Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szólj be a papnak Celldömölkön

szolj-be-a-papnak-plakat-240105-135125Az ÉlesztŐ7 városmisszió keretében január 31-én Török Csaba, Rátkai István és Pongrácz Benedek válaszolnak az Egyházzal, hittel, papsággal kapcsolatos kérdésekre Celldömölkön a kolostorban tartott programon. A plakát letölthető itt. 

ÉlesztŐ7 - Városmisszió Celldömölkön

eleszto7ÉlesztŐ7 címmel városmisszió indul Celldömölkön január 28-án, vasárnap. A plakát letölthető itt. 

Szent Margit ünnepe a szombathelyi Szent Márton-templomban

szent-margitA szombathelyi Szent Márton-templom közössége szeretettel hív mindenkit Szent Margit ünnepére január 17-én. 

Az élet érték! - Életvédő hetek a Szombathelyi Egyházmegyében

 

vandorszobor-abortusz-plakat-online2024 első negyedévében a Szombathelyi Egyházmegyében különös hangsúllyal szeretnénk imádkozni és tanúságot tenni az élet értékéről.

Vasárnapi Ige - Évközi 2. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/-5AJl9mV4hM?si=vQ2g_AL1bPsNq_S0

Ministráns lelkinap Zalaegerszegen február 3-án

ministrans-lelkinap-1A Szombathelyi Egyházmegye 2024. február 3-án minsitránsnapot szervez Zalaegerszegen. Várják a plébániai csoportok jelentkezését január 29-ig. Részletek a plakáton, ami letölthető itt.

A zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia Karitász csoportjának adventi adományosztása

20231222-155125December 22-én a Szent József Közösségi Házban tartotta adventi adományosztását a zalaegerszegi kertvárosi plébánia Karitász csoportja, amely összesen 56 családot támogatott. A családok többsége tartós élelmiszerekből összeállított csomagot kapott, míg a nagyobb létszámú családok részére a hívek által felajánlott készpénzből ajándékutalványt vásároltak a csoport önkéntesei.

Gondolatok Évközi 2. vasárnapra - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

evkozi-2-2024„A keresztény élet abban áll, hogy Isten velünk van, bennünk él, mégpedig a tetteinkben, a szívünkben, az érzéseinkben. Kinyitottuk előtte életünket, és befogadtuk, az Ő szent temploma lettünk. És a keresztény élet abban áll, hogy mi is beléptünk Istenbe, benne élünk, benne élünk Jézusban, Őt öltöttük magunkra, és a tetteink, az életünk belőle fakadnak. És ez az élet valóban örök élet és valóban boldog.”

Egyházi munkatársak lelkigyakorlata a Martineumban január 19-20-án

plakatA Szombathelyi Egyházmegye világi munkatársak számára szervez lelkigyakorlatot január 19-20-án. Részletek a plakáton ami letölthető itt. 

Karácsonyi misztériumjáték a Székesegyházban

MisztériumjátékKrisztus születésének ünnepén misztériumjátékkal elevenítik fel szerte a világon az üdvtörténet legjelentősebb eseményét. Szombathelyen a Székesegyházban is felelevenítették ezt a csodás történetet. 

Advent és karácsony Hagyárosböröndön

Advent, karácsony HagyárosböröndönDecember 1- től Hagyárosböröndön elkezdődött az "Ablaknyitogató naptár": 24 napon át  mindennap eggyel több  ablakban gyúltak fel az ünnepi  fények.

Keresztény könnyűzenei képzés Szombathelyen

410212877-341410322163599-3683790723869573538-nSzeretettel várunk minden érdeklődőt január 26-27-én Szombathelyen a Bárka Pincében megszervezésre kerülő keresztény könnyűzenei képzésre, amelyet a Gável testvérek tartanak. Minden korosztályból várunk gitárosokat, zongoristákat, ütősöket és énekeseket.

Örömzenélés az Ég-igérő keresztény könyvesboltban Zalaegerszegen

oromzeneles3A zalaegerszegi Mindszentyneum épületében működő Ég-igérő keresztény könyvesbolt tulajdonosa, Tímár János - akit Zalaegerszegen akolitus szolgálata révén is ismernek, - december 27-ére a könyvesboltba egy kis karácsonyi  éneklésre hívta meg Zalaegerszeg jónéhány katolikus közösségét. Az eseményen szép számmal jelentek meg érdeklődők.

Vízkereszt ünnepe a székesegyházban

0014Vízkereszt ünnepén Dr. Székely János megyéspüspök és Dr. Perger Gyula plébános mutatták be az ünnepi szentmisét vízmegáldással a székesegyházban.

Gondolatok Urunk megkeresztelkedésére - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

urunk-megkeresztelkedese-2024„Jézus a mi megkeresztelt életünk példaképe, és keresztségünk forrása. Így keresztelkedtünk meg mi is mindannyian. Emlékezzünk vissza ezen az ünnepen tehát, önmagunk keresztségére, éljük át újra, értsük meg: mi történt velünk. És így megértve keresztségünket, így éljünk megkeresztelt emberként, éljünk felemelkedetten, éljünk az Isten Szent Lelkében, éljünk a Mennyei Atya színe előtt járva, éljünk úgy, hogy Jézus nyomdokát követjük.”

Vasárnapi Ige - Urunk megkeresztelkedése – Évközi 1. vasárnap

vasarnapi-ige-ujkepUrunk megkeresztelkedésének ünnepén, Évközi 1. vasárnap Heiter Robert Gottfried szepetneki plébános osztja meg gondolatait. 

Istenről és a világról - Merkli Ferenc erkölcsteológiai előadása január 8-9-én

istenrol-es-vilagrol-plakat-2023-2-online2024. január 8-9-én folytatódik az Istenről és a világról című előadássorozatunk. Ezúttal Merkli Ferenc atya – többek között – az eutanáziáról, abortuszról, a szervátültetéseről tárja a hallgatók elé az Egyház erkölcsi tanítását. 

Gondolatok Vízkereszt ünnepére - Dr. Takács Gyula atya elmélkedése

urunk-megjelenese-vizkereszt-2024„Mit is adhatnánk Teneked, mi az, ami nem a Tied, mi az, amit nem Tetőled vettünk ajándékul, a mi egész életünket, éjeket és fényeket, hitet és szeretetet,
minden tettünket, minden cselekedetünket, hűséget és szenvedéseinket, mi az, amit nem Tetőled, a Te üdvözítő kegyelmedből kaptunk? Minden a tied, mindenben minden Te voltál. Teneked tehát Üdvözítő Téged hoztunk el ajándékul, mert tied minden, tied minden dicsőség és minden dicsőítés Téged illet, tiéd minden erő és minden hatalom, mert Te vagy minden szeretet és minden béke, mert Te vagy a mi mindenünk, Isten, a mi Üdvözítő Istenünk.”

Maradjatok bennem, éljetek bennem - Újévi szentmise a székesegyházban

0012Újév napján Dr. Székely János megyéspüspökkel és Dr. Perger Gyula plébánossal, adtak hálát a hívek és kérték az égiek segítségét az előttünk álló 2024-es évre az esti szentmisében.

Uram, taníts minket imádkozni!

imádság január 2024-ben új sorozatot indítunk, amelyben Pongrácz Benedek diakónus segítségével az imádság mélységeit ismerhetjük meg.