Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Imádkozzunk, hogy gyümölcsöt hozzon ez a sok ajándék! – Székely János megyéspüspök a pápalátogatásról

ferenc-papaDr. Székely János megyéspüspök atya a Mária Rádió számára adott interjút, amelyben megosztotta gondolatait Ferenc pápa magyarországi látogatásáról. 

Festék Martos Levente Balázs püspök atyával május 12-én

plakat-2023-majus-ferences-estekA szombathelyi ferences közösség szeretettel hív mindenkit május 12-én a Ferences Esték következő előadására. Este 6 órától Martos Levente Balázs esztergomi segédpüspök lesz a vendég. A meghívó letölthető itt. 

Vasárnapi Ige - Húsvét 5. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/kefv9_oqmlM

Segíteni a rászorulókat - Zajki, letenyei hívekkel találkozott Székely János megyéspüspök

Találkozó Letenyén2023. május 3-án a Letenyei Plébániához tartozó településeken járt Székely János megyéspüspök. Találkozott a Máltai Szeretetszolgálat által segített gyerekekkel Zajkon, szobrot avatott, családokat áldott meg, szentmisét mutatott be a Szentháromság-templomban Letenyén. 

Egyházközségi Majális Pákán

Pákai majálisImmár második alkalommal szervezte meg a pákai plébánia képviselő testülete a színes programokkal gazdag délutánt az itt élő családoknak.

Így láttam a Szentatyát ... élmények, beszámolók a pápalátogatásról

ferenc-papaEgyházmegyénk hívei és papjai közül is többen részt vettek a Szentatya magyarországi útjának egyes programjain. Többen élményeiket is megosztották velünk. Ezekből válogatunk. 

Könyvbemutató május 8-án az Egyházmegyei Levéltárban

2023-05-08-konyvbemutatoA Szombathelyi Egyházmegye és a Szombathelyi Egyházmegyei Levéltár mindenkit szeretettel hív a május 8-án, hétfőn, 16 órakor megrendezésre kerülő könyvbemutatójára. A meghívó letölthető itt.

Elsőcsütörtöki szentségimádás Szombathelyen a Székesegyházban

plakat-23majA Szombathelyi Egyházmegye mindenkit szeretettel hív május 4-én a 19 órai püspöki szentmise utáni elsőcsütörtöki szentségimádásra a Székesegyházba.

Ferenc pápa Magyarországon - Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök gondolatai

fekete-szabolcs-benedek-segedpp-2022Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök interjút adott a Mária Rádió Savaria munkatársainak, amelyben Ferenc pápa magyarországi látogatásáról mondta el gondolatait, amelyet meghallgathatnak itt. 

Nyílt nap a BJHF Szombathelyi Képzési Központjában

4Nyílt nap volt a BJHF Szombathelyi Képzési Központjában 2023. április 27-én délelőtt.

Megáldották a kemeneshőgyészi óvoda felújított játszóterét

óvodakert avató2023. április 26-án megáldotta Székely János megyéspüspök a kemeneshőgyészi Gyermek Jézus Katolikus Óvoda felújított kertjét. A munkálatokra közel 6 millió forintot fordítottak. 

Ferenc pápa Magyarországon - Dr. Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek gondolatai

860281-ferenc-papaFerenc pápa magyarországi látogatásával kapcsolatban dr. Márfi Gyula nyugalmazott veszrpémi érsek osztotta meg gondolatait a Mária Rádió Savarianak. Meghallgathatják ide kattintva. 

Ferenc pápa Magyarországon - Dr. Székely János megyéspüspök gondolatai

860281-ferenc-papaDr. Székely János megyéspüspök interjút adott a Mária Rádió Savaria munkatársainak, amelyben Ferenc pápa magyarországi látogatásáról mondta el gondolatait, amelyet meghallgathatnak ide kattintva. 

Találkozó Székely János megyéspüspökkel Letenyén

image006Dr. Székely János megyéspüspök szeretettel hívja a roma lakosságot találkozóra Letenyén 2023. május 3-án, szerdán. 

Férfiak lelkigyakorlata a Martineumban

Férfiak lekigyakorlataA Szent Márton Társaság Támogatásáért Alapítvány és a Martineum Felnőttképző Akadémia közös szervezésében került sor a férfiaknak szóló lelkigyakorlatra 2023. március 24-26. között. 

Búzaszentelés Bucsuban

Búzaszentelés2023. április 22-én, az bucsui egyházközség a falu határában tartotta meg a búzaszentelés szertartását.

Istenről és a világról - Dr. Kürnyek Róbert atya előadása megtekinthető honlapunkon

istenrol-es-a-vilagrol-kurnyek-robert-atya-eloadasa-2-of-26Dr. Kürnyek Róbert liturgikus előadásával zárult az Istenről és a világról című előadássorozatunk II. féléve. Róbert atya előadását megtekinthetik egyházmegyénk Youtube csatornáján ide kattintva.  

Jubiláns házasok találkozója - Információk és jelentkezés

65099203-2286445154952567-7597782784253362176-nIdén is közös ünneplésre hívja a házassági évfordulójukat ünneplőket a Szombathelyi Egyházmegye. 

A Szentlélek éltető erejét adja ma is - Lélek fesztivál Szombathelyen május 19-20-án

Lélek Fesztivál Szombathelyen2023. május 19-20-án újra megrendezésre kerül a Lélek fesztivál Szombathelyen. A programról, valamint a pápalátogatásról és az állandó diakónusok szenteléséről is szó esett a Szombathelyi Egyházmegye árpilis 24-i sajtótájékoztatóján. 

Utolsó helyek a római egyházmegyei zarándoklatra - 2023. május 15-19.

rómaA Szombathelyi Egyházmegye és a Misszió Tours által szervezett egyházmegyei zarándoklatra még néhány szabad hely van. Információk és jeletkezés: www.missziotours.hu.