egykori plébánosa 2022. Június 26-án vasárnap mutatta be vasmiséjét.

Gondolatok Évközi 13. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atyától

evkozi13-2022„Maga a Szeretet szólít bennünket, a végtelen, az Örök Szeretet, az Isten, és önmagához hív minket.
Hozzá pedig azon az úton megyünk, amely út is az Ő ragyogása, a Szeretet kisugárzása.
A szeretet mindennapos áldozatainak, adakozásainak útján megyünk a végtelen Szeretethez, Istenhez, aki hív önmagához bennünket, és részesít is minket abban az örök, végtelen szabadságban, amely szabadság a mi örök üdvösségünk.
Istenhez, a Szeretethez érkezünk el, és Benne végtelen szabadok leszünk mindörökre.”

Szentségimádás pap- és diakónusszentelés előestején

dsc-84312022. június 24-én, pénteken a pap- és diakónusszentelés előestéjén, Szentségimádásra gyűltek össze az egyházmegye kispapjai, hozzátartozóik, Dr. Székely János megyéspüspök, Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök, Császár István általános helynök és más lelkiatyák imáival kísérve, hogy Rácz Ágoston diakónus, Bodorkós Áron, Kichnopf Gergely, Szántó Adrián és Vígh Balázs Zsolt leendő diákónusok, az Oltáriszentségben jelenlévő Úr elé hozzák imáikat.

A papság szíve a szeretet - Pap-és diakónusszentelés a Székesegyházban

papszenteles-192022. június 25-én Rácz Ágostont áldozópappá, Bodorkós Áron, Kirchknopf Gergely, Szántó Adrián és Vigh Balázs papnövendékeket pedig diakónussá szentelte a szombathelyi Székesegyházban dr. Székely János megyéspüspök, akinek szentbeszédét meghallgathatják ide kattintva. A szentmise visszanézhető egyházmegyénk Youtube csatornáján, ide kattintva. 

Pap- és diakónusszentelés a Székesegyházban - ÉLŐ közvetítés

szekes2022. június 25-én pap- és diakónusszentelés lesz a szombathelyi Székesegyházban.

Szentségimádás pap- és diakónuszentelés előestjén

szekesÉLŐ közvetítés a Szentségimádásról!

Gondolatok Jézus Szíve ünnepére - Dr. Takács Gyula atyától

jezus-szent-szive-2022„Íme kedves hívek, Jézus Szívét ünnepelni az Égre kell felnézni.
Látni kell Isten benső, titokzatos szeretetét, mert Jézus Szíve mennyei Szív.
És Jézus Szívét megérteni, a bűn sötétjébe kell beletekinteni, mert Jézus Szíve a kereszten ebben a sötétben felragyogott Világosság.
Ezzel a sötéttel, az ember bűnével érezett együtt Ő, és ezt vette Ő magára.
Amikor Jézus Szívét ünnepeljük, járuljunk a Kereszt elé, mert Jézus Szíve a Kereszt Szíve.
S amikor a Kereszt előtt állunk, emeljük föl tekintetünket az Égre, szemléljük Isten Örök Szeretetét, mert Jézus Szíve mennyei Szív.
És amikor a Kereszt előtt állunk, akkor tekintsünk bele abba a sötét tengerbe, ami a világ bűne, mert Jézus Szíve bennünket szerető Szív.”

Vasárnapi Ige - Évközi 13. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/gVwp1MeQlHM

„Maradj egyensúlyban! Lelkinap nőknek” - Július 3-án és 4-én

lelki-nap-noknek-julius-4A Martineum Felnőttképző Akadémia július 3-án és július 4-én „Maradj egyensúlyban! Lelkinap nőknek” címmel szervez programot. A részleteket közöljük. 

Jegyesek és gyermeket várók szentmiséje július 2-án a Székesegyházban

plakatSzeretettel hívja a jegyeseket és gyermeket várókat a Szombathelyi Egyházmegye július 2-án 19 órakor a Székesegyházban tartandó szentmisére, akik a szertartás végén külön áldásban is részesülnek. 

Hitoktatók Te Deum szentmiséje és az egyházmegyei hittanverseny díjátadója

dsc-7337Év végi hálaadó szentmisére, Te Deum-ra gyűltek össze a Szombathelyi Egyházmegye hitoktatói 2022. június 17-én, pénteken délelőtt Zalaegerszegen a Mindszenty József Általános Iskola és Gimnázium kápolnájában.

„AJÁNDÉK VAGY NEKEM!” - Pályázati kiírás nagyszülőknek és unokáknak

palyazati-kiirasA Szombathelyi Egyházmegye Pasztorális Irodája pályázatot hirdet az egyházmegye területén élő nagyszülőknek és unokáknak „Ajándék vagy nekem!” címmel.

A családok védelmében - Szombathelyen is vetítik a Váratlan élet című filmet

varatlan-elet-plakat-szombathelyi-vetitesA Családok X. Világtalálkozójához kapcsolódóan, az MKPK nyári rendes ülésén hozott döntésének megfelelően 2022. június 24-én, pénteken valamennyi egyházmegyében levetítik a Váratlan élet című filmet. A  püspökök az élet védelmére kívánják felhívni a figyelmet a kezdeményezéssel. Szombathelyen a ferences templomban tekinthetik meg a filmet az érdeklődők. 

Piknik a Szent Márton úton július 4-én

piknik-a-szent-marton-utonA Szent Márton Európai Kulturális Útvonal Magyarországi Tanácsa mindenkit szeretettel hív 2022. július 4-én, Szent Márton püspökké szentelésének emlékére rendezett túrára Szombathelyről a lukácsházi Csömötei-hegyre. Részletek a plakáton, ami letölthető itt. 

Családok Világtalálkozója - Imádság a családokért

imaJúnius 22–26. között Róma városa ad otthont a Családok Világtalálkozójának, amelyet utoljára 2018-ban rendeztek meg Dublinban. Az eseményre készült imát közüljük és bátorítunk mindenkit, hogy családjaikkal mindennap mondják el közösen az imádságot.