Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Mi vár ránk halálunk után? - Online előadás április 26-án

nehez-kerdesek-plakatok-2023-i-onlineFolytatódik Nehéz kérdések-világos válaszok című online előadássorozatunk. Április 26-án Kiss László atyát hallhatjuk arról mi vár ránk a halálunk után.

Oktatókat keres a Boldog Salkaházi Sára Technikum

oktatokat-keresunk-32023 szeptemberétől induló, új osztályok tanulóinak oktatásához, a tantestület bővítéséhez kollégákat keres közismereti és szakmai tárgyak oktatásához a Boldog Salkaházi Sára Technikum Szombathelyen. Jelentkezés önéletrajzzal az alábbi e-mail címre:

„Ciklus-show” a Martineumban június 29-én és augusztus 30-án

ciklus-show-plakat-2023-nyaranInteraktív felvilágosító foglalkozás szerveznek 10-12 éves lányoknak a Martineum Felnőttképző Akadémián 2023. június 29-én és augusztus 30-án.

Gondolatok Húsvét 3. vasárnapjára - Dr. Takács Gyula atyától

husvet-3-2023„Az emmauszi út boldog út, a hit útja, és a remény ösvénye.
És mindez, igen, ez az út Hozzá vezet, az Otthonhoz, ahol Ő kezébe veszi a Kenyeret, és önmagát nyújtja neked a Szeretet, Ő az Étel.
És megnyitja szemeidet, és mindörökké látni fogod Őt. Csak nézed, csak szemléled.
Ó, milyen boldogok, akikhez odaszegődtél az úton!
Ó, milyen boldogok, akik Tebenned sírtak!
Ó, milyen boldogok, akik Tebenned könnyeztek, akik Téged éheztek!
Ó, milyen boldogok, hiszen Te letörölted könnyeiket, és Te jóllakattad őket!
Te kificamított térdeiket kiegyenesítetted, és enyhítetted sebeik égő fájdalmát.
Te velük voltál minden nap, és velük maradtál, ha este lett, ők meg Tebenned élnek mindörökké.”

Ó, milyen boldogok, akik látnak Téged, akik megérkeztek!

Ó, milyen boldogok, akik Tebenned mentek! Hiszen Te őket önmagadhoz vitted.

Pedagógusok nyári lelkigyakorlata június 26-28. - Információk

Martineum Felnőttképző Akadémia2023. június 26-28. között ismét megrendezésre kerül a Martineum Felnőttképző Akadémián a pedagógusok lelkigyakorlata, melyet Sárai-Szabó Kelemen győri bencés atya vezet. 

Szentek földjén hittanverseny elődöntő Szombathelyen és Zalaegerszegen

1352023. április 15-én, szombaton került sor a 2022-2023-as tanév egyházmegyei hittanversenyének szombathelyi és zalaegerszegi elődöntőjére, melyen a 4-5. osztályosok csapatai mérhették össze tudásukat.

Legyetek szeretettel! - Április 24-étől vetíti a Hír Tv a Brenner Jánosról szóló filmet

boldog-brenner-janos-2Április 24-től mutatják be a Legyetek szeretettel című, Brenner János életét feldolgozó filmsorozatot a Hír TV csatornáján.

Nyílt nap a Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjában

bjhf2A Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja, 2023. április 27-én, csütörtökön, 9.00 órai kezdettel nyílt napot tart. 

A kereszténység és az iszlám - Márfi Gyula előadása Szombathelyen április 26-án

meghivo-a-keresztenyseg-es-az-iszlam-2023-04-26A KÉSZ Szombathelyi Csoportja szeretettel hívja és várja az érdeklődőket Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek előadására 2023. április 26-án, szerdán 17 órától az Eölbey-házba. A meghívó letölthető itt. 

 

Szentek nyomában - ifjúsági gyalogos zarándoklat egy résztvevő szemével

szentek-nyomaban-76-of-84Március 31.-április 1. között egy csapat fiatal kelt útra dr. Székely János megyéspüspökkel, hogy egyházmegyénk szentjeinek nyomába lépve életre szóló élményeket szerezzenek és megpróbálják megérteni példaképeink Krisztus szeretetét. Erről a tanulságos két napról személyes hangvételű beszámolót olvashatnak. 

Mária kurzus Zalaegerszegen április 28.-május 1. között

maria-kurzus-plakat-szhelyA Szent András Evangelizációs Iskola szeretettel hívja az érdeklődőket Mária kurzusra Zalaegerszegre. Jelentkezési határidő: 2023. április 21. A rendezvény plakátja a szükséges információkkal letölthető itt. 

Ahány gyermek, annyi ADHD – A Bethesda Gyermekkórház ADHD Centrumának munkatársai látogattak el Szombathelyre

5f411d5c795d43dc92b0aec5ea6a8f09ADHD-val élni és élni hagyni címmel rendeztek csütörtökön előadást és fórumot a Martineum Felnőttképző Akadémián. A Bethesda Gyermekkórház ADHD Centrumának munkatársai látogattak el Szombathelyre. (www.vaol.hu)

Istenről és a világról - Kürnyek Róbert előadásával zárul az előadássorozat

istenrol-es-a-vilagrol-kurnyek-robert-atya-eloadasa-2-of-26Dr. Kürnyek Róbert atya liturgikai előadásával zárul az Istenről és a világról című előadássorozatunk. Róbert atyát április 17-én hétfőn Zalaegerszegen hallgathatták meg az érdeklődők, ma, április 18-án este 18 órától pedig Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián tartja meg előadását. Mindenkit várunk!

Gondolatok az Isteni Irgalmasság vasárnapjára - Dr. Takács Gyula atyától

husvet-2-irgalmassag-2023„Életünk minden percében mindig az Irgalom folyamában élünk, mindig húsvét ajándéka vesz körül minket, a szelíd ragyogás. És így, ezzel a köszöntéssel fogad bennünket Krisztus azon az alkonyon, amikor életünk estéjéhez elérkezünk, hogy színről színre Jézus elé lépjünk: Békesség nektek! Jöjjetek hozzám, és én megnyugtatlak titeket. Ezzel a köszöntéssel fog hívni magához, az irgalommal. És mindörökké, valóban mindörökké áldani fogjuk az Ő irgalmát. Mindörökké ott állunk az Ő szelíd ragyogásában a Trónnál, és szüntelen kiáltjuk: Üdv, ó Irgalom Istene, Krisztus, üdvözítő Bárány.”

Székely János megyéspüspök előadása Körmenden április 18-án

coreth-maria-eloadas-2023-04-18-eloadas-1Coreth Mária Terézia, az aranyszívű feleség címmel tart előadást április 18-án, kedden 18 órakor dr. Székely János megyéspüspök Körmenden. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Körmendi Csoportja mindenkit szeretettel hív a Batthyány Örökségközpont és Színház aulájába. A meghívó letölthető itt. 

Istenről és a világról - Kürnyek Róbert atya előadása Zalaegerszegen és Szombathelyen

istenrol-es-vilagrol-plakat-2023-iÁprilis 17-én Zalaegerszegen, április 18-án Szombathelyen lesz hallható dr. Kürnyek Róbert atya liturgikus előadásának 2. része, az Istenről és a világról teológiai előadássorozat részeként. 

Áldott légy! - Teremtésvédelmi kertet avattak Egyházashetyén

teremtesvedelmi-kert-egyhazashetyen-45-of-66Teremtésvédelmi kertet avattak Egyházashetyén. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitászon belül működő Szent Jakab Szociális Központ kertjébe őshonos magyar fafajtákat és bokrokat ültettek. A kezdeményezés célja, hogy a természet védelmére és szeretetére felhívja a figyelmet, kiemelve a kereszténység egyik alapelvét, mely szerint a világ Isten alkotása.

Ferenc pápa szentmiséjének közvetítése

ferenc-papa-budapestA Szentatya szentmiséjét közvetítjük 2023. április 30-án, vasárnap 9:30-tól a szombathelyi Székesegyházban!