Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Cursillok az egyházmegyében és ultreya

decoloresA Szombathelyi Egyházmegyékben az alábbiakban lesznek cursillos hétvégék és ultreya.

Gyertyás rózsafüzér a Hősök terén

mrMária Rádió november 25-én szombaton, szeretettel hív és vár mindenkit a 16:00 órakor kezdődő közös rózsafüzér imádságra a békéért. Az imádságban részt vesznek Szikora Róbert és Eperjes Károly művész urak. 

Észrevenni, megállni, cselekedni - Szent Márton ma is példa mindannyiunknak

szent-marton-unnep-szombathely-13Észrevenni, megállni, cselekedni –  üzeni a ma élő híveknek Szent Márton. Ezzel segíthetjük az embereket közelebb Krisztushoz, mondta szentbeszdében Haľko József pozsonyi segédpüspök Szombathelyen, a Székesegyházban tartott Szent Márton napi ünnepi szentmisén. 

Lépjünk Szent Márton nyomába - Védőszentjére emlékezik a Szombathelyi Egyházmegye

szent-marton-vesperas-40-of-95A hagyományos esti zsolozsma elimádkozásával november 10-én kezdetét vette a Szent Márton Ünnepség Szombathelyen.

Szent Márton ünnepi püspöki szentmise - ÉLŐ közvetítés

szekesSzent Márton ünnepén, november 11-én szombaton délelőtt 10 órától ÉLŐ-ben közvetítjük a püspöki szentmisét. A szentmise főcelebránsa és szentbeszédet mond: Jozef Haľko, a Pozsonyi Főegyházmegye segédpüspöke.

Márfi Gyula: Az istenkeresés útjain című kötetének bemutatója

marfi-elektronikus-meghivo2023. november 15-én 17 órakor Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek Szombathelyen a Berzsenyi Dániel Könyvtárban mutatja be Az istenkeresés útjain című kötetét. 

Szent Márton vesperás - ÉLŐ közvetítés

szekesSzent Márton ünnepének elestéjén 17 órától, vesperást közvetítünk a szombathelyi Székesegyházból!

Vasárnapi Ige - Évközi 32. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/8QBKF6_lRH4?si=gBkJwOBl_hCzMTIZ

Római vakáció - Kedvezményes szállások Rómában

RómaA hidegre forduló télies időben Római vakációra invitálják a híveket a római Szent István Ház és a Villa Mater Redemptoris fenntartói. Részteltek a plakátokon.

Csesztreg - Szvitlana krédója - Könyvbemutató

konyvbemutatoCsesztregen a Kerkai Házban lesz 2023. november 17-én /péntek/ 17.00 órakor Doma Péter által írt Szvitlana krédója című könyv bemutatója.

Síremlék átadás- Nagy János - Szőce

katonasírok2023. november 8-án délután a nagykanizsai 20. honvéd gyalogezred kötelékében az első világháborúban harcolt és arany vitèzsègi éremmel kitüntetett Nagy János tartalékos zászlós felújított síremlékének átadására és megáldására került sor Szőcén /Vas vármegye/ a községi temetőben.

Átadták a felújított Szent Család Óvodát Zalaegerszegen

szent-csalad-ovoda-atadoja-zalaegerszeg-452023. november 9-én Székely János megyéspüspök megáldotta a megújult Szent Család Óvodát Zalaegerszegen. Az intézményben helyet kapott 5 csoportszoba, tornaterem, kápolna, az udvaron pedig számtalan játékkal szórakozhatnak a gyermekek. 

Gondolatok Évközi 32. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-32-2023„Úgy virrasztunk, mint akik már el is érkeztek az Ünnephez, ott állnak a küszöbön és belépnek. Nyitva áll az ajtó előttük és örvendenek, a mennyei Örömben, az Örök Életben élnek, és nem alszik ki szívünkben az örök élet lángja, mert Krisztus, a mi Napunk velünk van minden nap, és Ő ragyogja be az örök élet fényével, kegyelmének ragyogásával életünk minden óráját. Így tehát éberlét, virrasztás a mi életünk. S amikor Krisztus eljön, eljön azon a napon és azon az órán, amit nem ismerünk, mégsem ismeretlen, aki eljött, hanem sietünk elébe, és lelkünkben lobog az Ő fénye. Megismerjük Őt ebben a ragyogásban, Ő pedig övéinek ismer bennünket, hiszen az Ő fénye tündököl az arcunkon, az Ő kegyelme ragyog a lelkünkön.”

Közlemény a Szent Márton ünnep lampionos felvonulásával kapcsolatban

lampionos felvonulásA Szombathelyi Egyházmegye a lampionos felvonulással kapcsolatban a következő közleményt adja.

Géfin Gyula emlékkiállítás megnyitója november 16-án

meghivo-gefinDr. Géfin Gyula halálának 50. évfordulója emlékére a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár kiállítást rendez, melynek megnyitójára mindenkit szeretettel hívnak a szervezők.  

Miért járjunk szentmisére? - Online előadás november 15-én

nehez-kerdesek-plakatok-2023-ii-onlineNovember 15-én folytatódik a Szombathelyi Egyházmegye Pasztorális Irodájának Nehéz kérdések-világos válaszok című online előadássorozata aktuális hit- és társadalmi kérdésekről. 

Reménykeltő nap Zalaegerszegen november 24-én

fb-img-1697780305163A Szombathelyi Egyházmegye ReménykeltŐ címmel ifi estet szervez Zalaegerszegen november 24-én. A plakát letölthető itt. 

Iskolamise Székely János megyéspüspökkel

puspoki-iskolamise-32023. október 24-e emlékezetes nap volt a magyarlak-csörötneki általános iskola életében. Székely János szombathelyi megyéspüspök vizitációt végzett a plébánián, és nagy örömükre ellátogatott a kis közösségbe is. 

Különleges látogatás a szombathelyi Püspökvárban…

Látogatás a Püspökvárban2023. október 20-án, Székely János megyéspüspök atya meghívására a szombathelyi Püspökvárba látogattak el, az Ivánci Magyar Máltai Szeretetszolgálat-Gondviselés Házából közel 30-an. Elkísérte őket az intézményünk lelkipásztora Kiss György atya is. 

Rózsafüzér Társulatok találkozója Hagyárosböröndön

rózsafüzér társulatok találkozójaOktóber a rózsafüzér imádság hónapja, ezért ennek utolsó vasárnapjának délutánján tartották meg a hagyárosböröndi Kultúrban az első alkalommal megrendezett bagodi fíliához tartozó Rózsafüzér Társulatok találkozóját.