Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Megáldották a felújított lispeszentadorjáni templomot

Templommegáldás LispeszentadorjánbanKevés templom büszkélkedhet azzal, hogy Szent Adorján a védőszentje. A Szombathelyi Egyházmegyéhez tartozó zala megyei Lispeszentadorján igen. A templom most belsőleg megújult. Az áldást Veres András megyéspüspök adta 2014. augusztus 23-án.

A zala megyei Lispeszentadorjánban található Szent Adorján-templom megérett a felújításra, mondta Kiss László plébános. Sokat várták a hívek arra, hogy végre megszépüljön a templom, de elérkezett a nap. Májustól dolgoztak a szakemberek egészen augusztus végéig, közben az iskolában alakítottak ki helyet az istentiszteleteknek. A belső festés, a lábazat javítása mellett a járófelületeket is kicserélték. És most következhet a külső felújítás, jelölte ki a meg a következő évek feladatát Kiss László.

Templommegáldás LispeszentadorjánbanA falu nagy ünnepén Veres András megyéspüspök is részt vett: megáldotta a felújított templomot. Szentbeszédében kiemelte: fontos, hogy a családok is többet imádkozzanak együtt, és közösen vegyenek részt a templomokban az istentiszteleteken.

A szentmise végén megáldották három település közösségi célokat szolgáló kisbuszait. 

Szöveg és fotó: Molnár Péter