Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Püspöki szentmise az elhunyt püspökökért és papokért Halottak napján

0013Halottak napján Dr. Székely János megyéspüspök, Wimmer Roland gazdasági helynök, Császár István spirituális és Dr. Perger Gyula plébános koncelebrálásával mutatott be szentmisét az egyházmegye elhunyt püspökeiért és papjaiért.

Ökumenikus megemlékezés a szombathelyi temetőben

Mindenszentek ünnepén este 5 órakor Dr. Székely János püspök atya,00124 Torma-Hasza Mónika evangélikus, és Jakab Bálint református lelkészekkel emlékezett meg az elhunytakról és imádkoztak értük a szombathelyi Jáki úti temető ravatalozójánál.

Gondolatok Halottak Napjára - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

halottak-napja„A halottak napján így gondolkodjunk az élőkről is, önmagunkról, így ünnepeljük, így tartsuk meg a halottak napját, egészítsük ki önmagunkkal élőkkel, és tegyük teljessé ezt a napot azzal, hogy fölemelkedünk az Örök Élethez, Isten trónjához, és ott lélekben valóban átöleljük elhunyt szeretteinket, akik már nem a halál bilincsében élnek, hanem velünk együtt, a mi reményünkben, az örök élet ragyogásában örvendenek mindörökké.”

Cursillos zarándoklat Santiago de Compostelába

cursillo2A Spanyol cursillista testvérek egy csoportja 2024. augusztus 5. és 11. között zarándoklatot szervez Santiago de Compostelába, a népszerű "El Camino" útvonalon, melyre szívesen fogadják a fiatal cursillisták csatlakozását.

Meghívó egyházmegyei ultreyára

ultrezaSzeretettel hívjuk és várjuk a Szombathelyi Egyházmegyében élő, illetve az egyházmegyében cursillot végzett kedves testvéreinket a 2023. december 9-én, szombaton Nagylengyelben tartandó egyházmegyei ultreyára!

Egy éves a zalaegerszegi Mindszentyneum

mindszenytneum2022. október 23-án nyitotta meg kapuit a látogatók előtt az intézmény, azóta számos programnak, eseménynek volt színtere. A Mária Rádió Régió zalaegerszegi önkéntese az intézmény elmúlt egy évéről beszélgetett Csengei Ágotával, a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága Mindszentyneum Tagintézményének vezetőjével.  

Gondolatok Mindenszentek ünnepére - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

mindenszentek-2023„Ujjongó életre, örvendezésre, boldogságra hív bennünket Isten, a belőle áradó életre. De hogy ezen az úton járjunk, hogy ehhez a célhoz érkezzünk el, ahhoz szentnek kell lennünk, bent kell lennünk az Isten ragyogásában, az Ő ölelő karjában. És úgy vagyunk benne, úgy vagyunk szentek, hogy szegények vagyunk türelmesen, vagy bővelkedünk úgy, mintha semmink sem lenne.
Úgy vagyunk szentek, hogy aki nevet, úgy nevet, mintha nem nevetne, és aki sír, nem merül el a keserű könnyben, mintha nem is sírna. Úgy vagyunk szentek, hogy szelídek vagyunk és békét adunk. Úgy vagyunk szentek, hogy Isten ölelő karjához simulunk, hogy benne élünk az Ő ragyogásában.
És ha szentek vagyunk, akkor mindig boldogok. Mert mind boldogok a szentek, örvendeznek, ujjonganak, a szívük nyugalmat talál az Isten Szívében. És az életük ma, és egy végtelen örökkévalóságban, az Isten örömében ünnepel.”

Mindenszenteki búcsú Köszegszerdahelyen

001292A kőszegszerdahelyi Mindenszentek plébániatemplom búcsúját ünnepelték vasárnap. A szentmisét a falu szülötte Fekete Szabolcs Benedek püspök atya celebrálta Fernandez Loyd SVD plébánossal.

Hal és kenyér a zalaegerszegi Szent József Közösségi Házban

hal-es-kenyer-1Októberben egy különleges programnak adott otthont a zalaegerszegi Szent József Közösségi Ház. 

Dr. Márfi Gyula előadása és könyvbemutatója Körmenden

eloadas2023. október 24-én a Körmendi Batthyány Örökség Központban Dr. Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek tartott előadást a Körmendi KÉSZ szervezésében szép számú érdeklődő jelenlétében.

Dicsőítő szentségimádás a szombathelyi ferences templomban október 31-én

dicsoito-szentsegimadas-20231031A Halloween-őrülettel „szemben” október 31-én 17 órától dicsőítő szentségimádás lesz Szombathelyen a Ferences templomban.

Kőszegi temetőkápolna megáldása

0019Az 1747-ben épült, és felújított kőszegi temetőkápolna megáldására került sor, 2023. október 27-én pénteken este. A szentelést végezte és a szentmisét celebrálta Fekete Szabolcs Benedek püspök atya, a jelenleg ott szolgálatot teljesítő Kirner Zoltán plébános, valamint Dr. Perger Gyula és Mikolás Attila korábbi lelkipásztorok részvételével.

Vasárnapi Ige - Évközi 30. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/plEMP2coYbo?si=M6rDkX3AgZ4ARU-D

Gondolatok Évközi 30. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-30-2023„Íme, Jézus tanítása a legelső parancsról. A legelső parancsnak, íme, két arca van. Egyetlen szeretet, egyetlen parancs: Szeretni Istent teljes szívvel és teljes lélekkel, odaadni egész létünket az Ő kezébe, ezzel a mozdulattal élni.
És amikor ezt a mozdulatot tesszük, ott találjuk mellettünk, körülöttünk embertestvérünket, és az ő kezébe tesszük, amivel Istennek tartozunk, őneki adjuk a szeretetet, Istennek, és Isten képmásának, Istennek és a mi testvéreinknek. Így egyetlenegy, és így a legfőbb a parancsolat. A második nem másik tehát, mert hasonló az elsőhöz, és azzal egységet képez.”

Elsőcsütörtöki szentségimádás Szombathelyen a Székesegyházban

plakat-23novSzeretettel hívunk és várunk mindenkit 2023. november 2-án elsőcsütörtöki érseki szentmisére és az azt követő szentségimádásra Szombathelyen a Székesegyházba 18 órára.  

Csesztreg - Püspöki szentmise - Bemutatás

Püspöki szentmise CsesztregenA csesztregi Szent Móric plébániatemplomban október 22-én vasárnap délelőtt szép számú hívő jelenlétében dr. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét.

Személyesen kísért lelkigyakorlat a Martineum Felnőttképző Akadémián

20231019-190358Immár hagyományosan ismét megrendezésre került a Martineum Felnőttképző Akadémia és a Szent Márton Társaság közös szervezésében a Személyesen kísért szentignáci lelkigyakorlat a Martineum Felnőttképző Akadémián 2023 októberében. 

Szent Márton Zarándoklat 2023. november 4-én Budapesten

zarándoklatTizenharmadik alaklommal került megrendezésre – ezúttal november 4-én szombaton – Budapesten a Szent Márton Zarándoklat. Házigazda Martos Levente Balázs esztergomi segédpüspök lesz. A plakát letölthető itt. 

A Salkaházi Technikum diákjai együtt imádkoztak a világ fiataljaival

Rózsafüzér imádságA szombathelyi Boldog Salkaházi Sára Technikum diákjai októbet 18-án délelőtt 9 órakor csatlakoztak ahhoz a világméretű imalánchoz, amelyben „Egymillió Gyermek Imádkozza A Rózsafüzért”. Anna és Lúcia domonkos nővérek az iskola vezetőivel felkészítették a diákokat. Akik nem hoztak rózsafüzért, kaptak a hitoktatók készletéből, tanácsokat kaptak a csoportos imádkozás technikájához.

Nehéz kérdések-világos válaszok - Ritter Andrea előadása visszanézhető egyházmegyénk honlapján