Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Közi Horváth József: Triptichon, kötetbemutató a Mindszentyneumban

konyvbemutatoA zalaegerszegi Mindszentyneum Múzeum tisztelettel hív mindenkit Közi Horváth József: Triptichon, a XX. század kiemelkedő főpapjai című díszdobozos kötet bemutatójára 2023. szeptember 23-án 15 órára a Mindszentyneumba. A meghívó letölthető itt.

Mária Kongresszus Zalaegerszegen - Visszanézhetők a szentmisék, előadások

maria-kongresszus-2023Szeptember 8-9-én rendezték a Mária Kongresszust Zalaegerszegen. A szentmisék és előadások visszanézhetők egyházmegyénk honlapján.

Várunk mindenkit az egyházmegyei zarándoklatra szeptember 23-án - Székely János megyéspüspök buzdítása

egym-zarandoklat-plakat-onlineSzeptember 23-án szervezi a Szombathelyi Egyházmegye zarándoklatát Körmenden. Dr. Székely János megyéspüspök invitálja a híveket. 

Három hétvége elvált, egyedülálló szülőknek

ave-hetvegeAz Emmánuel Közösség szeretettel várja az elvált, egyedülálló szülőket közös hétvégére Budapesten. A szórólap letölthető itt. 

Már a nyomdában egyházmegyénk új kalendáriuma

egyhazmegyei-kalendarium-cimlapMár a nyomdai munkálatoknál tart egyházmegyénk kalendáriumának megjelentetése. 

Szentmise a "Kalapos-kútnál" Sitkén szeptember 24-én

received-355518226898615Sitke Község Önkormányzata, a Gércei Római Katolikus Plébánia, a Szent György Lovagrend szeretettel hív mindenkit szeptember 24-én a Kissitkei Ideiglenes Hadifogolytábor Emlékhelyen tartandó szentmisére. A meghívó letölthető itt. 

Keresztény szexuális nevelés tréning a Martineumban szeptember 23-án

treningplakat2Keresztény szexuális nevelés tréninget szervez a Martineum Felnőttképző Akadémia Szombathelyen szeptember 23-án. A részvételi feltételekt közöljük. A plakát letölthető itt. 

Jótékonysági White Party a Püspökvár udvarán

whiteA szombathelyi székhelyű Női Vállalkozói Klub Egyesület idén immár ötödik alkalommal rendezte meg a WHITE Party Jótékonysági estet, melyre 2023. szeptember 3-án vasárnap délután került sor Szombathelyen, a Püspöki palota kertjében.

Kisboldogasszony ünnepén Kiscelli nagybúcsú

0016Szombat vigiliájától vasárnap délutánig tartott a Kisboldogasszony nagybúcsú Celdömölkön.

Gondolatok Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepére - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

szent-kereszt-2023„A kereszt az ég ajtója, és mindenütt jelen van, mindenütt nyitott. A kereszt az ég ablaka, és a kereszten át a kegyelem örökkévaló fénye sugárzik a lelkünkre.
S amikor így ünnepelünk most, mondjuk, igen mondogassuk a mai napon, sokszor fohászkodjátok: Imádunk Téged Krisztus, keresztnek Krisztusa, és áldunk Téged, mert a Te szent kereszted által megváltottad a világot.”

Grádistyei horvátok gyalogos zarándoklata a kiscelli Szűzanyához

img-20230909-105908Őseik hagyományát követve gyalog zarándokoltak gradistyei horvátok Celldömölkre, hogy részt vegyenek a kegytemplom főbúcsúünnepén szeptember 10-én. 

Búcsúi ünnep a Csesztregi Plébánián szeptember 22-24.

bucsui-unnep-csesztregenA csesztregi Szent Móric Plébánia mindenkit szeretettel hív búcsúi ünnepére 2023. szeptember 22-24-én. A plakát letölthető itt. 

Mária anyaként viselkedik velünk - Mária Kongresszus Zalaegerszegen

0908-maria-kongresszus-zzalaegerszegen-3975 évvel az 1948-ban megrendezett Mária Kongresszus után újra Mária tiszteletére hívták össze a híveket Zalaegerszegen.

Búcsúi ünnep a szombathelyi Kálvária-templomban

szombathely-kalvaria-templomA szombathelyi Szent Kereszt Lelkészség mindenkit szeretettel hív búcsúi ünnepére szeptember 14-én. 

Vincze Lívia - Középpont - Dalpremier a Martinus.hu-n

Vincze LíviaVincze Lívia a Szombathelyi Egyházmegye ifjúsági könnyűzenei életének fiatal tehetsége, számos általános iskolás diák példaképe és segítője. Ifjúsági szentmiséken, táborokban, egyházi rendezvényeken énekel.

Búcsúi szentmise október 14-én Szombathelyen az oladi Fatimai Szűzanya Szeplőtelen Szíve-templomban

oladi-templom2023. október 14-én este 18 órára a szombathelyi Fatimai Szűzanya Szeplőtelen Szíve-templom közössége mindenkit szeretettel hív búcsúi, püspöki szentmiséjére. 

Közönségtalálkozóra hívta hallgatóit a Mária Rádió Szombathelyen

Mária RádióSzombathelyre látogatott Lukovits Milán atya, a Mária Rádió műsorigazgatója. Szeptember 4-7. között kerékpárral járta a város utcáit, valamint a környék településeit, falvait, hogy személyesen vigye el a hallgatóknak a rádió magazinját és egy rádiós ajándékcsomagot, de nem titkolt célja volt az is, hogy meghívja az itt élőket, legyenek a Mária Rádió futár önkéntesei. 

Ülésezett a püspöki konferencia

mkpk-logo-vonal-magyar-transpA Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) 2023. szeptember 4-6. között tartotta őszi rendes ülését.

Nyugdíjasok zarándoklata Szombathelyen október 8-án

nyugdijasok-zarandoklata-plakat-onlineA Szombathelyi Egyházmegye minden érintettet szeretettel hív 2023. október 8-án a szombathelyi Székesegyházban megrendezésre kerülő Nyugdíjasok zarándoklatára. Részletek a plakáton, ami letölthető itt. 

KÉSZ zarándoklatot a Hazáért október 7-én Bodajkra - Szombathelyi jelentkezés

bodajkKeresztény Értelmiségeik Szövetsége Magyarok Nagyasszonya ünnepének alkalmából Kárpát-medencei engesztelő zarándoklatot szervez a hazáért és a békéért október 7-én, szombaton Bodajkra, a Segítő Szűz Mária-kegyhelyre. Szombathelyről is indul busz.