Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

24 tantermes iskola építése Szombathelyen-videóval


24 tantermes iskolaépítési projekt

Infoblokk2_ERFA uszt_logo_rgb

A Szombathelyi Egyházmegye az Új Széchenyi Terv Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében az NYDOP-5-3-1/A-12-k2 „Oktatásfejlesztés- Kis- és mikrotérségi oktatási hálózatok és központjaik fejlesztésére” tárgyú felhívásra pályázatot nyújtott be és támogatást nyert a “24 tantermes iskola és óvoda építése Szombathelyen” című projekt megvalósítására.

A projekthez kapcsolódó sajtóközlemény letölthető és a Szombathelyi Egyházmegyére hivatkozással közölhető.

24 tantermes iskola építése Szombathelyen-sajtóközlemény word formátumban

24 tantermes iskola építése Szombathelyen-projektindító sajtóközlemény word formátumban


A támogatásból Szombathelyen a Táncsics M. u. 48. alatt új egyházi iskola épül, a Hollán Ernő u. 8. alatt pedig két csoportos óvoda kerül kialakításra.

Jelenleg a Brenner János Általános Iskola két telephelyen működik (Szombathely Petőfi S. u. 6. sz. alatt a felső tagozatosok, a Szombathely Hollán E. u. 8. sz. alatt az alsó tagozatosok tanulnak). Mindkét épület régi, felújításra szorul. Jelenleg az iskola egyik telephelyén sincs tornaterem, ezért a mindennapos testnevelés a téli hónapokban kivitelezhetetlen. Tornacsarnokot viszont régészeti okok, valamint területhiány miatt egyik helyen sem lehet építeni. A két régi épület felújítása helyett az Egyházmegye úgy döntött, hogy egy új telephelyen új épületet létesít az iskolának, ahol mind az alsó, mind a felső tagozatosok elférnek, ugyanakkor az iskola gimnazistákat is képes lesz fogadni. Az új iskolában főleg természettudományok területén (fizika, kémia és biológia) lesz nagy előrelépés, ugyanakkor a mindennapos testnevelés tárgyi feltételei is biztosítva lesznek a csaknem 1 350 m2 nagyságú tornaterem megépítésével.

A megépítésre kerülő iskolaépületekben a tanulók számára európai színvonalú oktatási infrastruktúrát biztosítunk. Az új építésű épületrészek megfelelnek a jelenleg életben lévő előírásoknak, valamint az akadálymentesítés jogszabályi feltételeinek. A 24 tantermes iskola alapterülete 8.313 m2. A tantermek mellett 11 csoportterem, laborok, valamint szertárak és öltözők kerülnek kialakításra. A Brenner János Általános Iskola és Gimnázium 2015.szeptember 1-től már az új helyen kezdi meg tevékenységét.
Az iskola fő céljai között szerepel a tehetséggondozás és az egyénre szabott képességfejlesztés, ugyanakkor az iskola céljai közé tartozik a hátrányos helyzetű, valamint a sajátos nevelési igényű tanulók integrációja is.
A megvalósítás időtartama 2013.09.10-tól 2015.05.31-ig terjed.

A támogatás összege/A projekt összköltsége

A projekt támogatott részének összköltsége 2.200.000.000.- Ft., amelynek 100 %-át az Európai Unió és a Magyar Állam biztosítja, a projekt nem támogatott részét az Egyházmegye saját erőből biztosítja.

Közreműködő szervezet
Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. www.westpa.hu

Látogasson el a projekt honlapjára, ahol bővebb információkat is kaphat:

http://projektiroda.martinus.hu/

Beszámoló az építkezésről:

Alapkőletételről az Élet-Forrás magazinban

https://www.youtube.com/embed/qWkyzMKiiOI

2014. október

https://www.youtube.com/embed/Oy_EQhC2O-g

2014. december

https://www.youtube.com/embed/RC8rRh8TgaY