Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Vasárnapi Ige - Évközi 21. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/ji0E8B55-8c

Vasárnapi Ige - Évközi 20. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/QXRwab1kN3U

Vasárnapi Ige - Évközi 19. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/cPKtpD2MUdA

Vasárnapi Ige - Évközi 14. vasárnap

https://www.youtube.com/embed/UQDYjozJG20

Papszentelés a Székesegyházban

https://www.youtube.com/embed/OEztjpDfNxw

Papszentelés a Székesegyházban

https://www.youtube.com/embed/OEztjpDfNxw

A szombathelyi Székesegyház búcsúünnepe

https://www.youtube.com/embed/81mhV5AnNuc

Jubiláns házaspárok találkozója 2023-ban

Otthonaitokban legyen kereszt, bölcső és családi asztal. Ezek segítenek a terhek hordozásában, az örömök megélésében és a családi közösség kialakításában, mondta szentbeszédében Fekete Szabolcs Benedek a jubiláns házaspároknak rendezett találkozón Szombathelyen. Június 24-én újra a Székesegyház adott otthont a házassági évfordulójukat ünneplők köszöntésének.  

 

https://www.youtube.com/embed/djPunYyDHvg

Lélekfesztivál - Dr. Gájer László atya előadása

https://www.youtube.com/embed/gsXigwk8Zqk

Beszélgetés Coreth Mária Terézia életéről

https://www.youtube.com/embed/s5nzfhYEFn0

Lélekfesztivál Szombathelyen

A keresztények legfontosabb feladata tanúságot tenni Jézusról: az életéről, tanításáról és feltámadásáról. Ehhez szükségük van a hitbeli megerősítésre, amelyet a Szentlélek ad a híveknek. Ezt tapasztalhatták meg, élhették át a május 19-20-án Szombathelyen megrendezett kétnapos Lélek fesztivál programon résztvevők. Ahogy tavaly, úgy idén is az ország több pontjáról is érkeztek fiatalok, idősebbek egyaránt. 

 

https://www.youtube.com/embed/NKjHo0g_74w

Befejeződött a Püspöki Palota díszterem felújításának újabb üteme

 Befejeződött a Püspöki Palota dísztermének északi oldalfalán végzett restaurátori munka. A szakemberek eltávolították a falra rakódott szennyeződéseket, a sérüléseket valamint a néhány helyen felfedezett korábbi átfestéseket kijavították. Dr. Perger Gyula kőszegi plébános, a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont igazgatójának kezdeményezésére és irányítása alatt az elmúlt években már a terem mennyezete és a nyugati oldalfal restaurálására is sor került. Amennyiben az anyagi források lehetővé teszik, jövőre befejeződhet a díszterem teljes felújítása.

 

 

https://www.youtube.com/embed/J3AhHcrcIbI

Elsőáldozók zarándoklata Vasváron

 2023. május 18-án újra Vasvár adott otthont az egyházmegye elsőáldozói számára rendezett találkozónak. Nagy lelkesedéssel fogadták a gyerekek a programokat. Stift Zoltán atya rajzzal, Kiss László atya bábozással, verbita szerzetesek és segítőik pedig énekkel, zenével igyekeztek a gyermekek szívébe vésni Krisztus szeretetének üzenetét. A programot Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök atyával szentmise zárta.

 

https://www.youtube.com/embed/DITyWc7-eeQ

Nehéz kérdések-világos válaszok - Boldoggáavatás - Császár István püspöki helynök

2018. május 1-jén avatták boldoggá Szombathelyen Brenner Jánost. 2023. március 19-én pedig megindult Coreth Mária Terézia boldoggá avatási eljárása. Ez is adta az apropót online sorozatunk előadásáz, amelyben a boldoggá avatási eljárásokról beszélt Császár István püspöki helynök.    

 

https://www.youtube.com/embed/HLvtuvn9Nc8

Nehéz kérdések világos válaszok - Mi történik velünk a halálunk után?

Mindannyiunkat érdeklő kérdés, hogy mi lesz velünk halálunk után. Erre a kérdésre kereste a választ Kiss László körmendi plébános atya is, aki a Nehéz kérdések világos válaszok online sorozatunk előadója volt. 

 

https://www.youtube.com/embed/3rpAzX1GjZU

Könyvbemutató Szombathelyen

Város- és egyháztörténeti jelentőségű az a kötet amelyet május 8-án, hétfőn mutattak be Szombathelyen, az Eölbey-házban. Szögi László történész, levéltáros, a budapesti Egyetemi Könyvtár korábbi főigazgatója több mint 30 éve kutatja a magyar értelmiség kialakulását, megvizsgálva és adatokat gyűjtve a felsőoktatási intézményekben tanulókról. Szombathelyen a líceum és a szeminárium diákjairól fellelhető forrásanyagokat dolgozta fel kollégájával.  

 

https://www.youtube.com/embed/ld4H5HBasCU

Istenről és a világról - Liturgika 2. - Dr. Kürnyek Róbert előadása

Dr. Kürnyek Róbert atya liturgikai előadásával zárul az Istenről és a világról című előadássorozatunk. Róbert atyát április 17-én hétfőn Zalaegerszegen hallgathatták meg az érdeklődők, ma, április 18-án este 18 órától pedig Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián tartja meg előadását. Mindenkit várunk! 

 

https://www.youtube.com/embed/S2bHPImwPUM

Teremtésvédelmi kertet áldottak meg Egyházashetyén

Teremtésvédelmi kertet avattak Egyházashetyén. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitászon belül működő Szent Jakab Szociális Központ kertjébe őshonos magyar fafajtákat és bokrokat ültettek. A kezdeményezés célja, hogy a természet védelmére és szeretetére felhívja a figyelmet, kiemelve a kereszténység egyik alapelvét, mely szerint a világ Isten alkotása. 

 

https://www.youtube.com/embed/s3UCc8VVBIY

Újra nyitott a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász boltja

https://www.youtube.com/embed/PE-E5cyjOvw

Istenről és a világról - Erkölcstan 2. rész - Merkli Ferenc atya előadása

https://www.youtube.com/embed/IH_pXp8YMCo