Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Zarándokszállások

Martineum Felnőttképző Akadémia

Akik Szombathelyre érkeznek Szent Márton nyomát kutatva, azokat a Martineum Felnőttképző Akadémián fogadjuk. Ez a Szent Márton Európai Kulturális Útvonal városi fogadópontja is egyben. Intézményünk 22 éve működik és azóta folyamatosan kapcsolatban vagyunk a hazai és külföldi zarándokokkal, zarándoklat szervezőkkel. Egyéni és csoportos utazókat egyaránt fogadunk.

Tágas, zárt parkoló várja az autóval, autóbusszal érkezőket. A kerékpárok biztonságos elhelyezéséről is gondoskodunk.

1-2-3 ágyas, fürdőszobás, korszerűen, igényesen felújított szobákkal várjuk a zarándokokat. A szállás mellett akár teljes ellátást is tudunk helyben nyújtani.

Lehetőséget biztosítunk konferenciák, tárgyalások, előadások, lelkigyakorlatok lebonyolítására.

Célunk, hogy minden segítséget megadjunk a látogatók számára, így szombathelyi tartózkodásuk valóban felejthetetlen élményt, lelki feltöltődést nyújtson.

A kikapcsolódást és egyben városunk jobb megismerését segíti az itt kialakított ókeresztény emlékhelyeket bemutató témapark. Szent Márton korából több bemutatóhelyet hoztunk létre, amelyeket a környéken előkerült római kori leletek segítségével is felidézik Szent Márton korát, a Savariában oly népszerű keleti vallásokat, megismertetnek minket a környék történetével, római kori kultúrájával.

Elérhetőségek:

9700 Szombathely, Karmelita utca 1. - Levélcím: 9701 Szombathely, Pf. 211. 
Telefon: 94/514-340 - recepció: 30/441-48-47 
Titkárság: 30/424-12-64 
web: www.martineum.hu 
e-mail: 

 

Csehimindszent – Mindszenty Zarándokház 
A Vasi-hegyhát keleti szélén, festői környezetben helyezkedik el az ősi múlttal büszkélkedő Csehimindszent, ahol 1892. március 29-én Mindszenty József bíboros, hercegprímás meglátta a napvilágot. Számtalan látnivaló van a faluban és a vidéken. Csehimindszenten megtekinthető Mindszenty bíboros úr szülőháza, a falu ősi temploma, amelynek eredete a XIII. századra nyúlik vissza, de érdemes elmenni és imádkozni a bíboros úr édesanyjának, Borbála néninek a sírjához is. 
A festői szépségű környék erdői, mezői, szőlőhegyei bőséggel adnak lehetőséget a túrázásra, kikapcsolódásra. A falu közelében terül el a Jeli Arborétum, amely egész évben maradandó élményt nyújt a látogatóknak. Az arborétumtól rövid séta után az oszkói pincesorra érkezik a vándor, ahol megcsodálhatja a gyönyörű zsupptetős, boronás pincéket. A Hegyhát központja, Vasvár szintén rengeteg látnivalóval várja a látogatókat (domonkos templom és rendház, Szentkút). Csehimindszent közelségében terülnek el a Szajki-tavak, ahol jó időben lehet fürdőzni és horgászni. Pár kilométerre van Bérbaltavár, ahol megtekinthető a Nagy Gáspár Emlékház és egy őslény múzeum is. 
E számtalan látnivaló és kikapcsolódási lehetőség több napon át rengeteg élménnyel gazdagítja az ide látogatókat, kicsiket és nagyokat egyaránt. Csehimindszentről pedig – központi fekvésénél fogva – minden látnivaló elérhető közelségben van. Sőt a Mindszenty Zarándokházban magas szintű szállási lehetőséget biztosítunk a kirándulóknak, hiszen szállodai körülmények között (2–4 ágyas szobákban fürdővel, WC-vel) tudunk 17 főt elszállásolni, de lehetőség van arra is, hogy hittanos vagy ifjúsági csoportokat fogadjunk 25–30 főig, sőt a zarándokház udvarán lehet sátrazni is. A zarándokházban természetesen van külön konyha és étkező, amely biztosítja a kulturált étkezési lehetőségeket. A táborozó fiataloknak segítséget biztosítunk abban is, hogy itt tartózkodásuk alatt meleg ebédhez jussanak. 
Elérhetőségünk: Telefon: 30/514-3054 – E-mail

 

Celldömölk – Kolostor

Cím: 9500 Celldömölk, Szentháromság tér 
Plébános. Németh Zoltán
Tel: +36 95/420 135

 

Becsehely 

8866 Becsehely, Jókai Mór u. 2.
Plébános: Horváth Gábor
Telefon: 93/351-020
Email: 

 

Sitke – Dr. Saly László Közösségi Ház


Sitke, Petőfi u. 22.

Plébános: Balassi István
Elérhetőség: (95) 476 120 
E-mail: