Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Kamaszkodó csoport

helyszín: Szombathely, Martineum Felnőttképző Akadémia (9700 Szombathely, Kálvária u. 1. )

kamaszkodo-csoport2Kamaszkodó csoport

Szombatonként 9.00-től 17.00 óráig.

Időpontok: 2016. október 22., november 19., december 3.,

2017. január 7.

 

Csoportvezető: Gombos Ágnes, mentálhigiénés szakember

 

Részvételi díj: alkalmanként 2000 Ft, mely az ebéd költségét is tartalmazza.

 

Jelentkezési határidő: 2016. október 15.

 

Jelentkezés és további információ: www.martineum.hu

A normális kamasz sokszor elviselhetetlen. Szemtelen, felesel, lázad, lusta... Emellett tele van bizonytalansággal, értetlenséggel, daccal, sértettséggel.

A fiatalok szavaival élve: a kamaszkor olyan, mint egy érzelmi hullámvasút. Sokszor felteszik maguknak a kérdést: Normális vagyok-e egyáltalán?

A foglalkozásokon játékos- beszélgetős, dramatikus formában dolgozzuk fel a számukra fontos, érdekes, aktuális és nehézséget okozó témákat. Például: család, szerelem, barátság, konfliktusok, függőségek...

Ennek segítségével képessé válnak másként rátekinteni problémáikra, kamasz-létükre vagy megoldást, enyhülést találni rájuk. A csoportmunka visszajelzést ad arról, hogy nincsenek egyedül gondjaikkal, védett közegben megtapasztalhatnak más szempontokat, más látásmódot. Ez elindíthat bennük pozitív változásokat és gyakran csökkentheti a későbbi külső és belső konfliktusok kialakulását. A kamaszkort nem könnyű megélni, túlélni, elviselni, sem a fiatalnak, sem a környezetének. Ehhez nyújt segítséget a „Kamaszkodó” csoport.