Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A jánosházi plébániaépület megáldása - Sajtótájékoztató 2012. december 17. 11.00

MegáldásAdvent III. vasárnapján, 2012. december 16-án dr. Veres András megyéspüspök megáldotta a felújított jánosházi plébániaházat. Az ünnepségen megjelentek a plébániai és az önkormányzati képviselők, a plébánia területéhez tartozó települések polgármesterei, Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Galántai György, a Sághegy Leader Csoport elnöke, a Sárvári Járási Hivatal kinevezett vezetője. A munkálatok az idei év tavaszán kezdődtek

MegáldásPályázati támogatással új tetőfedést, teljes külső hőszigetelést kapott az épület, valamint új nyílászárókat építettek be. A plébániaépület kertjének rendbetétele, az épület akadálymentesítése is megtörtént. December 17-én sajtótájékoztatót tartott a plébános. A pályázati ügyintézést az Egyházmegyei Projektiroda végezte Varga Dezső vezetésével. A Szombathelyi Egyházmegye támogatásából a teljes közműrendszer felújítása, új vizesblokkok és a belső burkolási munkák készültek el.

MegáldásA megyéspüspök fél 9-kor mutatott be ünnepi szentmisét, vele koncelebráltak a plébánia papjai: Bodorkós Imre plébános és Varju Gábor káplán. A szentmise kezdetén a Szent Imre Általános Iskola tanulói részvételével gyújtották meg ünnepélyesen az adventi koszorú piros gyertyáját. A kisdiákok elmélkedéseikben az 1957. advent III. vasárnapjára virradóra meggyilkolt Brenner János atyára emlékeztek és boldoggá avatásáért imádkoztak. A főpásztor beszédében az Istentől származó öröm fontosságáról, megbecsüléséről tanította a szentmisén ünneplő híveket. A templom énekkara Nagy Béláné karnagy vezetésével emelte a liturgia szépségét.

A szentmise után a főpásztor rövid intelmet intézett a jelenlévőkhöz a plébániaépület fontosságáról, szerepéről. Ezt követően megáldotta a kívül-belül megújult épületet. Agapéval zárult az ünnep.

Bodorkós Imre plébános