Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szentségimádás pap- és diakónusszentelés előestején

dsc-84312022. június 24-én, pénteken a pap- és diakónusszentelés előestéjén, Szentségimádásra gyűltek össze az egyházmegye kispapjai, hozzátartozóik, Dr. Székely János megyéspüspök, Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök, Császár István általános helynök és más lelkiatyák imáival kísérve, hogy Rácz Ágoston diakónus, Bodorkós Áron, Kichnopf Gergely, Szántó Adrián és Vígh Balázs Zsolt leendő diákónusok, az Oltáriszentségben jelenlévő Úr elé hozzák imáikat.

A papság szíve a szeretet - Pap-és diakónusszentelés a Székesegyházban

papszenteles-192022. június 25-én Rácz Ágostont áldozópappá, Bodorkós Áron, Kirchknopf Gergely, Szántó Adrián és Vigh Balázs papnövendékeket pedig diakónussá szentelte a szombathelyi Székesegyházban dr. Székely János megyéspüspök, akinek szentbeszédét meghallgathatják ide kattintva. A szentmise visszanézhető egyházmegyénk Youtube csatornáján, ide kattintva. 

Pap- és diakónusszentelés a Székesegyházban - ÉLŐ közvetítés

szekes2022. június 25-én pap- és diakónusszentelés lesz a szombathelyi Székesegyházban.

Szentségimádás pap- és diakónuszentelés előestjén

szekesÉLŐ közvetítés a Szentségimádásról!

Gondolatok Jézus Szíve ünnepére - Dr. Takács Gyula atyától

jezus-szent-szive-2022„Íme kedves hívek, Jézus Szívét ünnepelni az Égre kell felnézni.
Látni kell Isten benső, titokzatos szeretetét, mert Jézus Szíve mennyei Szív.
És Jézus Szívét megérteni, a bűn sötétjébe kell beletekinteni, mert Jézus Szíve a kereszten ebben a sötétben felragyogott Világosság.
Ezzel a sötéttel, az ember bűnével érezett együtt Ő, és ezt vette Ő magára.
Amikor Jézus Szívét ünnepeljük, járuljunk a Kereszt elé, mert Jézus Szíve a Kereszt Szíve.
S amikor a Kereszt előtt állunk, emeljük föl tekintetünket az Égre, szemléljük Isten Örök Szeretetét, mert Jézus Szíve mennyei Szív.
És amikor a Kereszt előtt állunk, akkor tekintsünk bele abba a sötét tengerbe, ami a világ bűne, mert Jézus Szíve bennünket szerető Szív.”

Vasárnapi Ige - Évközi 13. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/gVwp1MeQlHM

„Maradj egyensúlyban! Lelkinap nőknek” - Július 3-án és 4-én

lelki-nap-noknek-julius-4A Martineum Felnőttképző Akadémia július 3-án és július 4-én „Maradj egyensúlyban! Lelkinap nőknek” címmel szervez programot. A részleteket közöljük. 

Jegyesek és gyermeket várók szentmiséje július 2-án a Székesegyházban

plakatSzeretettel hívja a jegyeseket és gyermeket várókat a Szombathelyi Egyházmegye július 2-án 19 órakor a Székesegyházban tartandó szentmisére, akik a szertartás végén külön áldásban is részesülnek. 

Hitoktatók Te Deum szentmiséje és az egyházmegyei hittanverseny díjátadója

dsc-7337Év végi hálaadó szentmisére, Te Deum-ra gyűltek össze a Szombathelyi Egyházmegye hitoktatói 2022. június 17-én, pénteken délelőtt Zalaegerszegen a Mindszenty József Általános Iskola és Gimnázium kápolnájában.

„AJÁNDÉK VAGY NEKEM!” - Pályázati kiírás nagyszülőknek és unokáknak

palyazati-kiirasA Szombathelyi Egyházmegye Pasztorális Irodája pályázatot hirdet az egyházmegye területén élő nagyszülőknek és unokáknak „Ajándék vagy nekem!” címmel.

A családok védelmében - Szombathelyen is vetítik a Váratlan élet című filmet

varatlan-elet-plakat-szombathelyi-vetitesA Családok X. Világtalálkozójához kapcsolódóan, az MKPK nyári rendes ülésén hozott döntésének megfelelően 2022. június 24-én, pénteken valamennyi egyházmegyében levetítik a Váratlan élet című filmet. A  püspökök az élet védelmére kívánják felhívni a figyelmet a kezdeményezéssel. Szombathelyen a ferences templomban tekinthetik meg a filmet az érdeklődők. 

Piknik a Szent Márton úton július 4-én

piknik-a-szent-marton-utonA Szent Márton Európai Kulturális Útvonal Magyarországi Tanácsa mindenkit szeretettel hív 2022. július 4-én, Szent Márton püspökké szentelésének emlékére rendezett túrára Szombathelyről a lukácsházi Csömötei-hegyre. Részletek a plakáton, ami letölthető itt. 

Családok Világtalálkozója - Imádság a családokért

imaJúnius 22–26. között Róma városa ad otthont a Családok Világtalálkozójának, amelyet utoljára 2018-ban rendeztek meg Dublinban. Az eseményre készült imát közüljük és bátorítunk mindenkit, hogy családjaikkal mindennap mondják el közösen az imádságot.

Tegyük a jót, mutassuk ki a szeretetünket minden nap - Úrnapi körmenet Böjte Csaba testvér vezetésével

urnapja-koszegenBöjte Csaba atya volt a főcelebránsa az úrnapi szentmisének a kőszegi Jézus Szíve templomban.

Papi lelkigyakorlat az egyházmegyében

Papi lelkigyakorlatPüspöki szentmisében hívták a Szentlelket egyházmegyénk papjai az idei Papi lelkigyakorlat kezdetén, 2022. június 20-án a szombathelyi Kálvária templomban. 

Brenner József vasmisés atya volt Maria Roggendorf kegyhely bencés bazilikájában tartott júniusi zarándoklat lelki vezetője

zarándoklat2022. június 13-án Brenner József atya lelki vezetésével tartotta június havi zarándoklatát a Maria Roggendorf-i kegyhely. 

Egy különleges tábor - Újra kinyitott a karitász nardai tábora

karitasz-tabor-narda-58A nyár csalhatatlan jele, hogy a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nardai tábora is megnyitotta kapuit. A hagyományos tábornyitó szentmisét június 21-én tartották. 

Martinus Orgonafesztivál Szombathelyen

martinus-exclusive-2022-junius-a3-webA nyári időszakban sem maradunk orgonakoncertek nélkül. Lakner-Bognár András egyházmegyei zeneigazgató szervezésében június 21-én indul a Martinus Orgonafesztivál a Székesegyházban. A program megtekinthető a plakáton, ami letölthető itt. 

Azt tegyétek másokkal, amit szeretnétek, hogy veletek tegyenek - Közszolgálatban dolgozókért ajánlottak szentmisét Szombathelyen

kozszolgalati-szentmise-262022. június 21-én a közszolgálatban dolgozókért ajánlották a reggeli szentmisét a szombathelyi Székesegyházban. 

Akit megérintett és egészen betöltött az Isten szeretete - Pappá szentelésének 65 éves évfordulóját ünnepelte Brenner József atya

brenner-jozsef-atya-vasmiseje-69Pappá szentelésének 65 éves évfordulója alkalmából hálaadó szentmisét mutatott be a Székesegyházban Brenner József nagyprépost június 19-én.