Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Élet-Forrás magazinműsor

http://www.youtube.com/v/M78kmM5PAak?version=3&hl=hu_HU

A tartalomból:

  • Az idei évben, immár 20. alkalommal egy hónapon keresztül várta általános iskolás korú táborozóit a szombathelyi Szent Kvirin Szalézi Plébánia. A tábornak idén is a Szalézi Ifjúsági Oratórium adott otthont. A táborban közel 110 gyermek vett részt.
  • Bemutatkozik Kovács József diakónus, valamint a Szombathelyi Egyházmegye újmisésés lelkipásztorai: Óra Krisztián, Németh Csaba és Molnár János.
  • A Jó Pásztor kápolnában májustól októberig minden hónap 13-án, a fatimai jelenések emléknapján szentmisét mutatnak be és imádkoznak Brenner János boldoggá avatásáért, valamint papi és szerzetesi hivatásokért.

Talentumok: Főparancs

http://www.youtube.com/embed/9k3wygc1UyU

A szentpéterfai Talentumok csoport rockpassió előadása. Mint ezt a név is sugallja, az előadás a Jézus halálával kapcsolatos eseményeket dolgozza fel zenés-énekes formában, a hangszerelés viszont az egyházitól kicsit eltérő, könnyűzeneibb, rockosabb.

Szent Márton ünnepe Szombathelyen

http://www.youtube.com/embed/IX5egp_kyAE

Novemberben ünnepeltük egyházmegyénk védőszentjének, Szent Mártonnak az ünnepét. Idén is volt lampionos felvonulás, és koszorúzás a Szent Márton szobornál. Másnap dr. Veres András megyéspüspök tartott ünnepi szentmisét a székesegyházban több száz hívő jelenlétében.

Dr. Batthyány családjának naplói, krónikái 1907-1931

http://www.youtube.com/v/Hu8POx6ebGI?version=3&hl=hu_HU 

A Család Évében megjelent kiadvány szerkesztői – dr. Salacz György professzor, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának tanára és dr. Puskely Mária szerzetestanár, aki több, nagyapámról, dr. Batthyány-Strattmann Lászlóról, a „szegények orvosáról" megjelent mű szerzője – önként vállalt, odaadó, hatalmas munkát végeztek. A 460 oldalas könyv az 1907 és 1931 között írott családi naplókat és visszaemlékezéseket foglalja magában. (Batthyány Bálint)