Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

SAJTÓKÖZLEMÉNY - A jánosházi Szent Imre Általános Iskola 7. osztályosai a Felvidéken


janoshazi diákok a felvidéken2016. március 14-16. között felvidéki tanulmányi kiránduláson vehettek részt a jánosházi Szent Imre Általános Iskola 7. osztályos diákjai.



hatartalanul-forweb2Megtekintették Borsiban II. Rákóczi Ferenc szülőkastélyát, Kassa nevezetességeit, elhelyezték a kegyelet koszorúját a Fejedelem sírjánál a Szent Erzsébet-dómban. Rácsodálkoztak a Domica-barlang különleges karsztjelenségeire, színvonalas műsort adtak nemzeti ünnepünk tiszteletére, majd részt vettek a rozsnyói városi megemlékezésen. A horkai helyi fiatalok remek hangulatú táncestet szerveztek részükre. A rimaszombati városnézést követően Szklabonyára látogattak, ahol Mikszáth Kálmán szülőházában részletes tájékoztatást kaptak az író életéről, munkásságáról. Rövid sétát tettek Kékkő váránál, megtekintették a felújítás alatt álló Kálváriát. Ismeretekben, élményekben gazdagon, magyarságtudatukban megerősödve tértek haza.

A 26 diák és 3 kísérő pedagógus számára a kirándulás pénzügyi feltételeit Határtalanul!-program keretében az Emberi Erőforrás Minisztériuma támogatta. Az elnyert támogatás összege: 699.000.- forint, pályázati azonosító: HAT-15-05-0244. A pályázat benyújtásában közreműködött a Martinus Projektiroda Kft.

Molnár Terézia igazgató